Вук Драшкович: За подялба на Македония ще се говори след 10-15 г.

Тогава според сръбския политик ще се обсъждат и Косово, и Босна
5 окт 2011 11:15, Елка Василева
51
Вук Драшкович: За подялба на Македония ще се говори след 10-15 г.
Снимка: Архив Reuters

За подялба на Косово може би ще може да се говори след 5, 10 или 15 години, когато тема ще бъде и подялбата на Македония и Босна и Херцеговина. Това каза Вук Драшкович, лидер на Сръбското движение за обновление, за Б92.

Говорейки за събитията около Косово, той заяви, че заложници и жертва са държавата Сърбия и нейното бъдеще, както и сърбите в северната част на Косово.
 
„Първата жертва на тази пъклена стратегия трябва да бъдат сърбите в северната част на Косово. От това, което знам, е пуснат в ход опасен сценарий за предизвикване на кръвопролитие, което да бъде последвано от колони трактори на сърби от Косово“, каза Драшкович. Според него подобна операция ще предизвика гнева на гражданите на Сърбия спрямо Запада.

Драшкович заяви, че е време сърбите да свикнат с факта, че са победени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още по темата: Вук Драшкович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
10
 
! Отговори
Илиев преди 12 години
Такива изказвания би трябвало да влязат в железобетонните глави на днешните управляващи в "Македония" то белким проумеят, че единственото спасение на българското население там е по-скорошното влизане в НАТО и Е.Съюз ! Всяко забавяне е игра с албанския нож и сръбския агресивен териториален национализъм !!!
6
5
 
27
 
! Отговори
Лъчо преди 12 години
Стигат ни наще проблеми Макетата да се оправят сами Ако им доиде акъла и се помолят да ги присъеденим към нас и към ЕС тогава може би . Но след референдум на Българският народ
5
6
 
9
 
! Отговори
жорестес преди 12 години
няма перспектива в западнала Европа вече.. там филма свърши..сега са на надписите..
4
7
 
19
 
! Отговори
миро преди 12 години
при фиромците всичко е омешано,пътувал съм и съм виждал от гюешево нататък са предимно албанци,почват от крива паланка през куманово до скопиескопие е предимно албанско,икономически активното население са албанците,те са в предприятиятя,работилниците,сервизите,магазинитефиромските макета се препитават основно на държавна ясла,чиновници и най вече полицаи,за всички е ясно че годините са им преброени
3
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно!!! И Македония трябва да си я разделиме с албанците и сърбите....
2
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
там каквото и да става България трябва да си гледа европейската перспектива и в никакъв случай да не се забърква в македонските л--няни истории
1
31
 
7
 
! Отговори
Муки преди 12 години
Света трябва да разбере, че пътя към благоденствието минава през Република Македония- най- древната цивилизация на планетата.