Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
25
 
! Отговори
ddd преди 12 години
ЕВПОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ НИ ОБРИЧА НА МИЗЕРИЯ И УНИЖЕНИЯ !!!!!БАЛКАНИТЕ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ И ДА ИМ ПОКАЖЕМ ЕДИН ГОЛЯМ БАЛКАНСКИ К....Р !!!!!!!!!!!!!!
117
2
 
6
 
! Отговори
Хектор до 140 преди 12 години
Е аз просто си мечтая Гърците да не бяха толкова прости.Не забравяй обаче че в основата на ВСИЧКО,първо е била МЕЧТАТА.А мизерията братле е състояние на духа,духа е нещо дето емигрантите като тебе не го познават и затова те разбирам.
116
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Станахме за смях и на гаргите!Германците си увеличават заплатите,другите членове на ЕС имат достойно заплащане,а нашите заплати са като наказание за непослушните?Или просто казано нашите са като за отпадъците на ЕС.До къде стигнахме с повече от 20 години демокрация!До просешка тояга и подигравки и отхвърлянето ни отвсякъде и от всички.Само нашите политици приемат плюенето по нас като майски дъжд.
115
0
 
22
 
! Отговори
Гарантирано от герб преди 12 години
Чакайте бе, бойко ни хвали, че сме най-добре финансово, а хората ги "наказват" с доходи като нашите... Ей докъде го докарахме тоя народ, ....но като е *** и ни избира ние ще си ядем баницата - получаваме бонусите, организираме обществени поръчки през борсата със стотици % надценка, ще си правим "децентрализирани" търгове на лекарства за да ги увеличаваме също в пъти и така.... Няма да даваме на Премиера да чете нищо, защото народа е *** и докато бойко му говори на "***" език всичко е добре
114
3
 
9
 
! Отговори
Хектор2 преди 12 години
Гръцка хитрост+Българска упоритост,Гръцки флот+Българска енергетика,Гръцки+Български туризъм,Гръцки капитали+Българско земеделие,Гръцко антично влияние върху западна+Българско културно над източна Европа,20 000 000 насление,супер-стратегическо местоположение на съюза,няма сила която да ни спре.НО ГЪРЦИТЕ СА ***,АМА МНОГО ***.
113
0
 
6
 
! Отговори
до 138 преди 12 години
ЧАМфъстък е фъстък омесен с рендосасни чамове, турски специалитет за ***, които обичат да им стържи на ***:)))
112
4
 
6
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Ех, ако Гърчолята имаха акъл преди 1500 години още, щяха да търсят съюз със нас.Заедно щяхме да сме необедими,вижте франция и Германия смърни врагове 1000 години и в момента в който се прегърнаха завладяха света.Дори и сега ако сте умни можем да имаме съюз който само за 5 . да ни направи първи на изток и всички съседи ще искат да влязат във икономически съюз със нас.Така няма да зависим от *** на запад и стандарта ни ще скочи до тяхното ниво само за 5г.
111
2
 
5
 
! Отговори
дса преди 12 години
Че ние сме си мизерници , няма какво да се обиждаме от истината . В Европа единствено по-жалки от нас са молдовците , македонците и украинците.
110
4
 
14
 
! Отговори
Ъ преди 12 години
Не само гъркиня ще ми чисти кинефа, а още една ще ми мие краката през това време...съвсем скоро. Тука едно турско *** от български произход само плюе по нас, а нон стоп кисне в български сайт и рупа чанове. Що щеш тука, бе резак, стои си в турските. И се слага запетая и после пауза, не обратното. Гърците за какви заплати искат да работят никой няма да ги пита, а ако не искат да работят - ще стоят гладни. Много е просто, само ти не можеш да го схванеш, щото мозъкът ти се е спарил под феса.
109
1
 
4
 
! Отговори
Митко преди 12 години
Даването на пари за Гърция свърши!!!"....специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА...."
108
0
 
7
 
! Отговори
митьо пищова преди 12 години
Къде са гъркините да ги науча как се берат кайсии .
107
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми те всички гърци ще избягат.сега ще видите какви протести ще настанат,защото с такива заплати не може да се живее.а ние си мълчим и още позволяваме да ни таковат.покорно племе.
106
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция ще става още по-зле с всеки следващ заем. Не знам до кога ще имат търпение да им дават тези огромни пари, за да крепят ЕС да не се разпадне, но нещата отиват на излизане на Гърция от ЕС. Ама гърците не искали български заплати! О, ще искате даже и да има нещо си като заплата, но няма да има и това. Идва времето когато ние ще обиждаме футболистите си с "гърци", ако изобщо ходим на мач. Кучето скача според тоягата, колкото по-голяма - повече скача и по-малко свиква да яде. Бой и те това е!
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да само така господата на собствен гръб ще установят какво е да живееш на ръба на оцеляването.
104
1
 
12
 
! Отговори
до 109 преди 12 години
Не българин съм за сега ,инак много мразим разни шапкарчета да вземат решения вместо мен без да ме питат , някаква псевдо идилия е . А ти виждал ли си българска мутра работодател с претенции или по точно с връзки (хванал господ за шлифера) да му слушаш конските изблици по икономика , казармата свърши , *** обаче не.
103
0
 
6
 
! Отговори
тъп и прост преди 12 години
Ми то и тия с Българските заплати искат тройка - АМА НЯМА ...
102
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ългарски заплати" за тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ.Тогава нещата ще си дойдат на мястото.
101
2
 
7
 
! Отговори
137 преди 12 години
До 89.Турция не е спомената защото не е на Балканите,нито в Европа. Турция е азиатска страна и по местонахождение и по нрави и по култура и по всичко. Като ти харесва стандарта в Турция отиди там, никой не те спира. Не знам обаче защо всички турци които се върнаха в Турция от България не се отказват от паспортите си и от гражданството си.
100
2
 
6
 
! Отговори
сульо-ти преди 12 години
Болен си,приятелю,***.Как да оставим Ялта? Да осатвим и Маастрихт и Лисабонските договори, а? За какво комунистическо управление бълнуваш? Ти друго виждал ли си в България? Я се огледай! А думата "селянин" е диагноза ,а при теб явно е патология.Щом я ползаваш с такова удоволствие , явно си чепат селянин.Злобата ще те доведе до тоалетната и няма да излезеш от там.Но ти и без това си там.О такива като тебе пати страната,клакьор безух!Разделянето на хората е най-големия враг на България!
99
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Германия също има над 500 хиляди български гурбетчии и гастарбайтери и защо те ще плащат данъци или ще мизеруват, за да отиват парите им в богатите гърци, а не в техните български семейства в България.