Преброяването в Македония се провали

Конците се объркали заради етническите общности
Обновена: 11 окт 2011 16:11 | 11 окт 2011 16:11, Елка Василева
118
Преброяването в Македония се провали
Снимка: Архив Reuters

Преброяване на населението в Македония, което започна на 1 октомври, беше спряно днес.

Членовете на Държавната комисия по преброяването подадоха оставка.

В свое съобщение те казват, че „не са изпълнени основните условия за по-нататъшното осъществяване на преброяването. Това се отнася най-вече за нееднаквото прилагане на утвърдената методология“.

Ако преброяването беше продължило, нямаше да се стигне до реалния брой на населението на Македония и по-специално на етническите общности, предаде телевизия Канал 5. Това можеше да постави под въпрос броя на албанците в страната, които при предишното преброяване бяха 25,2%.

Очаква се правителството да внесе в парламента законопроект за спиране на преброяването. Управляващата коалиция засега не е договорила нова дата за преброяването. Сигурно е обаче, че то ще започне отначало и досегашните резултати няма да бъдат валидни.

Няколко часа преди началото на преброяването на 1 октомври председателят на държавната комисия по преброяването Весна Яневска подаде оставка.

Тя заяви, че под натиск от страна на колегите албанци и турци се подготвя голямо фалшифициране на преброяването.

Яневска обясни, че членовете на комисията от албанска националност настоявали да бъдат преброявани всички граждани, а не какво е установено със закон само тези, които имат постоянно местожителство в страната най-малко 13 месеца и с оригиналните им документи, а не с фотокопия.

Провалилото се преброяване на населението в Македония първоначално беше планирано за април, но беше отложено заради провеждането на предсрочните парламентарни избори през юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То и македонците са като нас за нищо не стават...
88
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като помисли човек,лошо й се пише на БЮРМ /да бъдем точни,а не кратки/! Процесите, които се развиват там,действително водят до албанизацията и ! Макар,че вече можем да кажем,че процеса там е необратим...Ако не си държим главите в пясъка като щрауси,трябва да ВИЖДАМЕ,че сме вече в една рискова фаза на ислямизиране,от която все още има шанс за спасение,но времето не е наш,български съюзник...Сега на изборите трябва да дадем пълномощията си на хора,способни да спрат обедняването,*** ...
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
88 макетата не, но македонистите си заслужават да останат без държава.
86
4
 
23
 
! Отговори
ПРОЧЕТИ!!! преди 12 години
Незнам дали помните, но албанците преди няколко години си казаха, че искат да обединят в една държава всички територии населени с албанци. Това което стана в Косово, ще стане и в Македония. С този опит за фалшифициране на резултатите се цели да се докаже, че това трябва да е албанска територия поради факта за повече албанци и тн ... Повечето от пишещите тук не осъзнават сериозността на положението, но съвсем скоро ще граничим от 2 страни с мюсюлмнаски държави. А в бъдеще ....
85
1
 
14
 
! Отговори
БГ преди 12 години
до Мите от Битоля Мите Митеее язък че толкова много народни пари Груюо потроши за паметници само и само да заблуждава народа
84
4
 
28
 
! Отговори
Мите от Битоля преди 12 години
Я да ви каем що стане та се сопре преброияването у МАКЕДОНСКО.Броиа броиа и се виде дека нема македонци има моло сръбе,повеке албанези и много Българи.Она власта се оплаши ,дека неми македонци и сопре преброяването,защо ,че се види големата лъжа,че е пуно с македонци.
83
6
 
6
 
! Отговори
Албанец преди 12 години
83 Аз имам 3-*** братя и 2 сестри. А ти? Имам и македонски паспорт, но там е пълна мизерия. Обаче като трябва да се броя ще се преброя.
82
4
 
25
 
! Отговори
ALi преди 12 години
Поради що се срамите да се наречете българи, а идвате да учите тук? Не е ли по-близко в Албания или ....?
81
6
 
9
 
! Отговори
Компетентен преди 12 години
Истината е, че албанците са доста по-малко от заявената бройка. Огромни тълпи арнаути се пръснаха по Западна Европа и целия свят - реално те не живеят в Македония. Едно добре направено преброяване ще си покаже как 1/4 до 1/3 от албанците са виртуални. Раждаемостта им също отдавна не е като преди години. Отделно повечето от така наречените турци са македонски помаци.
80
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Там в македония е страшно онези буквално са ги превзели. Във въздуха се усеща тягосно настроение и чувство.
79
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
79 еми толкова са с бройката им се играе политически. 300 000 не, но 500 000, защото част от тях са се писали турци и българи.
78
3
 
17
 
! Отговори
Албанец преди 12 години
На така наречените македонци не им остава повече от 10 години като държава. Там исляма е над 1/3 от държавата. Това е ужасно глупав и страхлив народ. Абе пълни *** и страхливци. В момента ги е страх от бройката албанци и не искат да броят тези в Албания с двоен паспорт. Тези албанци са активни и живеят ту в бюрм, ту в Албания. Ако ги преброят може и 50% Албанци да се окажат.
77
6
 
9
 
! Отговори
Българин преди 12 години
То и тука се провали преброяването, ама никой не си подаде оставката !!! Някой вярва ли, че *** в България са само 300 000 ?!?
76
4
 
32
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Жеителите на Македония, както е добре известно , са отровени от сърбоманската пропаганда!Така или иначе тези със християнско вероизповедание /т.е. българите/ ще бъдат завладяни от албанците!Същата история , като с Косова!Но вместо да се плашат от албанците, те продължават неистова да мразят България!Какво късогледство!Съчувствам им и ги съжалявам, тяхната трагедия предстои!Вероятно и когато албанеца им опре ножа, те пак ще крещят "Долу България"!!!
75
2
 
14
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Справедлива забележка, но общоизвестно е, че тук под държавата Македония се разбира БЮРМ. Така че не става въпрос за интелект, а за ноторно известно обстоятелство, което не е нужно непрекъснато да се напомня. От друга страна, наистина би трябвало непрекъснато да се използва истинското й име, за да не забравят заблудените в тази държава, че никой по света не ги смята за антични македонци. Но както в много случаи, краткостта надделява над точността.
74
1
 
6
 
! Отговори
imee преди 12 години
ЗАКРИВАЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ!
73
5
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 12 години
Май македонците с македонско самосъзнание са се оказали малцинство. Балонът на наследниците на най-великия *** в историята на човечеството Ал. Македонски се спука.
72
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как няма да спрът преброяването,нали ще се окаже,че македонците са вече малцинство спрямо албанците и турците!свършено е с балканите до 2020г.
71
5
 
18
 
! Отговори
До ДНЕС.БГ преди 12 години
Няма такава държава Македония, има Бивша Югославска Република Македония (БЮРМ), това е офоциалното име на въпросната държава.Утре като пишете за България току виж сте писали "***" (така ни наричат в някои азиатски дължави) -- общо взето на списващите форума им липсва познания, да не кажа елементарна интелигентност.
70
2
 
18
 
! Отговори
yaro преди 12 години
е трудно ще се преброят ,все пак на Земята са около 7 милиарда,и още поне толкова на територията на Луната...:)