COVID-19 погуби художника Михалис Гарудис

Днес се закрива последната му изложба у нас
Обновена: 17 окт 2021 20:26 | 17 окт 2021 17:00, Нели Христова
94
COVID-19 погуби художника Михалис Гарудис
Снимка: БГНЕС

"Напусна ни завършилият художествена академия в България, световноизвестен художник Михалис Гарудис! Почивай в мир приятелю! Светла и блажена памет".

Новината за кончината на големия художник сподели в социалните мрежи композитора Иван Тенев.

"Приеха го в болница вчера и толкова бързо си отиде. Днес се закрива изложбата му в София. А с неговата кончина се закрива една голяма страница в изкуството", заяви Агент Тенев за кончината на близкия си приятел пред "24 часа".

Гарудис не само че завършва художествената академия в София, но често пътува до страната ни. Последно пристига за изложбата си с живописни творби в галерия "Арте".

Откриването й бе на 5 октомври. "Толкова много му хареса, беше наистина щастлив. После седнахме голяма група приятели да се почерпим, всички - ваксинирани. Когато Гарудис се прибра в Гърция, се оказа, че е заразен с COVID, макар и той да бе ваксиниран. Беше добре, но кашлицата му се засилила, приеха го в болницата вчера. Започнали да отказват органи - бял дроб, бъбрек, сърце. Преди малко съпругата му ми се обади да ми каже, че е починал. Бог да го прости", разказа още Агент Тенев.

Днес се закрива изложбата на художника у нас - в същия ден, в който той си отива от този свят. "Така се закрива една голяма страница в изкуството, защото той бе световен художник", допълни Агент Тенев.

Михалис Гарудис е гръцки и български художник, роден в 1940 година в димотишкото село Булгаркьой, Гърция. При избухването на Гражданската война в страната заедно с други деца бежанци е изпратен в България, където в 1965 година завършва живопис в Художествената академия при проф. Илия Петров. Носител на I награда на изложбата „Приятели на морето“ и „Созопол и морето“. От 1986 година живее и работи в Солун.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
РеалистЪ преди 2 години
Грипче, грипче
15
0
 
3
 
! Отговори
Ходор преди 2 години
Ходор, ходор
14
0
 
14
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
***, какво е "хОдожник"?
13
3
 
9
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Интересно гръцко име. Също като птицата на Вишну - Гаруда ----///----- По-скоро е погърчен вариант на Михаил Грудев.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Беше добре, но кашлицата му се засилила, приеха го в болницата вчера. Започнали да отказват органи - бял дроб, бъбрек, сърце." След толкова много антибиотици и антикоагуланти даже белите бъбреци отказват
11
3
 
19
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ваксинирани убиват ваксинирани . Тоз " Зелен сертификат " къде да си го наврем ?
10
7
 
23
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
"Ваксинираните" не се заразяват с КОВИД, те се заразяват с ВАКСИД. За разлика от китайския грип, той е нелечим. "Започнали да отказват органи - бял дроб, бъбрек, сърце.". А сериозно - прочетете какво е antibody dependent enhancement и открийте че горкият човек вероятно е починал от това. Предстоят много други. Естествено, ще се пише на "нов вариант на вируса" И естествено, ненабодените са виновни. Мда.
9
6
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ОСВЕН ДВЕ ДОЗИ Е ПОЛУЧИЛ И ДВА БЕЗПЛАТНИ АНТИБИОТИКА ОТ РАДЕВ И В БОЛНИЦАТА НЕ СА МОГЛИ ДА ГО СПАСЯТ СЛЕД ТОЛКОВА ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОМОЩ!
8
1
 
9
 
! Отговори
Тъп 16 годишен преди 2 години
пише се художник и лека му пръст на човека
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9: Ти си следващия.
6
2
 
18
 
! Отговори
художника преди 2 години
Царство му небесно. Дано /там-горе/ да се срещне скоро с тия дето измислиха ваксините. Тези, дето побъркаха от страх хората и тези, дето спечелиха от всичката тая истерия.
5
4
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
На 82 години *** и без ковид
4
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
седнахме голяма група приятели да се почерпим, всички - ваксинирани. Когато Гарудис се прибра в Гърция, се оказа, че е заразен с COVID, макар и той да бе ваксиниран. -----///---- Кой ви е виновен, че сте се ваксинирали само с една игла? Полуваксъри смотъни... Вместо да се борат за икономически излаз на Бяло море, седнали да пият кафета и да самодоволстват. Хак ви е!
3
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много демотивиращ за ваксиниране разказ. Жалко, Бог да го прости.
2
3
 
8
 
! Отговори
Момо преди 2 години
На 81 години...
1
13
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид причинен от две дози ваксина.