Референдум за гръцката криза до края на годината

Плащайте данъци, за да имате заплати и пенсии, призова министър
Обновена: 6 окт 2011 09:50 | 6 окт 2011 09:17, Елка Василева
8
Референдум за гръцката криза до края на годината
Снимка: Архив Reuters

В следващите три месеца, тоест до края на годината в Гърция ще се състои първият референдум за дълговата криза на страната, пише в. "Вима". Това разкрива пред изданието вътрешният министър Харис Кастанидис.

Без да съобщава повече подробности, министърът казва само, че със сигурност допитването ще е за кризата и ще бъде организирано по начин, по който се провеждат националните избори. Той казва още, че референдумът няма да струва скъпо на държавата, но не уточнява колко.

Още по темата

Лидерът на опозиционната партия ЛАОС Йоргос Карадзаферис призова министъра от трибуната на парламента да поеме ангажимент, че правителството ще се оттегли, ако резултатът от този референдум е негативен за управляващите социалисти.

Наблюдатели в Атина коментират, че министрите и депутатите социалисти са подложени на изключителен натиск, тъй като от тях се очакват нови мерки за икономии.

Правителствен говорител вчера опроверга, че на Атина ще бъде връчено официално предложение за 50-процентно отписване на гръцкия дълг. Премиерският съветник Лукас Пападимос заяви, че Гърция трябва да се противопостави на отписване на гръцкия дълг, по-голямо от 21 на сто. Той добави, че приоритет за кабинета трябва да бъде пълното прилагане на програмата за стабилизиране на гръцката икономика.

Не е изключено германският министър на икономиката, който днес пристига на посещение в Атина, да връчи това официално предложение на гръцката страна за отписване на гръцкия дълг, което да е по-голямо от 21 на сто.

"Плащайте данъци, за да имате заплати и пенсии". Това според в. "Етнос" е призовал финансовият министър Евангелос Венизелос, който уверил, че Гърция засега има пари да покрие плащанията си, които зависят от бюджета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.