Петр Келнер загинал при хелискиинг, бил чест гост в Аляска

При този спорт скиорите се изкачват с хеликоптер до високи върхове
29 мар 2021 11:40,
56
Петр Келнер загинал при хелискиинг, бил чест гост в Аляска
Снимка: БГНЕС

Чешкият милиардер и собственик на bTV Петр Келнер е загинал при хелискиинг, съобщават чешките медии. При този спорт скиорите се изкачват с хеликоптер до високи върхове, до които няма лифтове и се спускат по склоновете. Те са необработени и няма писти. Хелискиингът е измислен в Аляска.

При такова изкачване в Аляска, хеликоптерът се е разбил в глетчер в Аляска, на 50 км източно от Анкаридж. И петимата души на борда са загинали. Хеликоптерът е бил Еърбъс AS350 B3 и се е разбил в глетчера Кник.

Още по темата

Келнер, на 56 г. е загинал заедно с Бенжамин Лароше, също от Чехия, двама от гидовете от Tordrillo Mountain Lodge, където са били отседнали, и пилотът на хеликоптера, пише The New York Times, цитиран от "24 часа".

Има и един оцелял в тежко състояние. Националният борд за безопасност на транспорта започна разследване на причините за катастрофата. Сигналът е бил подаден в 20 ч. в събота – хеликоптерът не се е завърнал от полет и отломки от катастрофата са били видени в глетчера Кник.

Хелискиингът е много опасен екстремен спорт, който привлича търсачите на силни усещания и в който има много малко място за грешки, пише вестникът.

Tordrillo Mountain Lodge предлага на любителите седмични пакети по 15 000 долара на човек, които включват и хеликоптерните чартъри за хелискиинг. Според курорта Келнер е бил чест техен гост и приятел. В 17-годишното им съществуване за пръв път се случвал подобен инцидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
1
 
! Отговори
Респект преди 3 години
Не всеки е Травис Райс, макар че след като е бил там, значи значи е бил топ във фрийрайда. Респект! Коментари от хора, които не могат да си представят, не могат дори и да сънуват какво е да се спускаш от върховете на тези ледници са безсмислени. Ако мислите, че е като да седите зад волана на колата или да качите Витоша, емиии ....За да правиш това трябва да си поне малко свръх - човек. Не се чува за много подобни сред милиардерите.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И богат да си не е лесно - накрая си опитал от всичко, имаш всичко, животът става скучен и се чудиш какво да измислиш, за да изпиташ някаква по-силна емоция. И ето какво се случва.
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Келнер беше богат от пране на пари от Русия.Москва го издигна.Сега е наказан за това.
40
2
 
8
 
! Отговори
део преди 3 години
Прилича на исценировка
39
1
 
6
 
! Отговори
Еее.. преди 3 години
На оня свят ще бъде просяк,на тоя е бил милионер.и взе ли нещо със себе си.е наживял се на тоя свят.но не всичко е пари.
38
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 39/43Като им гледам държавите плюсовете далеч надвишават минусите. Между другото, йерархия и правила са "мръсни думи" само в страни като България и то изкуствено насаждани от червените кхмери, което е любопитно, тъй като техния режим беше установен на такива и то диктаторски. Сега ги правят мръсни думи, защото това им помага да деградират демокрацията. Ако някой ден се върнат на власт пак ще им станат любими.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Земният му път е свършил. По какъв начин, решават висшите сили в духовния свят и душата която си избира живота преди да слезе във физическото си тяло за нов живот.Много пъти идва човека на земята и като знае това трябва да изправи грешките си. - Дънов
36
1
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Абсолютно вярно, както и абсолютно вярно е че то част от тяхната народопсихология основано на 100% доверие и почитание към висшестоящите, йерархията и правилата. Има си своите плюсове и минуси, нали?
35
7
 
4
 
! Отговори
Пасха преди 3 години
Много ясно че е Евреин .Само Евреите знаят как да забогатяват лесно защото са умни и амбициозни.А останалите им ряботят и слугуват !
34
4
 
3
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Да ми ядеш бахура
33
2
 
4
 
! Отговори
Тоз евреина им чешки преди 3 години
толкова ли не разбра,как Шумахер стъпи грешно, на планина и живи мощи е сега !
32
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До Бау"Ако има нещо обаче много характерно за българите е недоверието към властимащите и разбира се мазохистичното удоволствие да се самоуплюват , което като ин и ян се преплита с гордостта че принадлежат на тази земя"Наскоро бях в Азия по работа и ми направи впечатление, колко фокусирани са азиатците: ВСЕКИ СИ ГЛЕДА РАБОТАТА. НЕ ЧУЖДАТА, СВОЯТА. Това не им пречи грам да си обичат местата където живеят/страните. Даже напротив: даже от най-дребния детайл правят голяма работа.
31
1
 
20
 
! Отговори
Даа преди 3 години
Дали ще е чешки милионер, лейди Даяна, Кенеди или жената блъсната на пешеходната пътека, .....никаква разлика. Неочаквано всичко изчезва. Бог да ги прости. Бъдете хора и се усмихвайте .
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне е имало як адреналин!
29
2
 
6
 
! Отговори
До Бау преди 3 години
Въпрос на гледна точка. "Злобари" или "Хейтъри" определено няма националност или граници, само че в много държави е подсъдно.Ако има нещо обаче много характерно за българите е недоверието към властимащите и разбира се мазохистичното удоволствие да се самоуплюват , което като ин и ян се преплита с гордостта че принадлежат на тази земя
28
1
 
15
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
А кога Черепа ще се хлъзне и падне от 90 етаж на дубайската си дупка?!Кога Мустака ще го застреля сръбски националист от времето на Милошевич?!Явно наште олигарси не вярват на ангели пазители,а се вардят с по 10 души като Славуца Плевенска!!Но и за тях ще дойде видов ден и отсега заявявам,че няма да ми е жал!!Напротив ще изпия една студена бира по случая!!
27
2
 
15
 
! Отговори
тя преди 3 години
"Разчекнаха" се от живот !
26
3
 
7
 
! Отговори
Чак сега разбрах що преди 3 години
наши новобогаташиимат личен астролог.С хоропскопа ако ги уплаши,никъде не ходят,по Закон !
25
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дал Господ, взел Господ
24
1
 
7
 
! Отговори
Мосад Мото преди 3 години
Забавя, но не Забравя!