Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мдааа, цялата работа е да отслабят икономически християнските народи, за да се настани трайно *** и ислямизацията чрез *** турски шалвари!!!
77
1
 
8
 
! Отговори
кантар преди 12 години
В прородата винаги има равновесие. Нека да поискат за нас гръцки заплати.
76
1
 
9
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
Аз не те обиждам и искам и към мене същото. България плаща заемите за Гърция под формата най-малкото на инфлацията на цените заради печатането на еврото без покритие. Също и чрез спестяванията на българи в гръцки банки в България, а така и чрез по-ниските данъци за гръцките банки в България и изнасяната печалба към Гърция.
75
2
 
5
 
! Отговори
До гурбетчията преди 12 години
А бе , разбирач! Не е въпрос на уважение на народа си раздаването на високи заплати. Ако има вход ,ще има и изход . След като няма кинти как де им дават големи заплати ,па макар и мнооого да ги уважават ?Помощите от 3-ката отиват само за покриване на лихвите. Останалите пари гърците ще трябва сами да си ги изработят.
74
5
 
6
 
! Отговори
До 82-и преди 12 години
Ти добре ли си? Какви пари дава бедна България на гърците бе льольо? Бе то бива пропагандата да ви е въздейставала, ама това дето си написал е огромна глупост. Хайде сега да ми обясниш, кактака германия отчита печалба 15 милиарда, точно от тази криза, и няма ли тези пари да влязат в джобовете на германците. Страшно заблуден народ имало, ей...
73
1
 
39
 
! Отговори
Бай Уй преди 12 години
Срам - стахме нарицателни като най-мизерния народ в цяла Европа...
72
6
 
5
 
! Отговори
до c. преди 12 години
Именно, никой не желае фалита на гърците, но ако те са си го направили, другите не трябва да им плащат сметките. С тия пари, които бедните например в България и в Германия дават на богатите гърци сега, можеше да се плащат заплати на българите и германците в България и Германия и българите да няма нужда да ходят на гурбет в Гърция.
71
3
 
13
 
! Отговори
антиЕС преди 12 години
да ви е честито малакита,ще ви пратим Дянков
70
5
 
27
 
! Отговори
с. преди 12 години
Ако не са емигрантите Бантустана нямаше да съществува вече!Тая дупка се издържа от парите от чужбина!Ако гърците наистина фалират оттам ще се върнат 200 000 българи!!!И какво ще работят!?Цели региони се издържат от гурбет!Само *** може да желае фалит на гърците!Нали ще се отрази жестоко и на нас!
69
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tака е Таня, но и никой не споменава, че ако не бяха емигрантите, България щеше да се свие до 3- 4 милиона. Любопитното е, че Гърция също дава възможност на едни 250 -300 хиляди българина да не умрат от глад. Това не им пречи обаче да плюят по нея. Такива ми ти работи...
68
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това хвърля на *** целия план на ЕС и похарчените 300 милиарда евро за спасяване на германските и френските банки досега. Гърция можеше спокойно да обяви фалит, да излезе от Еврозоната и с хиперинфлация на драхмата да стопи влоговете и заплатите на гърците до по-ниски и от българските. Досега фалита на Гърция струва много и не е известно дали цената на гръцкия фалит няма да набъбне над 500 милиарда евро.
67
1
 
17
 
! Отговори
с. преди 12 години
Че какво лошо мога да кажа за гърците!?Откакто се помня ми се обяснява,че трябва да стягам колана и да обеднявам защото не знам какво си!А гръцкото правителство си цоцкаше от европейците и маляките си живееха екстра!Сега ще им опростят половината дългове и ЕС щат или не щат ще плащат!А ние супер дисциплинирано обедняваме от ден на ден и изнемогваме!Кога ще живеем!?Живота е един!
66
0
 
45
 
! Отговори
Таня преди 12 години
Да си българин в България с българска заплата става нарицателно. Чак хората плашим с нашите заплати.
65
9
 
26
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Гърците просто са едни огромнои ПИЯВИЦИ.Цялата им държава се крепи на смучене и наглост.Ама не е *** тоя дето яде баницата....
64
2
 
1
 
! Отговори
desinta преди 12 години
da shte bade hubavo tam da ima balgarski pari taka za izvestno vreme krizata shte otmine i horata shte imat dostata4no pari s koito da razpolagat
63
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има дежурни и щом някой пише нещо негативно за Гърция веднага му слага минуси,скрийте се бре хондрокефали!!!
62
2
 
27
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Тройката може да иска всичко, а ние трябва да се замислим дали не ни ограбват и заробват по този начин и доколко държавата ни е независима в тези условия. Как да живеем с тези заплати при тези цени? Кое е по-добре да затягаш колана или да развиваш нещо, което за вбъдеще ще ти носи доходи? Европейският съюз е най-голямата далавера в света.
61
2
 
38
 
! Отговори
Вицове преди 12 години
Нито гърците ще си намалят заплатите , нито българия ще стане 10 млн . души. Други вицове , шеги и закачки ?
60
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Толкова се зарадвах на хубавата новина...
59
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Плюете по гърците,а сега по Великден пак ще хукнете нататък да си печете д..тата по техните плажове.После се питайте защо те са в пъти по-добре от нас