"Ентерпрайс" – корабът с повече самолети от целите Балкани

Самолетът каца на него със скорост 250 км/ч
7 фев 2011 18:47, Елка Василева
209
"Ентерпрайс" – корабът с повече самолети от целите Балкани
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На американския самолетоносач „Ентърпрайс“ има 60 самолета F18 AB. Според сръбския министър на отбраната Драган Шутановац това е по-голяма въздушна сила, отколкото притежават всички страни от бивша Югославия, плюс България, Унгария и може би Румъния, без Гърция.

Самолетите са толкова, че членовете на екипажа, които са по шест месеца заедно, не успяват да се запознаят“, казва Шутановац.

Шутановац и началникът на сръбския генщаб генерал Милое Милетич посетиха самолетоносача „Ентерпрайс“, пише вестник „Блиц“.

Това е първият в света задвижван от атомна енергия самолетоносач, който представлява основен елемент в ударната група самолетоносачи ХІІ, която е в състава на шести американски флот.

„Самолетът каца със скорост от 250 километра в час. На пистата трябва да уцели едно от четирите стоманени въжета, които го спират. Ако не ги уцели, продължава с пълна скорост, за да може да се издигне и отново да се опита да се приземи“, разказва Шутановац.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
0
 
3
 
! Отговори
... преди 13 години
ей много хубава статия изпълни ми душата :))) и като се замислиш че САЩ имат още 11 такива ехххх ... русофилите пак ще се късат от яд :)
208
0
 
2
 
! Отговори
до 205 преди 13 години
не ни освободиха от турция а от османците. ако някой ден ще ходиш в турция ще разбереш какво имам предвид. нашите хора са мързеливи никой не е виновен че сме на този хал.
207
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ruskiqt narod v momenta e v avangarda na svetovnata syprotiva-------------- :))) Руския народ винаги се е съпротивлявал на прогреса и цивилизацията, факт.
206
0
 
1
 
! Отговори
Вили преди 13 години
Нито КОРАБИТЕ от Star Trek ("NCC-1701" с буквите отзад) , нито първият в света атомен самолетоносач са кръщавани един на друг, деца... Зад това име стоят много кораби (поне 8 американски), наричани на пленения през 18 век от Англия френски кораб, един от последните между които и най-награждаваният в цялата американска история самолетоносач от ВСВ клас "Йорктаун"... А МХ-35 е просто поредното глупаво задръстено от пропаганда дете (нищо, че може и да е вече дърто), което бълва идиотщини..
205
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освободиха ни от Турция и после ни разделиха на две, за да не пречим на имперските им интереси, за които впрочем и дойдоха уж да ни освобождават, а тово беше предтекста да изместят Турция от Балканите. А после с тъпия си комунизъм ни заробиха и ни върнаха пак в средновековието. Така че русофилите да викат "Ну заяц погоди" и да им се кефят колкото си искат, ама да не пишат глупости по форумите.
204
1
 
1
 
! Отговори
До 202 преди 13 години
Да наистина ще получи комплекс за малоценност, защото не може да пие толкова много като тях. Руснаците са едни пиандурници и нищо повече, спасява ги само това че по численост са са много, а и Русия заема огромна площ. А иначе са пропаднали като мъ_а от сцепен крачол.
203
0
 
3
 
! Отговори
Fox преди 13 години
MX-35, typak, otvori kolibkata i vij kak tvoq dolen, zloben i bezkulturen ruski narod pravi tonove filmi po vsi4ki naboleli syvremenni temi, koito ne se zasqgat vyv vode6tite medii. Ruskiqt narod v momenta e v avangarda na svetovnata syprotiva i tvoeto mnenie nqma da promeni ni6to v tova (slava bogu). Mejdu drugoto epitetite, koito upotrebqva6 biha pasnali mnogo dobre i na "gordiq" bylgarski narod, ama predpolagam che dokato blee6 po svetovnite bairi, pozabravq6 da pogledne6 v sobstveniq si dvor
202
1
 
5
 
! Отговори
До МХ-35 преди 13 години
MХ-35, отдавна в този форум не се беше появявало такова тъпо парче като теб. Е, има още няколко - АТИЛА, СТРАНДЖАТА и още две-три невзрачници. Но и ти стоиш добре, съвсем си на нивото им! ***, та вдлъбнат! Ако отидеш в Русия, ще получиш комплекс за малоценност. Всъщност, дали? Ти си го имаш. Нека се знае: КОЙТО Е РЪСОФОБ, ТОЙ Е И БЪЛГАРОФОБ! Да си бяхте останали в Османската империя - там е имало нужда от ***, а после са можели да те ощастливят. От мен - *би с'маата!
201
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 13 години
Blagodarja za objasnenieto,srubsko govedo.
200
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
velik narod velika sila vsepak tova e AMERIKA
199
0
 
2
 
! Отговори
фен на Стар Трек преди 13 години
Кораба от Стар Трек е кръстен на самолетоносача. Все едно наш фантаст да кръсти през 22 век кораб "Дръзки". Американците са си болни на тема патриотизъм все пак става въпрос за американски сериал. Неочаквай да има кораб с името "хан Тервел".
198
1
 
7
 
! Отговори
Др.Кимбъл преди 13 години
Ако беше български ще ше да се казва "Белчо" !
197
2
 
3
 
! Отговори
лууни-тунес преди 13 години
Като прочетох "Ентерпрайс" си помислих че статията е за легендарния "СтарТрек", но после бързо разбрах, че американците са фетишисти и са си кръстили най-могъщия самолетоносач именно "Ентърпрайс" по модел на кораба от филма... Ако беше български щеше да се казва "Дръзки" или... "Могъщи", или пък "Безстрашни" хе хе
196
11
 
8
 
! Отговори
Фил преди 13 години
Гледам че другарите са се събрали на сладка раздумка тук. И естествено в един глас ни убеждават колко са лоши и *** американците и съответно колко са умни и добри руснаците. Какво да ги правиш-носталгия по не толкова далечното минало.Иначе сърбите не ги мислете. Те загубиха няколко войни и пак са по-добре от нас. И очевидно не живеят в миналото, а в настоящето, за разлика от другарите тук.
195
13
 
6
 
! Отговори
MX35 преди 13 години
ДО 189 - Ето едно разумно мнение , аз също мисля така , просто ме дразни гъзолизачеството на безродните ни *** къмту руските им господари , след като знам що за *** са руснаците , колко долен , злобен , завистлив и безкултурен народ са и как се кичат на гол тумбак с ръждясало чифте пищови .
194
0
 
10
 
! Отговори
7 преди 13 години
Тук опираме до доктрините на двете държави :) Какво искаш да спечелиш в ядрена война, ами освен една хубава и дълга ядрена зима, която няма да можем да преживеем.
193
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предполагам, че ще се откъсне от континенталната плоча и ще потъне в океана. Но какво ще спечелим ние от това? Какво ще ни даде една победа на Русия? Тотален застой за около 3000 години. В Русия прогрес никога не е имало. Русия винаги е догонвала. Ако няма кого да догонват, ще се парят в баните и ще се *** с клонки докато угасне Слънцето.
192
0
 
3
 
! Отговори
7 преди 13 години
Да ви попитам, към какви цели според вас тогава са насочени тези МБР-та с по толкова бойнй глави?
191
0
 
8
 
! Отговори
7 преди 13 години
Верно ли мислиш че са фантазии. В такъв случай препоръчвам да се запознаеш с геологията на щата Калифорния и да ми кажеш какво мислиш ще се случи с него при подходящ ядрен удар в точното място. :))
190
15
 
7
 
! Отговори
MX35 преди 13 години
ХЕ ,ХЕ , ХЕ "великия" руски башибозук , изгубил две войни с великата Чеченска армия , нападнат от Великата Грузинска армия , разбит на пух и прах от Великата Авганистанска армия , едвам спечелил войната с 1/3 от Великата Германска армия и изгубил , всички предишни войни .