Сериалът "Чернобил" прибра 7 награди БАФТА

Той бе номиниран в 14 категории
18 юли 2020 22:44, Нели Христова
40
Сериалът "Чернобил" прибра 7 награди БАФТА

Минисериалът "Чернобил" получи седем отличия на Британската академия за кино и телевизия. Наградите за телевизионно майсторство - БАФТА бяха обявени в петък вечер на онлайн церемония.

"Чернобил" беше номиниран в 14 категории и грабна приза за музика, костюми, операторска работа и осветление, за сценография и за звук и монтаж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
да попитам преди 3 години
А колко милиона евреи са загинали в Чернобил!?
30
4
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Филмът е направен абсолютно правдоподобно ! По-добре , отколкото ако го бяха правили руснаците ! А , какво стана с руската версия - уж била по-добра , щяла да бие американската и тинтири - минтири , ни се чу , ни се видя ?!
29
5
 
8
 
! Отговори
Съвременник преди 3 години
Помнете Чернобил, борете се с БелеНЕ!Атомният корупционен цирей
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като чета коментарите в този сайт и ми идва да ви лепна един зад врата на всичките ....
27
2
 
6
 
! Отговори
Възрастен съвременик преди 3 години
В тези постове си личи кой е бил съвременник и кой като оня ,,лекар в САЩ,"който налита на бой !!Филмът е правдободобен ,а като професионална ,кинаджийска работа е много добър! ....А кусури на всичко по принцип се намират!/особенно от Гугъл поколението/
26
5
 
4
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
След аварията руснаците поправят всички грешки и започват да правят принципно доста по-различни реактори и сега техните са номер едно по безопасност в света!!!А иначе и в Щатите,и във Франция са ставали доста аварии и се се мълчи по тези въпроси но се знае от всички.Радиацията не може да се скрие от никой!Като при Чернобил,шведите първи засичат облака а след това и Германия!
25
1
 
8
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Сериала просто е невероятен,абсолютно реалистичен и достоверен!!!Играта на актьорите е страхотна.Говорил съм по Черноморието с доста украинци през годините на тази тема и всичко което казват те относно мерките,къртовския труд и масовия подвиг на всички мобилизирани-от армия до доброволци,съвпада с пресъздаденото във филма.Трагедията е в резултат на човешка грешка!Лошото е че заради пустия кариеризъм,премии и награди са загинали много невинни хора!Руснаците обаче си вземат поука относно реакторит
24
5
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 3 години
Дам...либералния модел се срина...докато съветския пребъде...и успя...карайки колите произведени от либералния модел.
23
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дам...всички, които твърдят, че сериала е нереалистичен изтъкват аргументи като...по това време дограмите не бяха такива....този модел костюм беше излязъл 1г след аварията...и подобни. Мустаците на реалния образ бяха с половин см по дълги.Уж безпристрастни...но обичащи си съветския съюз и партията.
22
2
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 3 години
А НВО британска ли е, вярващи неграмотнико?
21
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако американските честни хора ви бяха сервирали, че в Чернобил са били педофили и шмъркат щяхте да им повярвате. Преди да ме определят като комунист - дори прочитайки уикипедия на английски, ще видите някои основни хиперболи във филма. Друго си е да снимат сериал за Хорейшио или за героите-освободители във Виетнам и Ирак хахахах
20
6
 
11
 
! Отговори
Георги преди 3 години
След 20 години ще има сериал "Корона". Тогава ще цъкат и ще се вайкат за каква измама и за какви кинти иде реч:))))
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аналог на филма "Титаник" - супер лайнерът, който за да *** парички има грешки в конструкцията и алчния собственик на White star line, който нарежда да се пътува с максимална скорост в зона с айсберги. Капитализъм, комунизъм, маоизъм, цинизъм, като е в повече резултатите следват...
18
8
 
16
 
! Отговори
Неутрално мнение преди 3 години
Художествен сериал с доста тенденциозни измислици. Нито съм комунист, нито партиец. Заради образованието ми съм се занимавал доста с темата. Пример: мрачната квартира на Легасов - човекът е живял в мн красива двуетажна вила в страхотен квартал на Москва, на улица с алеи, хубави огради и паркове, имал е шофьор с Волга, а не е живял като изпаднал клошар. Още доста са примерите. Сериалът е занимателен, може човек и технически да научи нещо, ама чак реалистичен не е...
17
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много добре направен сериал. Супер реалистичен също. Не знам защо колхозните *** рИват в несвяст, при положение че сериала не показва какво гаспадарите им причиниха на Източна Европа след Чернобил.
16
4
 
16
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
До До 17:Ти ако си лекар в САЩ то аз съм гробар в Орландовци!!!Само като ти видях нивото на "интелигентна" реч и мисъл направо....Просто нямам думи!!!
15
8
 
13
 
! Отговори
До 15 преди 3 години
ДрОгарят се утешава с ютуб. Абе, вие бетонираните кратуни, кога ще се научите да не спамите, с изместване на темата в стил, "а в америка що бият ***", която е сериалът Чернобил и наградите, които е получил. Когато излезе статия за норвежките ферми за сьомга, тогава се включи със "свръх-компетентното" си мнение.
14
9
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 3 години
Че той отдавна излезе, и щеше още по-бързо да си замине, заради траги-комичните си качества, ако не беше привлякъл вниманието със сюжетния си идиотизъм, в който някакви агенти на цру всъщност предизвикват аварията:)))
13
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типична copocoидна пропаганда.Сега чакаме за сериала "Фукушима", който за съжаление в реалността си започна, а не е свършил още.И заради сериала "Фукушима" се отказах да консумирам любимите ми скумрии.А като стана въпрос за риби, потърсете в Ютюб за най-опасната храна в света - фермите за сьомга или салмон в Норвегия, които ако ядете редовно с жена си и направите дете, има шанс вашето бебенце да има най-различни мутации, 3 ръце, хриле на риба и т.н.Обаче Норвегия е от правилната страна.
12
8
 
10
 
! Отговори
Разбиращ преди 3 години
Уникален сериал!!!!