Анархисти в Гърция помагали на ислямски терористи?

Версията е на експерт по разузнаването от южната ни съседка
4 ное 2010 19:35,
33
Анархисти в Гърция помагали на ислямски терористи?
Герасимос Цакалос, заподозран за изготвянето на взривните устройства. Снимка: БГНЕС

Kрайнолявата екстремистка група "Заговор на огнените ядра", за която се предполага, че стои зад нападенията с колетите бомби в Гърция, може да се превърне в сериозна заплаха за сигурността в страната.

Това заяви в интервю за Световната радиослужба на Би Би Си д-р Атанасиос Другос, експерт по разузнаването и тероризъм.

Мисля, че има сближаване, да го наречем – фиктивен брак, между анархисти и други леви групи в нашето общество с някои ислямистки групи. Те нямат същия дневен ред, но имат едни и същи цели – да създават повече проблеми в гръцкото общество, смята Другос.

Властите в страната обаче обявиха по-различна версия за действията на екстремистката група:

Тези, които са изпратили колетите бомби в понеделник и във вторник, нямат "никаква връзка с международна терористична групировка", заяви гръцкият външен министър Димитрис Друцас.

По подозрение в причастност към изготвянето на взривните устройства вече бяха арестувани двама младежи на 22 и на 24 години.

Полицията обяви във вторник 48-часово прекъсване на международната въздушна поща, след като няколко колети бомби бяха открити в посолства и международни организации в Атина.

Прекъсването на услугите е необходимо, за да бъдат извършени проверки, обясниха властите.

Късно вечерта във вторник частен куриерски самолет, пренасящ подозрителен пакет от Атина, беше отклонен към летище Болоня в Италия. По време на проверката пакетът се е самозапалил, съобщава Southeast European Times.

По-рано същия ден два колета бомби, адресирани до Европол в Холандия и Европейския съд в Люксембург, бяха унищожени с контролирани експлозии. 

Колети бомби избухнаха в швейцарското и руското посолство в Атина, а няколко други подозрителни пакета бяха унищожени в посолствата на България и Чили. 

Още по темата

Властите в Берлин заявиха, че колет бомба, адресиран до канцеларията на канцлера Ангела Меркел, е бил получен от Гърция. 

Полицията подозира, че зад тези нападения стои крайнолявата екстремистка група "Конспирация на огнените ядра".

В частна куриерска фирма в Атина в четвъртък беше открита подозрителна пратка, на мястото са отишли сапьори, съобщиха от гръцката полиция.

По-късно беше извършена контролирана експлозия на пакета, адресиран до посолството на Франция. От правоохранителните органи казаха, че в нея е имало взривно устройство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Kemal преди 13 години
Napalno sam saglasen s vas. Islamski teroristi nqma, tova sa samo teroristi koito uj se pravqt na islamisti.Az sashto izpodvqm Ismaska religiq i mnogo pati sam chel Korana i da vi kaja nasilie i terorizım kakto v drugite religii taka i v Islama nqma. Ako ne vqrvate chetete Korana, ima prevod na vsichki ezitsi...Terorizmat si e terorizım, pod kakvato forma i da e ne bila da se podcenqva...İstinata e "islamskite teroristi" kakto gi narichat s tehnite teroristichni deistviq vredqt samo na Islama.
29
1
 
2
 
! Отговори
4ik 4irik преди 13 години
И нещо много важно - което трябва да набием в главите си - не ние работим за държавата , а държавата е тази , която трябва да работи за нас . Ние трябва да сме държавата . В противен случай сме свидетели на първото в историята доброволно раболепие . Което за съжаление - аз наблюдавам и то не само напоследък . В съвремието с пълна сила важи максимата - " Разделяй и владей" . Това се наблюдава във всяка една сфера на обществото ни / не само в БГ/ . Не позволявайте да ви мътят главите -мислете .
28
1
 
4
 
! Отговори
4ik 4irik преди 13 години
Научете се да мислите , никога не е ставало дума за ислямисти ,анархисти и православни , това са крайно елементарни манипулации отправени към нас - простите данъкоплатци , за да ни се всевя страх и да ни разединяват . Когато чета коментарите ви - разбирам че успяват лесно да играят игричките си и ви размътват главите с фикции . Колкото повече тези безсмислени новини ви заливат , толкова повече разкъсват обшеството на отделни фракции - ислямисти , гейове , анархисти - така се отнема свобода .
27
6
 
3
 
! Отговори
Владо Владиката преди 13 години
Четете Корана и не се плашете бе хора. Ислама в момента е най-много растящата религия в света. Защо??? Четете и мислете. Те това е от мен.
26
2
 
0
 
! Отговори
anarh преди 13 години
А тебе един дебел черен *** в гъзЪ !
25
2
 
0
 
! Отговори
anarh преди 13 години
Требе да си изредат сите от Факултето, да не се правиш на много голем !
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Моето мнение е, че се повтаря историята с кулите близнаци, за да се нападне световния тероризъм като започнаха от Ирак. Направиха паспорти, в които ни взимат отпечатъци от пръстите и ирисова диагностика. Контролирани сме от всякъде зад приказки за световен тероризъм. Коя ще е следващата нападната държава -?.
23
6
 
9
 
! Отговори
Требе си ред преди 13 години
Анархистите са ***!Те се съюзяват с всички, с които имат нещо общо.Преди девети са били анархокомунисти.Анархизма не е идея, а болест.Специално в Гърция анархистите много приличар на комунистите.Имат еднакви лозунги.Никога, никога не мога да харесвам комунистите (като знам какво направиха с прекрасната ни Родина).Същото се отнася и до анархистите.
22
1
 
4
 
! Отговори
фаб преди 13 години
Тези не са никви анархисти а пълни терористи хулигани ***. Истинският анархист ще се бори за идеята за свят без граници за мир. За безвестничество .
21
1
 
11
 
! Отговори
James Bond преди 13 години
Доколкото съм разбрал правилно, установена е някаква форма на сътрудничество межу ИРА и Ал Кайда. Така че няма нищо учудващо в подобни новини - терористите по света се обединяват!
20
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: Amenhotep (номер 14)Браво! Най-после да прочета една свястна мисъл от тебе!
19
1
 
15
 
! Отговори
Mango преди 13 години
Всички ислямски терористи и техните помагачи и симпатизанти навсякъде, трябва да се унищожават безмилостно!
18
0
 
7
 
! Отговори
.!. преди 13 години
Заради 100-ина гръцки ***-анархисти,не бива да обобщавате и да вменявате колективна вина за всички гърци бе .Цивилизованите хора от цял свят си приличат,независмо на какъв език говорят,по какъв начин се кланят на Бог и колко са им дълбоки джобовете!
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малко им го слагаха *** на гърците,Кипър половината е турска нека им помагат още на ислямистите
16
0
 
5
 
! Отговори
Некро преди 13 години
Че то затова е създаден тероризма приятелю :) Сега ли го осъзна? просто е супер удобна предпоставка за постигане на всякакви цели. :)
15
3
 
6
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Очернянето е добре подготвено Всеки който се е обявил срещу банките и гнусният ред наложен от корпорациите бива веднага обевяван за терорист. Скоро терорист ще е дума с положително значение
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сали БеришаДа ти го напишаНяма да приемеме ислямаПо-добре да гнием в ямаТова от мен аз казах
13
5
 
19
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Малей ... ИСЛЯМКОМУНИЗЪМ ... Това наистина звучи плашещо!
12
4
 
9
 
! Отговори
Анормален преди 13 години
Странно,всеки който се визпротиви срещо видимото убиване на човещината и въвеждането на хаос ,глад, войни,ограбване и бедност по света бива обявен за талибан,много им е лесно нещо да си мият ръцете с тяхното творение терора.
11
4
 
1
 
! Отговори
ДЕМОГРАФ преди 13 години
а бре сали, че те повечето гърци са го приели исляма...Такава е дори офицялната доктрина на Гърция - в малаазия след селджукското нашествие милиони християни-гръкофони стават мюсолмани с течение на вековете. Идори това е прието като доктрина че анатола-малаазия живеят днес предимно гърци-мюсюлмани (а.к.а. турци) и плюс османлъка и повторната туркизация на милиони гръкогласни след 1923г.