Проектът на Петков - подкрепен и последван от овчици?

На това мнение е фотографът Веселин Боришев
22 сеп 2021 10:23, Нели Христова
102

Според фотографа Веселин Боришев на политическата сцена излизат нови хора, но сценаристите са стари. Пред неговия обектив са преминали много политици от Кирил Петков до Делян Пеевски. Той е на мнение, че вече сме гледали проект, пообен на този на Петков и Василев, преди 20 години, а "Продължаваме промяната" е подкрепена и последвана от овчици.

"Работата ми е да виждам всичко, повечето хора само гледат. Няма по-голяма сила от злобен човек с фотоапарат", сподели Боришев пред Bulgaria ON AIR.

За кадър, на който се вижда Кирил Петков, а фокус е детска играчка - овчица, фотографът обясни, че самото събитие е било замислено да бъде неформално.

"Опитаха се да го направят неформално, обаче, това им изигра много лоша шега. Защото е леко самодейно, както явно целият им проект. Не може ти да не си сериозен в начина, по който представяш какъвто и да е проект - на фона на овчици, детски играчки. Нормално е човек като мен да види подобно нещо и да вкара символика в него", разказа Боришев.

Фотографът посочи, че в общи линии може да го тълкуваме така - Петков е подкрепен и последван от овчици.

"Този проект съм го гледам преди 20 години. С послания за честност, почтеност. Говоря за Сакскобургготски, който 800 дни ни стрига като овчици. Виждам някакво дежавю постоянно", сподели събеседникът.

По думите му хората, които излизат, са нови, но сценаристите са стари.

"Ние сме малък, но за сметка на това - много прост народ. 20 години виждате какво се получава - ние разчитаме на поредните спасители непрекъснато. При нас няма някаква политическа система, която да бъде изразена. Просто идва дядо Цар, след това неговият шофьор, след това шоумен. Сега идват едни симпатични млади хора, които няма ляво и дясно", каза фотографът.

Боришев обясни, че фоторепортеството е строго субективно, а тези истории, които разказва, са негови лични интерпретации, базирани на опита му. И добави, че често се е случвало да му забранят да снима.

"Забрана за снимане имахме последната година през управлението на Борисов. Набутвайки ни в новата сграда на парламента, те не ни забраняват на практика да снимаме, но правят снимането невъзможно", подчерта той.

Фотографът каза, че в момента се чувства свободен да снима всичко, което пожелае, тъй като работи в независима медия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен47Децата им нямат нищо общо и предполагам, че на 13 години, нямаш избор да избираш къде да живееш...Но се върнаха, нали? И се отказаха от канадското си гражданство. Колко от нас биха го направили? Защото с Харвард навсякъде си образован по света....Повече ме плашат хора, които от Комсомола, после БКП, охрана на първия в държавата, след което знаем кой и как се издигна.И повече ме плашат теаи с двойното гражданство, които не знаят точно коя е тяхната родина и не говорят моя език...
40
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен41За да не съм овчица, влизам и проверявам, какви за Канадските закони за мигранти. Там ясно пише....Колко адвоката вече трябваше да ви го казват. Но не си правя труда да споря, защото целта е друга в момента...Наредено ни е да оплюваме. Наистина не мога да разбера защо не искате да проумеете, че не, ти или аз, а трябва всички да сме добре. Не мога да повярвам, че има хора, които искат да търпят онова недоразумение. ОВЦЕ сте вие, защото ви крадат и крадат и вие сте щастливи!
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
42 напуснахте масово родината през 90те години, зарази комунизма, заради вярата че на вън тече безплатно мед и мляко и прочие. Истината е че тия не са хора на напусналите наистина от нужда, а са дечица на богати татенца. А в 90те само определени хора бяха с такива татковци. Като си избягал от БКП, защо сега избираш децата им?
38
1
 
13
 
! Отговори
Аман преди 2 години
Аман от всезнайковци и дървени философи!За 30 години на всякакви теоретици се нагледахме по телевизора които знаят как стават нещата!Ами нали се имате за големи умници бе..нали се имате за интелигенция...направете нещо!За 30 години не съм видял интелигенцията да протестира за нещо!Всички власти си я хранят!
37
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 41Не вярвам на този, който цели 12 години ме правеше на ***. Аз имам бизнес и на всеки с бизнес се е случвало да има проблеми със съдружник. И всеки е прав за себе си. Затова има съд. Мен лично никой от тези двамата не ме е ощетил...И да, вярвам, че няма да ме излъже Петков с документ, защото е умен и образован и за разлика от Бойко е разбрал, че хората вече няма да търпят. Той е млад и няма да позволи да се провали.И прочети на сайта на Канада за емигрантите. НЕ ЛЪЖЕ! ПРОЧЕТИ!
36
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А някой може ли да каже ясно каква е разликата между проекта на Петков и проекта ИТН?Защото общото го разбрахме - ОВЧИЦИТЕ
35
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си пълен *** да гласуваш за някои, които години наред направиха така, че да напускаме Родина и да обикаляме по света, като ***.....ДА, абсолютно ще дам шанс на хората, които ме спечелиха, с ентусиазма си, с младостта си поради която няма как да са били обвързвани със старите времена, които винаги са оставяли отпечатък и въобще за първи път през последните много години, имам усещането, че нещата ще тръгнат, заедно с наша помощ. Не гласувах преди, но сега, ДА, напълно подкрепям.
34
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38 наистина ли вярваш, че онзи който има наглостта да плюе върху Конституцията, няма да го направи със всеки друг закон? Че щом лъжеш, че документ е в Румъния, а такъв дори не е издаден, няма да излъже че е издал документ в твой интерес, а такъв няма да има? Вярваш ли, че в този свят някой ти дава нещо безплатно, без да иска нищо от теб? Че рано или късно, няма да те накара да си платиш сметката? Вярваш ли че ограбилия партньора си, няма да ограби теб?Ако вярвате в това, значи наистина сте ов*ци
33
1
 
1
 
! Отговори
anon преди 2 години
А вашите избератели са китка
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено е прав за проектчето на канадеца. Само уфси биха вярвали в законност и почтеност от човек, който наруши Конституцията и нагло лъга месеци на ред за гражданството си, за дипломата си, която се оказа курсче. А че са уфси е факт. Защото само уфсъ ще вярва, че като те промотират с безплатен курс е безплатно. Не, няма безплатен обяд. Всеки учил в чужбина учи този урок по икономика още в 1ви курс. Та, уфси са и сега тия с безплатните курсчета ще трябва да си платят обучението с подписчета.
31
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не искат да проумеят, че с промиване на мозъци, няма да успеят. Всеки вече си има мнение и си е избрал или пък не, кои са неговите личности...Обикалят и вместо да признаят поражението си, породено единствено от техните действия и бездействия, корупция и кражби, Бойко предварително обяснява как вота ще бъде фалшифициран...тази гениална и последна лъжа, излезе след появата на новата заплаха Петков и Василев...Аз не гласувах предишният път, но сега ще гласувам. Затова не съм овца....
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От резултатите до сега за 30 години, съм на принципа: от две злини избирам тая която не съм пробвал, другата е ясна, така че нямаме избор да даваш власт на доказали се мошеници си един вид идиотщина.
29
12
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Ще пробаме новото, защо тоя ни обижда ,явно така му е наредено !
28
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бившият главен прокурор на Словакия - осъден на 14 години затвор! Вълната идва насам, Гешев ще получи доживотна. След това гербероните един по един - при бай Ставри!
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю фотограф ще ни кажете ли кои не са овчици!?Тези които подкрепят сикаджията крадец от Банкя какви са?Тези които подкрепят Доган и Пеевски какви са?!Тези които подкрепят комунистите какви са!?Като те гледам голям умник си отговори ми?
26
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кметът на Симитли поздравява всички фенове на Тиквата по случай Деня на Независимостта!
25
12
 
11
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
Стъки, ти ли си, мутричке грозна? Бабата вкъщи пуска ли ти?
24
13
 
12
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Забравих да добавя и че ще ви избесим, след като ви изметем. И конфискация на цялото накрадено имущество, *** долен!
23
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до Анонимен 22...Ти си типичния про-ст-ак фен на Бойко. Ако такива като тебе се изметат от България, нещата ще тръгнат.
22
3
 
13
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Нито едно пленено знаме. Каква е тази глупост. Кой е заритал да вземе някаква дрипа. Войните са били за територии,а не за байряци. Ние губим земи,но спасяваме байряци. Велики сме...Той кораба потъва,ние спасяваме байряка.