Косовски фенове: "Българи от Господ, македонци от Тито"

На хандбален мач в Прищина беше изгорено македонското знаме
Обновена: 17 фев 2012 19:32 | 17 фев 2012 19:12, Елка Василева
632
Косовски фенове: "Българи от Господ, македонци от Тито"
Снимка: архив, Reuters

„Българи от Господ, македонци от Тито“, „Баща югославянин, майка българка, какво сте вие?“, „Македония не съществува“ - това са гласели транспарантите, носени от косовски фенове на хандбална среща между Косово и Македония снощи в Прищина.

В максимално неприятелска атмосфера в залата в Прищина хандбалът отиде на втори план, тъй като фен групата „Плисат“ изнесе свое „шоу“, пише сайтът mnogoo.mk. След като изгориха македонското знаме, те през целия мач пееха националистически песни и издигаха транспаранти  с обидно съдържание за македонската нация, съобщават македонските медии. Косовските фенове скандираха още „Господ ви направи българи, а Тито македонци“.

Още преди седмица, когато стана ясно, че Македония ще гостува в Косово, групата фенове „Плисат“ се заканиха, че ще отмъстят за това, че македонските фенове пееха „А бре, македонче“ на европейското първенство по хандбал в Сърбия. В нея се казва: „дајте ни алкохол сега да пиеме, а после надвор Шиптари да биеме“.

Македонските спортни фенове имат и друга любима в последно време песен - „Излези момче право на тераса“. Текстът й, публикуван в македонския вестник "Курир", гласи:

Излези момче право на тераса
и поздрави ја Гоцевата раса,
кренете раце високо горе
наше ќе биде и Солунско поле

Извади момче ти црвено знаме
и поздрави ги децата на Јане,
црвени шалови, црвени знамиња,
наша ќе биде и Пирин планина.

Играјте храбро и со сите сили,
сега сте вие четата на Гули,
Македонско знаме гордо се вее,
и секој Македонец сега нека пее
але алеееееее але алеееее.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
463
17
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вие, така наричащи се българи, по-добре оставете македонците на мира и помислите повече за себе си. Не можете вечно да не зачитате за хора 1,5 милиона мохамедани турци, *** и помаци. В Източните Родопи (Смолянско, Кърджалийско и Хасковско), в Източния Балкан (Велико Търновско, Сливенско, Бургаско и Варненско), както и в по-голямата част от Североизточна България (Шуменско, Търговищко, Разградско, Добричко, Русенско и Силистренско) и на официални места се слуша само турска и реч. Много скоро в България турският език ще бъде въведен като втори официален език, а от тук до автономията на турците има само една крачка. Така че по-своевременно се насочете към своите турски корени и към майчиния си турски език! Скоро ще ви е нужен!
462
3
 
0
 
! Отговори
Скопје преди 11 години
Ова Шиптарите го напишаа против Македонците само од злоба према нас. Но да ве потсетам што напишаа 2005 година на една фудбалска утакмица во Тирана WEE BALKANS GYPSIESziezi.net/gavra2.html ....
461
1
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
*** МАКЕТА! БИЙТЕ СЕ В ГЪРДИТЕ И ПЛЮЙТЕ ВСЕ ОЩЕ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРСКИЯТ ПРАВОСЛАВЕН НАРОД,ПЛЮЙТЕ И УМРЕТЕ ОТ ЯД! ВАШИЯТ КРАЙ НАБЛИЖАВА *** ТАКИВА! ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС ПРОДАЖНИ *** БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ОЦЕЛЕЕМ С БОЖИЯТА ПОМОЩ! ВАШАТА ЦЪРКВА Е СХИЗМАТИЧНА,ВАШИЯТ ЕЗИК Е БЪЛГАРСКИ ДИАЛЕКТ,ПРОДАЖНИ ***!
460
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
ЕВАЛАТА НА КОСОВАРИТЕ ! КАЗВАТ ИСТИНАТА НА ТЕЗИ *** "МАКЕДОНЦИТЕ",КОИТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ДРЕВНАТА АНТИЧНА ГРЪЦКА МАКЕДОНИЯ,УПРАВЛЯВАНА ПРИ ФИЛИП И АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ.КАТО СЕ ПРАВЯТ НА МАКЕТА И НЕ ПРИЗНАВАТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ШИПТЪРИТЕ ЩЕ ИМ РАЗКАЖАТ ИГРАТА!
459
0
 
7
 
! Отговори
нора преди 12 години
до 459- ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИ, колкото и да го отричате, ама ако могат да ви забранят наистина да се редите за българско гражданство , ей тогава да ви гледаме сеира,нека ви вземат албанците , хаха ахаах нека ви
458
0
 
3
 
! Отговори
зззз преди 12 години
470 ти луд ли си били са някога сега са промити *** които ни бразят и без шанс за реанимация
457
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бе мачкай те ги тези "македонци" бе никакви братя не са ни вече били са някога набийте си го в дебелите
456
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те макетата *** с нас да не си правят, че не се знае от къде ще им излезе!
455
1
 
7
 
! Отговори
делчо преди 12 години
Бе само българи да не закачат, за "античните *** с татковци тито и сталин не ми пука".
454
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди години бях в Скопие и там ми обясняваха, как са били Македонци-неславяни и после са станали Македонци-славяни. хахахаха
453
9
 
4
 
! Отговори
до Пиринец преди 12 години
Еее, каков пиринец си ти от Благоевград, не знаеш ли дека Пирин е от Симитли на юг.Ке омааш некоя в дурлата, дупедавецо.
452
11
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 12 години
Ако македонците са българи, Обама е скандинавец наследник на викингите.
451
6
 
30
 
! Отговори
Пиринец преди 12 години
Да дойдат фиромоните това да го изпеят в Благоевград(Пиринска Македония) па ке разберат на кой ке е Пиринскма Македония.Кръв ще повръщат и ***.
450
2
 
17
 
! Отговори
ся преди 12 години
Браво. Тези ми напълниха душата
449
5
 
31
 
! Отговори
До 177 преди 12 години
Нямаше да коментирам изказването на зомбирания *** с псевдоним "маке от горна джумая", но тъй като съм от Русе, т.е. от "северни Македонски колонии", искам да предложа на воеводата Коле Груевски-Груьо освен четници в Пирин да прати и някой архитект в Русе. Няма да е зле да види какво е барокова архитектура, за да я внедри в проект Скопие 2014. Нека да научи, че ние от "колониите" имаме такава архитектура от 150 години, а русенци са ходили на опера по времето когато в Скопие са хранили овцете.
448
1
 
6
 
! Отговори
atila77 преди 12 години
makedoncite sa fanatici te ni mraziat izpital sam go na garbami az mislia kakto garcia im dade veto triabva da go napravim i nie stiga tolkova sme tarpiali neka togava da ima za kakvo da ni mraziat poviarvaite mi balgarin kolkoto i dobro da im napravi te pak hte go mraziat te ini4arite na novoti vreme dokoga hte tarpim makedonskata omraza kam nas balgarite.
447
4
 
15
 
! Отговори
демос преди 12 години
Какви са тия неграмотници от област Македония,които не се определят като българи.Явно аборигени са се преселили в област Македония , докарани от Александър Македонски като наемни войници.
446
6
 
28
 
! Отговори
добруджанец преди 12 години
Не се плюйте македонци и българи.Това е приятелски огън между българи.Все едно Добруджанци да се самоопределяме като отделна нация.Това е пълна идиотщина.Така или иначе ,както Добруджа се присъедини към майка България,така и Македония ще се присъедини т.е ние не сме отделни етноси.Приятелката ми е от Македония и скоро ще правим сватба.
445
1
 
13
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Гърция фалира.Турция далече.Сърбия както и отредила съдбата безлична и слаба.А като се изправи Балканския лъв на кои "македонци" ще целувате носете?
444
13
 
2
 
! Отговори
Tatarchev преди 12 години
Gledaite napred.Dokoga shte se lazem koi ot koi po velik.Ni ednite,ni drugite sme veliki. Viva Makedonija ,viva Bulgaristan