8 г. за бивш шеф на югославските митници

Пари от митниците отивали в партии, юридически и физически лица
Обновена: 27 дек 2010 14:37 | 27 дек 2010 14:35, Елка Василева
1
8 г. за бивш шеф на югославските митници
Снимка: БГНЕС

Бившият директор на югославската митница Михал Кертес беше осъден от Специалния съд за организираната престъпност в Белград на 8 години затвор за злоупотреба със служебното положение.

Съдът постанови, че възползвайки се от служебното си положение и изнасяйки валута в Кипър, Кертес е ощетил държавния бюджет със 115 милиона марки, 2 милиона долара, 826 милиона динара, както и че по нареждане на бившия президент на Сърбия Слободан Милошевич е изнесъл над 3,7 милиона марки в Кипър, предаде РТС.

За изнасянето на парите от страната и причинените щети на югославския бюджет Кертес е осъден на шест години и осем месеца затвор, но съдът обедини това наказание с предишната присъда от година и шест месеца затвор, дадена му за опита за убийство на Вук Драшкович на Ибърската магистрала през 1999 г.

По нареждане на Милошевич част от парите от митниците са били предавани без основание на различни юридически и физически лица, политически партии и Държавна сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
електорат преди 13 години
ШЕФ НА МИТНИЦИТЕ ОСЪДЕН НА 8 ГОД. , А НИЕ НЯМАМЕ ДОРИ МИТНИЧАР В ЗАТВОРА, А РЕВЕМ ЗА ШЕНГЕН . КОЙТО МОЖЕ ДА БЕГА ОТ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА !!!!!ОТВРЪЩАВАМ СЕ ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ!!! ВСИЧКИ МИСЛЯТ КАК ДА СИ НАПЪЛНЯТ КУФАРИТЕ!!!