Българи, ваксинирани със Спутник V: Най-хубавото е спокойствието!

В Русия вече има 2 млн. имунизирани, каква е новата ваксина?
211

Спутник V - какво се случва с руската ваксина и как протича имунизацията в Русия? За това разказаха вече ваксинираните стоматолози, живеещи в държавата от три десетилетия - Йорданка Чанева и Диан Иванов.

"След ваксинацията психологически сме страшно спокойни, не може да се сравни с месеците преди това. Не сме очаквали да сме толкова спокойни. Хората трябва да знаят, че най-хубавото след ваксинирането е психологическото спокойствие", споделиха двамата в ефира на "България сутрин".

И обясниха, че до момента няма проблем с руската ваксина Спутник V и с концентрацията на антителата, иначе вече е щяло да бъде съобщено по медиите.

"В Русия вече има 2 млн. ваксинирани, а и активно започват да ваксинират с новата ваксина EpiVaCorona, която е приоритет за хора с алергии. Това е пептидна ваксина с изкуствено наредени белтъци и организмът реагира с изработване на антитела", отбеляза Диан Иванов.

"Когато отидем да се ваксинираме в поликлиниката, лекарят обяснява за нежелани реакции. Това обикновено е лека температура 3 дни", посочи Йорданка Чанева пред Bulgaria ON AIR.

По думите на стоматолозите при ваксинация се подписва съгласие за евентуалните нежелани реакции, но уверяват, че руската ваксина не дава такива.

"Американските ваксини са по-съвременни, в руската се използва малко по-традиционна система. Руската ваксина не даде странични ефекти, те са съвсем малки, единствено може да реагираме алергично към белтъка, и другото - да преболедуваме настинка", поясни Чанева.

"За няколко дни от милион и половина станаха 2 млн., в момента е много голямо желанието на хората да се ваксинират. Ограниченията в Русия намаляват и вярваме, че с ваксинирането всичко ще се оправи", сподели Иванов.

Стоматолозите са на мнение, че новият щам на коронавируса може да е по-заразен, но има шансове да бъде преболедуван по-леко. А в Русия паспорти на ваксинираните няма да се правят, за да няма дискриминация към онези, които не искат да се имунизират.

"Ние призоваваме хората да се ваксинират с утвърдените ваксини", казаха още сънародниците ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че те и няма да ни я продадат. ще ни продадат, ако искаме "ноу - хау", ако искаме.Ама ние във всичко сме " донт - ноу"!Те маже и да произвеждат бавно, но произвеждат и се ваксинират.А ние чакаме на Орлов мост с подготвени за ваксини дирници, но получаваме к...р!
152
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 155В България могат да се продават лекарства единствено ако са одобрени по съответния ред от държавата. Ако можеш да регистрираш руската ваксина в ИАЛ то ще можеш да я разпространяваш на територията на България и да печелиш от това като гледам колко много шамандури има които са готови да се ваксинират с нея. В противен случай ще си имаш огромни проблеми.
151
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗозоСега прочетох, че Унгария щяла да "внася" сПътник. Колкото "получиха" ваксината, когато с фанфари обявиха, че ще я тестват: тогава бяха 10 дози (за 5 човека). Сега ще "внесат" няколкостотин бройки, колкото да кажат, че са внесли нещо и пак ще чакат на Пфайзер и Модерна. Червени трагедии.:))))
150
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиРазликата Боби е, че в полупланини и планини е много по-трудно да се прави каквото и да било, особено през зимата, тъй че вместо да изпишеш вежди, извади очи. А че в Русия пътищата не стават масово за нищо, това го знае всеки, който е бил там.
149
11
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....Добре де, пуснете я по аптеките....Как да я пуснат по аптеките като не могат да произведат за тях си, та за износ :)))))))))))))))))))))))))))))) Всичко руско е гола хвалба.
148
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, пуснете я по аптеките и който иска на своя отговорност и със свои пари да си я купи и да се ваксинира. Какво ви бърка?Нали е пазана икономика и капитализъм?Ама - не. Здравето и живота на българина е политика в ръцете на престъпници....
147
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБраво Боби. Точно така е Русия е изостанала заради географското си положение а не заради малкото акъл в главите на руснаците.
146
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шофьор в Чукотка, абе Вие връзка с главния мозък имате ли :))) по-добре ходете да бачкате на нефтена платформа в Норвегия или в рудниците на Швеция там поне за 5-6 години ще залебите па и хубава пенсия некой ден ще вземете
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 144Негрaмотниците никога никой не ги е харесвал, но да търпиме тука някои от тях да ни дават акъл вече на нищо не прилича! Алоооууу...........най-северния град в Канада където въобще има хора е на ширината на Оренбург! Щях да те питам тебе да живееш в средногодишна температура минус 5 градуса! 82% от Русия е в северни и полярни ширини и сега там е между минус 45 и минус 60 градуса! И хората живеят и работят! А вие, освен да плюете НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕТЕ! Даже и да учите!
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмп и той искал да е спокоен че няма да влезе в затвора и заради това ще избяга в Масква за да си сложи руска ваксина.
143
0
 
4
 
! Отговори
Ангелов преди 3 години
До "отечествен фронт"Не само в България шофьорите го правят номера с минимални осигуровки. Същото е и в САЩ, където българите регистрират минимален доход, а след това се оплакват, че пенсиите им са много ниски.
142
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като всичко руско и руската ваксина има нужда от русофили които да я възхваляват за да се излъже някой да вземе руски продукт.
141
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Отечествен ФронтИмаш гугъл. Отваряш и гледаш. Шофьор 4000лв. първоначално
140
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Па одете шофьор в Чукотка за 2000 лева, а Ви дойде акъл в главата, да видите как е да живеете в камион 10 дена при -40 градуса :)))
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
днес , взехме доларите на файзер, айде сега и рублите да получим, а?
138
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиБоби, продължаваш да доказваш, че не само, че руските заплати не стават, но че в Русия е пълна трагедия. Аз не съм чул в Канада да пътуват с "35 километра в час ако си щастливец" а те са горе долу на същата географска ширина.
137
1
 
4
 
! Отговори
haha преди 3 години
Къде предлагат тука руската ваксина?*********************************Унгария или Сърбия. ЕС - скоро, до края на февруари.
136
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо, ама ако ми намерите професионален шофьор на камин в България за под 3000 лева, елате да ми се поФалите
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абдокодир И. Х.КАжи колко струва един килограм телешко месо в Русия:))))
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ???Колко?Сподели.Обаче не с общи приказки, а конкретно!