"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония

Поставен е ултиматум за изтегляне от "окупираните албански земи"
Обновена: 17 апр 2012 18:20 | 17 апр 2012 17:30, Елка Василева
302
"Албанска армия" със заплахи към правителството на Македония
Неизвестната "Армия за освобождение на окупираните албански земи" отправи заплахи към правителството на Македония. Снимка: архив, Reuters

Неизвестна досега организация, наричаща се „Армия за освобождение на окупираните албански земи“, отправи директна заплаха и постави ултиматум на правителството на Македония в срок от две седмици да се оттегли от „окупираните и колонизирани албански земи“. В противен случай щели да нападнат славомакедонските полицейски и военни структури.

В съобщение, цитирано от македонските медии, се твърди, че така наречената армия е провела в град Косовска Митровица среща на своя „генщаб“, откъдето бил отправен ултиматумът на македонското правителство 

Публикуването на текста става в момент, в който се засилва напрежението в Македония след убийството на петима македонци недалеч от Скопие. Разследването продължава, като медиите в Скопие не изключват престъплението да е етнически мотивирано.

Още по темата

В същото съобщение се твърди, че в Бившата югославска република Македония „всекидневно се нарушават правата на албанците“. „Просръбското правителство на Никола Груевски разпространява антиалбанска идеология и инсценира нападения срещу невинни албанци, блокират се албански села от страна на славомакедонците, а никой от корумпираните политици в етническа Албания не реагира, тъй като всички са продажни души и предатели на родината“, пише в текста.

Организацията заплашва още, че няма да седи със скръстени ръце, а ще „отмъсти за братята си“. „Стига сме мълчали, това мълчание приключи“, се казва в „ултиматума“ към македонското правителство.

Организацията е поставила ултиматум и на правителството на Косово да разреши ситуацията в северната част на Косово, както и на правителството на Гърция да не си играе със статута на чамите, тоест албанското малцинство в областта Епир. Това не е първото съобщение на тази организация. През януари беше издадено идентично съобщение, отправено към гръцките власти. То намери силен отзвук в гръцките медии, според които ставало дума за добре организирана екстремистка група начело с Хущрим от Косовска Митровица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


302
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
0
 
! Отговори
Кирилизатора преди 11 години
Капитанеее , ще ти върнем шинела обещавам.Со кроце со благо и со малко кютек.
230
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6iptarite sa gadni talibani
229
1
 
0
 
! Отговори
vardarsko slunce преди 11 години
abe surbochetnik.ti pak kade se namurda tuk.mnogo ste hitri vie surbolyacite s vasheto pravoslavno baene.vie vkarahte na makedoncite,albanezite ot kosovo za da namalite demografskiyat natisk vurhu vashite hora i da promenite etnicheskiyat sostav na makedonia v ushturb na bulgaria.zatova se mahay i ne se poyavyavay poveche tuk.celiyat problem e zaradi vas i sega nie tryabva da go reshavame.mahayte si racete ot makedonia i si gledayte bosna.tam e vashiya narod.
228
1
 
3
 
! Отговори
Капитанът преди 11 години
След първата световна един наш капитан тръгвайки си от Албания казал, "тук под това дърво съм си оставил шинела, пазете го докато се върна"... Когато се върнал през втората световна шинелът бил непокътнат. На тръгване капитанът пак казал "да пазите шинела...." След 9.9.1944 капитанът умрял в лагерите. След 10.10.89 комунисти и демократи е "единен строй" погребаха и спомените, за армия и национално самочвствие. Дано витае още в земите ни духът на капитана, за да си прибере шинела от албанските
227
1
 
0
 
! Отговори
srbin преди 11 години
komentar se odnosi do: Pravoslavna duga
226
1
 
6
 
! Отговори
србин преди 11 години
daj boze pamet i drugima kao sto je dao tebi. Dok mi pravoslavci na balkanu zivimo i radimo jadni protiv drugih albanski i turski fesova rade jedni za druge. Mi smo sami sebe osudili na na smrt.
225
2
 
2
 
! Отговори
apostol преди 11 години
kakvi pravoslavni dugi sa te prihvanali .makedonia si e chisto bulgarski problem i nie tryabva da pomagame na makedoncite s vsichki sredstva,vupreki obidite,adresirani kum nas.tova sa drebni zayazhdaniya,a ne seriozno neshto.edna durzhavna politika ne se hvashta s takiva drebni neshta,a gleda po-nashiroko na voprosite.dostatuchno vreme se pravihme,che gi nyama i sega kakvo ochakvate?tryabva da sme na visotata na na svoya istoricheski i moralen dulg.
224
4
 
6
 
! Отговори
Православна дъга преди 11 години
Сега увряха ли ви тъпите глави, че единственото ни спасение е ПРАВОСЛАВНА ДЪГА НА БАЛКАНИТЕ Гърция, България, Сърбия и Румъния!Иначе ни чакат нови 500 години!!!
223
6
 
4
 
! Отговори
Кое и е преди 11 години
бравото на Албания. Там са фанатизирани мюсюлмани които искат велика Албания, както Турция се стреми към бившите си завоевания. Подобни радикални ислямисти от всички заобикалящи балканите мюсюлмански страни, отдавна искат да възпламенят етническа война на Балканите.Не винаги да си бабаит е най-доброто. Това беше и политиката на комунистите и на Първанов, в частност, да речем и на Сидеров.
222
1
 
10
 
! Отговори
Мирко преди 11 години
До Несериозна : само да знаеш ,през цяло време Албанците биха Македонци и обратно ,и така ли требаше да се избият тези деца ,В България също бият ги на ромите и трба ли да се избиваме по този начин кукавички в гърб да пукаш на деца
221
14
 
8
 
! Отговори
НесериоЗНа преди 11 години
Както обикновено - статията е не наполовина, а на една десета от истината. Размириците са започнали преди гореописаното - македонци нахлуват в автобус, превозващ албански деца-ученици и започват да ги налагат с бейзболни бухалки (твърди се, че с такива разполага само полицията). Има доста пострадали. Нещо подобно се повтаря скоро след това с по-възрастни албанци. Моето мнение е, че убийството на петимата македонци (колкото и да не ви 'аресва) си е последствие...
220
8
 
12
 
! Отговори
Попалексов ЛДП преди 11 години
Да се радваш на попълзновенията и насилята на албанците в Македония?Тази радост не е естествена.Тази радост не е нормална.Тази радост не е българска.
219
9
 
37
 
! Отговори
Кирилизатора преди 11 години
Братя македонци ,ЧЕСТИТО докато се опитвате да си измислите "историjа" ,шиптарите ви го вкараха до кайсиите!Сега кво прайм а???Май пак искате да станем братя???Искате и още как ,щото сте свикнали ние да мрем за вашата земя.Да ама българина се отврати от вашето родоотстъпничество и вече прегоря да се надява ,да се сетите кои сте?Имате си шиптъри , оправяйте се.Ние си имаме достатъчно *** и турци ,че да се занимаваме и с вашите проблеми.
218
2
 
1
 
! Отговори
ч преди 12 години
Статията се казва Тихият фронт срещу бежанците, в. Политика
217
4
 
1
 
! Отговори
ч преди 12 години
Тук можете да научите за достойното поведение на политика Иван Костов и на Надежда Михайлова за което трябва да им благодарим. Да признаем, че са направили много за българия. Това, което щеше да стане ако бяха казали " Да " на братята американци - щеше сега да ни е горещо.webcache.googleusercontent/search?q=cache:17AjdnOpN6sJ:politika.bg/article%3Fid%3D7256+%D0%B1%D0%B5%D0%B6%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8+%D0%BE%D1%82+%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%BE+%D0%B2+%D0%BC%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg
216
7
 
3
 
! Отговори
do 251 преди 12 години
mozes samo da mi blizes kozenija ...sladoled
215
12
 
2
 
! Отговори
do stareca преди 12 години
I ot balgarin nishto ne stava
214
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя пък щял да умре за България, пръв ще се наакаш бе, българите може да сме били смели ама едно време сега само *** има тука мутрички и метрески
213
8
 
14
 
! Отговори
край преди 12 години
Сега да не вземете да ми развивате истории как сме пострадали от гърци и сърби. Повече сме пострадали щото не сме били обединени срещу друговерците. За такъв саюз трябват моног компромиси от всички страни не го ли обаче направим ще го духаме поединично. И да не пишете срещу турците в България. Защото тези хора са мирни и работливи / няма турска престъпност. Нямат висока раждаемост и т.н. С тях можем да живеем спокойно. Заплахата идва от *** и албанците. Не искаме обща граница с албания нали
212
11
 
17
 
! Отговори
Край преди 12 години
Който пише против сърби, македонци и гърци пише против изграждането на православен съюз за отпор на балканите. Как да стане не знам но не се ли обединим за единна политика по отношение на албанци и *** и четрите страни сме заплашени от етнически конфликти.