"Тракийски мистерии" оживяват в Несебър на 30 и 31 август

Посетителите на фестивала ще видят обогатена програма
18 авг 2022 10:38, Красимир Ангелов
3
"Тракийски мистерии" оживяват в Несебър на 30 и 31 август

Мащабните руини от тракийската древност оживяват и тази година в Стария град на Несебър. На 30 и 31 август там ще бъде открито тазгодишното издание на фестивала "Тракийски мистерии".

"Фестивалът е вдъхновен от научни открития, които разкриват нашата идентичност и нашите корени, които са свързани с тракийското наследство. Тракийската идентичност е основа на цялата европейска цивилизация. Разчитайки, тези послания, които древните са оставили за нас, ние разбираме от първо лице този начин на мислене, култура, тези завети", посочи артистичният директор на фестивала Пламен Иванов в студиото на "България сутрин".

По думите му тази година посетителите на фестивала ще видят обогатена програма, която е свързана с двата интерактивни спектакъла.

"Публиката независимо от това, че заради пандемията, много от нещата, които сме имали като интерактивност, са прибрани в момента, става съпричастна и е обхваната от еуфория от танцуващите жрици. Красотата на тази свещена древност е много голяма и зрителите ще се насладят на една божественост", каза главният хореограф на фестивала Нина Иванова - Томашова пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
... до Анонимен преди 1 година
Не се притеснявай, не става въпрос за езичество. Бях миналата година на фестивала и останах изумен от висотата и културата на древните ни предци. Виждам, че тази година фестивала се разраства и ще има повече неща... Надявам се да успея отново да дойда
2
0
 
1
 
! Отговори
А.Василева преди 1 година
Това е наистина много въздействаща възстановка - очакваме с нетърпение тазгодишните представления! Успех!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не слагайте думата божествено до танцуващи жрици-това са паганизми.