В Турция пробутвали отровно уиски уж Made in BG

Бутилки за по $10 купила руска журналистка в хотел
Обновена: 23 авг 2011 10:20 | 23 авг 2011 09:57, Елка Василева
170
В Турция пробутвали отровно уиски уж Made in BG
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В турски хотели, работещи по системата "ол инклузив", продават отровно уиски на хора от Русия.

На бутилките има етикети на турски език "произведено в България", пише руският в. "Комсомолская правда".

Това е установено при журналистическо разследване в Турция след масови отравяния на руски туристи с метилов спирт.

Репортерка на изданието купила от барман на турския хотел "Кафтанс" четири бутилки "уиски" по 10 долара. Всичко било заснето със скрита камера, пише вестникът, поместил видеозаписа на своя сайт.

На етикетите на шишетата с "уиски" пишело на турски език: "Mister Burdon/Blended whisky". Състои се от малц, спирт и дестилирана вода. Произвежда се в България с разрешение на Министерството на селското стопанство №...".

Течността била дадена за експертиза в московска лаборатория и резултатите излезли "сензационни", пише всекидневникът, без да съобщи подробности.

Според авторът на публикацията това "уиски" вече е причинило смъртта на петима души от Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
0
 
2
 
! Отговори
бурли преди 12 години
Уискито се прави в северен Кипър от дестилация на трупове и нефт. Продава се под името Мистър Бурди. В хотелите се смесва с водка за да се изхвърли метиловият спирт. Това го дава ОРТ преди 1 месец. В Турция не може да поканите момиче в ресторант. Веднага могат да ви убият. Обслужването е предимно от селянчета със завършен 5-клас.
157
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
158 много повече неща отколкото в най-мизерната и смешна държава и с най-страхливия народ (бюрм)
156
11
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
И аз съм бил в Турция и чесно да си кажа изобщо небях доволен от *** нищо хубаво,неми хареса особено, като ги видиш какви са мърляви турците и лошо ти става, не че искам да обиждам но това ми беше впечатлението и яко мръсотия на всякаде,аз това съм видял друг може и хубаво да е видял но аз няма да стъпя повече там :)
155
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оо турчата,като не ви стиска за се озъбите на рашъните,ги тровите с уиски от ваште *** и обвинявате другите...това е умишлено за мен,трябваше ония да ви друснат по неколко катюши,ама те не са *** като вас
154
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Тракия на Тракийците! *** на ***....
153
16
 
7
 
! Отговори
.. преди 12 години
Абе има ли нешто да е во ред од таа *** долна област бугаристанитис да ви ебам *** мачина долна ИМА ЛИ ???
152
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kolko vreme 6te q dyrjite taq statiq
151
2
 
4
 
! Отговори
do114 преди 12 години
до 114 пардон мръсно *** 600 000 бг граждани годишно отиват в TR това е официалната статистика но сигурно в тази бройка влизат и тези които които въртят търговийка и мисля че повечето са такива които отиват за един ден до Едирне и обратно за да пазаруват
150
0
 
0
 
! Отговори
,,, преди 12 години
bbbb
149
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хептен взехте да си ги измисляте тея новини самолета на Ердоган не беше негов самолет уискито с български етикет се оказа че не е български и все гледате да ги свържете с Турция намерили сте цаката на простия ни народ ейвала
148
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 149То това уиски било отлежало 5-6 години и разрешението за него го дал Дикмето
147
4
 
13
 
! Отговори
до 149 и 151 преди 12 години
DOMUZ, КЪДЕ ПРЕЗ ПРОСОТО !!!
146
13
 
9
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
ЗАЩО МИ ИСТРИВАТЕ КОМЕНТАРИТЕ ГОСПОДА РЕДАКТОРИ!?ЩОТО ВИ ПРЕЧА ДА ЛЪЖИТЕ ЛИ!?ОЩЕ ВЕДНАШ ПОВТАРЯМ УЙИСКИТО Е ОТ КИПАР А НЕ ОТ БАЛГАРИЯ!НИТО В ТУРСКАТА ПРЕСА НИТО В РУСКАТА НЕ ПИШЕ НИТО ДУМА ЗА БЪЛГАРСКО ПРОИЗВОДСТВО!КВО СТЕ ТРАГНАЛИ ДА СЕ ПЪХАТЕ В ЧУЖДИ ПРОИЗВОДСТВА!?ИЛИ ЗАВИЖДАТЕ ЗАЩОТО НЕ КУПУВАТ ВАШЕТО МЕНТЕ!?
145
22
 
7
 
! Отговори
Ястреб преди 12 години
Пак булгаромангалска работа - дори на етикета пишело, че се произвежда в Булгаромангалия. С разрешение на Министерството на селското стопанство на Булгаромангалия. И пак турците виновни! Цъ, цъ, цъ.... изпотровиха маса ти ми народ тези булгаромангали, ей!
144
0
 
3
 
! Отговори
бре, хасан, преди 12 години
на 130 години ли стана. Хай, наздраве! (стоп, ти не трябва да пиеш :)я кажи що тровите тъй горките туристи с уиски внос от БГ?
143
5
 
8
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
DOMUZ, КЪДЕ ПРЕЗ ПРОСОТО !!!
142
2
 
4
 
! Отговори
христо преди 12 години
абе защо му се връзвате въобще на този хасан, той точно това цели. Игнорирайте го, ако му отговаряте му падате до нивото, та и под него... хахахаха коментарите са смях
141
5
 
11
 
! Отговори
Ей гювен преди 12 години
Абе резак ти не можеш да пишеш правилно айде бегай у Делиормано да издоиш там *** ли каквото ти е поверено овце ли и да му удариш една чикийка че на дланите ти от това са мазолите не е от сопата която държиш ***,ако можеше да разбереш колко си далече от цивилизацията нямаше да ръсиш тук тъпотии та да те разпознават хората като ***.
140
16
 
4
 
! Отговори
HASAN GUVEN преди 12 години
ДО ОНЕЗИ КОИТО СА ПОД МЕНЕ!ГЛАДНИ СТЕ И ЗАВИДЛИВИ!В ЕДИРНЕ СНИМАЛИ СЕРИАЛА СЮЛЕЙМАН ВЕЛИКОЛЕПНИ И ТЪРСЕЛИ ЕНИЧАРИ ЗА 25 ЕВРО НА ДЕН ЧЕ ХРАНА СА ДАВАЛИ И БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРСКИТЕ *** СА СЕ ИЗБИЛИ НА ОПАШКА!ХАЙДЕ БЯГАЙТЕ ДА СИ НАХРАНИТЕ ГЛАДНИТЕ СТОМАЦИ!КУРОРТА И УЙИСКИТО НЕ СА ЗА РОБИ!!!!!МЕЖДУ ДРУГОТО ДО РЕДАКТОРА С УИЙСКИТО!ЗА НЕГОВА ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ НИТО В ТУРСКАТА НИТО В РУСКАТА ПРЕСА НЕ ПИШЕ ЗА ПРОИЗВОДСТВО В БГ!УЙИСКИТО Е ИНПОРТИРАНО ОТ КИПАР!ПОДВАРЖДАВА ГО МИТНИЦИТЕ!НЕ СИ ПРАВЕТЕ РЕКЛАМАТА!
139
2
 
9
 
! Отговори
до Хасанчо преди 12 години
Ти някога напускал ли си въображаемият си свят че право да ти кажа като те чета ми приличаш повече на *** застанал като плашило в бустан.