Тройката иска "български заплати" за гърците

Решението е ултимативно, пише днес пресата в Атина
Обновена: 2 апр 2012 14:55 | 2 апр 2012 10:35, Елка Василева
177
Тройката иска "български заплати" за гърците
"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, ЕЦБ и МВФ. Снимка: архив, Reuters

"Български заплати" за гърците иска тройката международни кредитори от ЕС, Европейската централна банка и МВФ, коментира в заглавие гръцкият в. "Етнос".

Обявявайки, че Гърция принадлежи на Балканите, тройката настоява за ново намаление на доходите на гърците, за да може страната да стане също толкова мизерна, колкото останалите балкански страни, пише изданието.

Тройката иска заплатите да станат, като тези в България, Румъния, бившата югорепублика Македония, Хърватия и Албания.

Още по темата

Решението на тройката е ултимативно. Такива заплати иска тя и за нас и това ни се повтаря при всеки случай от представителите на кредиторите... Ново орязване на заплатите поискаха публично представителите на тройката.

Това те обявиха недвусмислено миналия вторник, посочва вестникът, изтъквайки, че комисарят по икономическите и валутни въпроси на ЕС Оли Рен се бил разсърдил за това, че гърците не били съгласни да обеднеят.

В. "Етнос" твърди, че миналата сряда двете партии, подкрепящи коалиционното правителство на премиера Лукас Пападимос, са представили в парламента за одобрение специална сметка, която ЕС поиска от Гърция и в която ще бъдат превеждани траншовете по втория спасителен заем за страната на стойност 130 млрд. евро.

Припомня се, че въпросната сметка ще се използва само за обслужване на държавния дълг на Гърция и от нея няма да бъдат правени каквито и да са други плащания, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
20
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Гърците ще си понесат последиците, дори и ако това означава заплатите да им станат български.
17
3
 
32
 
! Отговори
Има разлика! преди 12 години
Дори и да ги сполетят "български заплати", гърците поне ще имат утехата, че авансово са изяли парите - те самите са се облагодетелствали, целият народ е живял добре за известно време.А ние защо се мъчим със смешните си "български заплата"? Защото преди повече от 20 год. нашите тогавашни властимащи са взели милиарди под формата на външен дълг и чрез така наречените задгранични външнотърговски дружества са наляли тези пари във собствените си джобове! Сега ние връщаме дълговете със зверски лихви!
16
1
 
43
 
! Отговори
dom преди 12 години
Ако искат да изравнят заплатите на Балканите аз съм за повишаване на тези в България!
15
7
 
10
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Гърците ако опрат на...нашите заплати,няма да умрат от...глад,но вероятноста да паднат...още,е много голяма.Затова трябва да се...гордеем,че ставаме еталон за...устойчивоств кризисни времена,като сегашните.Не случайно,българите сме народ с здрави и яко корени ипословична устойчивост.
14
2
 
13
 
! Отговори
joto_stz преди 12 години
Koe nqma da stane be .. te gurcite nqmat pravo na glas veche.. koito *** ***... veche pochvat da gi ebat gurvite ;)))
13
8
 
28
 
! Отговори
we are 99% преди 12 години
Не е редно гърците да вземат като нашите заплати, редно е хамериканците да бъдат разоражени, а острова им заграден с бодлива тел по която тече ток и света ще се оправи Cветoвната банка трябва да бъде изгорена до основи, а отгоре да се насеят картофите.
12
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ахахахах е това е когато взимаш пари от банки и от ес ... започват да те управляват !!!Но при гърците може и да ударят на камък. Те не са овце като нас. Ще подпалят цяла Гърция !!
11
3
 
10
 
! Отговори
- преди 12 години
ако са по-зле от нас трябва да имат дори по-ниски заплати !!!много ги жалят тези мерзавци!
10
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Убеден съм,че гърците няма да се дадат без бой! Тези дългове са пълна измишльотина и най-големият длъжник е Америка
9
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе доста по-добре работят от българина.Само, че не работят, колкото немците, а взимат техните заплати.
8
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама те под "български" заплати разбират 1000 евро.И пенсии по700-800 евро.Кога ще станат в България обикновените заплати по 2000?Кога пенсионерите ще им направят пенсиите по 1200-1500 евро?Гърците са си добре.Повечето бачкат по 3-4 часа дневно и получават по 2000лева заплатка.Как е в България?
7
5
 
63
 
! Отговори
Р-29РМУ-2 преди 12 години
Решението не е ултимативно, а е реалистично и наложително за тия смърдели дето 20год. лежат под маслините, наливат сес "Узо" и не вършат работа за 5 стотинки, стига са живели на гърба на немците! Същите тези немци са ни хванали за гушата да си платим влакчетата "Сименс" до стотинка, а на гърчолята им наляха 25 млрд. евро свежи пари! Да не говорим за опростените над 100млрд. долара.. България винаги е била дискриминирана от Европата въпреки, че изпълняваме всичките и простотии... щастливи кокошки
6
13
 
5
 
! Отговори
европеец преди 12 години
Не е редно да заплашват така нашите съседи с изравняването на доходите им с нашите. Все пак Гърция нито се намира в преход, нито има основания да се смята че населението ѝ ще се съгласи на подобни доходи.
5
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не се е родил още човекът,който ще каже на гърците какво да правят! Ей за туй им казвам евалла!
4
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми Гърците трябва да разберат, че те не са нещо повече от останалите Балкански държави, че Европа да им плаща големите заплати. То много лесно България, да вземе милиарди евро заеми от европейските банки и да изпука заплати по 1-2000 евро и след 10-20 години да станем като Гърция с половин трилион евро задължение към европейските банки и да сме пред фалит. Няма безлатен обяд. Сега Гърците ревът да им опростят евробанките 250 милиарда от полвиния трилион заеми а не искат да свалят заплатите.
3
1
 
22
 
! Отговори
Гордо червено преди 12 години
и сега да видим дали ще съборят столицата си.... вече съсипаха туристическия си отрасъл....
2
6
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля,че е крайно време Балканите да се обединят и да покажат на западните недоносчета един як.....
1
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Редно е да вземат нашите заплати. Не мисля, че работят повече от нас, а напротив точно обратното. Вдигнаха си заплатите с кредити. Сега ще трябва да намалят.