Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
110Много добре си го е казал 101. А ти чакай байно друг да те оправи. ЕС не иска да сме зле, ние самите си го искаме, докато чакаме някой да ни оправи!!!!!!! Комунизъма свърши и трябва да разберете, че всеки сам се оправя.
97
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
превърнахме се в нарицателно за МИЗЕРНИЦИ...ама ще продължаваме да тряем...нали сме си рая...
96
1
 
7
 
! Отговори
оле майко преди 12 години
Искат да разтурят Балканите.Кога не са искали!IIIибаняци
95
0
 
14
 
! Отговори
Кабули преди 12 години
Приятели, фалира малкия човечец, защото е безработен, няма какво да краде, няма и от кого да краде. Големите играчи фалират тогава, когато кражбите превишават доходите. Гръцкият държавен чиновнически апарат от десетилетия краде от държавата, прехвърляйки сметката на гърба на обикновения грък. Най-лесно би им било ако държавата им наистина обяви фалит и кой ял - ял, кой пил - пил. Номерът на Валентин Захариев, но в мащабите на държавата. Европа я удари на кесим.
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 101Кой е умния и културния?Швабата дето пие бира с чипс и се уригва а като отиде на почивка на евтина дестинация не изтрезнява?Дали държавата е богата от това колко пари са вложени в икономиката а не от културата на хората.Ако ЕС вложи тук толкова колкото в Гърция,Испания и т.н. и тук ще се оправим.Да ама те не искат да влагат тук.Искат да сме зле и тва е.
93
6
 
7
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
Много им е и това на византийците ! Дайте им по 100$ заплата колкото да имат за хляб и това е ....все на заеми я караха сега да си плащат !
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така е българите са промити мозъци по промити и от американските дебелогъзи *** които поне се угояват .
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що ли мафиотската "тройка" иска това, нашите заплати са "много добри", изчислени са на прага на оцеляването или под него
90
7
 
2
 
! Отговори
do 103 преди 12 години
Господин, *** ... нека оставим Ялта и Рузвелт ...СЕГА, в този момент, господин ***, ти си мечтатеш за комунистическо управление и за това да сме руска република, господин ***, затова никакъв рузвелт не ти е виновен, ами глупавата ти селска кратуна. ... а и световния еврейски заговор и той ти е виновен да ?
89
4
 
13
 
! Отговори
сульо преди 12 години
Къде да бъде България след Втората световна е решено в Ялта, умнико.Станало е със съгласието на Чърчил и Рузвелт, бедни ми духом и никакво значение не е имало дали с партизани или без ще баде различно.Гърция е имала 10 пъти повече партизани от България и какво от това?Не бива неграмотни хора да пишат небивалици.Поучете малко и се поучете.
88
5
 
3
 
! Отговори
ЗАщОТО СИ ПРОСТ. преди 12 години
Затова българина е обречен на бедност ... затова ТИ, дето четеш това си обречен на бедност - ЗАщОТО СИ ***.
87
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Благоденствието на всеки народ е право-пропорционално на културата и познанията за света на този народ.НЕМОЖЕ един див селянин, затънал в чалга и простотия да е богат ... няма как. Този селянин ще чисти клозети на запад, защото времето на дребните измами свърши дори в БГ ... а това беше другия му поминък.
86
8
 
14
 
! Отговори
мамантос преди 12 години
Злобни ***, по-добре ли бихте се чувствували, ако какмшиите ви страдат? Извратени ***!
85
6
 
8
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
гърците не са българска порода уфсе...в хърватско доходите са доста над тези в България!в косово направо заплатите им са в евро независимо че не са в еврозоната и не са членки на ЕСв действителност с най-ниски доходи на глава от населението е България!тук отново е валидна аксиомата типична за българина..я не сакам да съм добре искам на гръко да е зле!*** народ с управници като сър гей ..дон боко..политици като яне,.. болен...каквото стадото такива и водачите/апаши/
84
6
 
9
 
! Отговори
всеки народ си заслу преди 12 години
Работата не е в това, кой работи повече - гърците или ние ... Работата е в това, че в Гърция НЕ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ и КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ, както в бедната ни държава ..., но всеки народ си заслужава съдбата ... ако нашия народ беше предавал и убивал комунистическите партизани, ако беше се противопоставил на руската окупация, сега и нащите заплати щяха да са като гръцките или по-високи.
83
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интересно след десетина години като станем 50 на 50 по численост с ***,тогава с Африка ли ще ни сравняват ...бедни ,гладни,дрипави
82
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам гръцка робиня да ми чисти клозета.
81
7
 
7
 
! Отговори
майорски преди 12 години
По голям от Хляба няма ...Гърците не са огладнели достатъчно ..затова не са съгласни на български заплати ...скоро ще се съгласят и на такива ....това е единственото решение .....сметката както винаги ще я плати простия грък ....
80
3
 
4
 
! Отговори
с. преди 12 години
Че защо гръцките банки да не си изнасят печалбата!?Хората си имат национално отговорни политици за разлика от нас!Навремето разпродадохме всичките си банки на безценица!И сега са чужда собственост!И щавят,мамят и мачкат хората без никакви проблеми защото нашите управляващи съвсем умишлено не ги озаптяват!Ние сме единствената държава в ЕС без закон за фалита на физическите лица!И не са само банките!Чез,Еон,мобилни оператори и така нататъкда не би да ни жалят!?Те не са виновни!Кой бяга от пари!?
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заповедайте в слънчева България .)))..Чекаме ви