Протести в Скопие по повод петорното убийство

Няколкостотин души скандираха антиалбански лозунги
17 апр 2012 07:16, Елка Василева
102
Протести в Скопие по повод петорното убийство
Полицията в Скопие разпръсна протест по повод убийството на петима македонци. Снимка: Reuters

Полицията в Скопие вчера разпръсна митинг на неколкостотин демонстранти, протестиращи срещу убийството на петима македонци миналия четвъртък, съобщиха Франс прес и Асошиейтед прес.

Участниците в митинга, събрали се пред сградата на правителството, настояваха за арестуването на извършителите на убийствата, скандираха антиалбански лозунги и ругаеха полицията. Повечето от събралите се бяха млади футболни фенове. Някои започнаха да хвърлят камъни срещу полицията и да трошат билбордове, след което силите на реда ги разпръснаха. Полицията не съобщи дали има пострадали или задържани по време на сблъсъците.

Още по темата

Обстановката се нормализира привечер в Скопие, където в църквата “Свети Климент Охридски” беше отслужен молебен в памет на жертвите - четирима младежи на двайсетина години и мъж на 45 години, намерени убити в четвъртък край езеро в село Смилковци край Скопие. Жертвите бяха погребани в събота. Аутопсията и разследването показаха, че срещу тях е стреляно с три типа оръжие и са убити от упор, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
8
 
! Отговори
до Пирин преди 12 години
Не обръщай внимание на тези жалки същества които неискат да погледнат по далече от собственият си ***, не ги устройва да повярват в това което им обясняваш, цялата ни държава България е объркана отвсякъде, като погледнеш само какви хора ни управляват и се гаврят с народа те трагнали с Македония да разправят и акъл да дават, а тук са затънали в помия.
77
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
никой няма право да убива защотото е престъпник .полицията трябва да хване престъпника и да го осъди .македонците са зобирани сърби който мразят България хора който исповядват омраза не са нужни на България .*** има навсякъде ама в македония са най големите *** ние вярваме на бабите си и дядовците си които са ни говорили че в македония има много Българи които са станали югославяни с натиск .особено около Охрид и Скопие .в скопие голямото заметресение песента още се помне .
76
1
 
3
 
! Отговори
do vsi4ki neznae6ti преди 12 години
<blog.bg*sparotok*,tam e istinskata balgarska istoria momci i momi.pozdravi.
75
2
 
2
 
! Отговори
do pirincho преди 12 години
baia si iztreskal batka.zemi se obrazovai malko v bloga na sparotok<blog.bg> za da ti stanat iasni ne6tata.nikoi ne vi mrazi.kak moje brat brata da mrazi.parvo se informirai koi sa bile trakite i posle 6te vleze6 v 4as.ne e trudno.samo vlez v bloga na bate spar4o i vsi4ko 6te si doide na miasto.badi jiv i zdrav.
74
14
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 12 години
Също така г-н Семов,моите дядовци и баби са от Пиринска Македония,не са дошли от никъде, и винаги са смятали себе си за македонци.Затова не си позволявайте да ми говорите какви са били.А ако има нещо,което не знаете от историята,демонстрирането на пълно невежество само ви излага още повече.Не знам някой в Македония,на когото предците му да са дошли от България.Вие имате наша кръв, не ние ваша !Винаги сте били подмолни и двулични врагове на Македония.И когато лицемерието ви лъсне озлобявате!
73
9
 
3
 
! Отговори
Пирин преди 12 години
Г-н Семов,на 22.04.2012 в Мелник можете да чуете покъртителни неща и да видите това,за което се правите на сляп.Ако имахте малко култура,липсата на която демонстрирате с безсрамните си обвинения към мен само заради самоопределението ми като македонец,вие и българския народ щяхте да заслужите малко повече уважение.Но не можете -сърдете се единствено на себе си.Понеже ме обвинихте,че съм купен от албанци или други ***,бихте ли доказал твърденията си,защото звучите като долен клеветник, добряко
72
2
 
13
 
! Отговори
Иво Семов преди 12 години
До "Пирин"...Аз се имам за добър човек, ако видиш по-назад коментарите ми ще видиш, че съжалявам искрено за убитите момчета. Ядосвам се когато чувам глупости за народа ми и държавата ми. Имам приятели от Гоце Делчев/ аз съм от Балкана/, но повярвай ми, за първи път в живота ми чувам българин/щом казваш че си от тук/, който да се пише македонец..Дядо ми и баба ми са бежанци от Македония и никога,НИКОГА не са споменавали нещо друго, освен че са българи..така че не ми говори на мен ..благодаря!
71
3
 
6
 
! Отговори
Хектор до Пирин преди 12 години
Абе ***,кава Азия те гони бе,какви турки бе ***.Ако бяме турки Кубрат щеше ли да ни освобождава от тях 642г.бе.Промит мозък.Ние сме тракийското племе МИЗИ а вие ЕДОНИ.***.
70
2
 
1
 
! Отговори
Хектор преди 12 години
Ей сега някой да каже че макетата не са Българи хахаххахаха.Има етнически проблем,законните собственици на държавата перотестрат и великата полиция ги биеееее....а *** унас или албанците у тях НЕ.
69
0
 
3
 
! Отговори
ЕМБАРГО преди 12 години
Бат Боико да огражда със бодлива тел от Видин до Кулата че със тия сръбски индиянци само проблеми имаме . Да наредат и танковете , и никакво пускане във блиските 10 години там да се избиват *** и диваците . Ние след два месеца ще парпорим през думав мост 2 , за къв джиляк са ни тия пропаднали сръпски диваци
68
0
 
5
 
! Отговори
Коминтерна преди 12 години
"Пиринчо", чувал ли си Коминтерна...а? Знаеш ли, че е имало Втора световна война? а....нейните последици? Попитай баба си и дядо си. Те също са българи! ... И по-спокойно с молбите за възстановяване на българско гражданство- има за всички... нали сте българи.
67
18
 
0
 
! Отговори
Пирин преди 12 години
Г-н Иво, номер 84, аз съм от дръжавата България и ви познавам прекрасно - лицемерни, злобни и завистливи гадняри, това сте много от вас. Чуствам се чудесно така повърхностен, непокварен от дълбоката ви "култура". Остани си и ти със здраве. А Пирин е планина в Македония, нищо че сте я окупирали. Погледни се как гнусно се опитваш и географията да изопачиш. А на мен ми правиш бележки. Има и свястни българи, но повечето сте отврат хора. Проклет да е дивака, който ви доведе тук !
66
0
 
2
 
! Отговори
До 64 преди 12 години
Хаха,***,виж си само коментара,излиза,че и македонците са българи.
65
2
 
9
 
! Отговори
Иво преди 12 години
До "Пирин"...Колко ти е удобно да сменяш ролите,нали? Българите не мразят македонците, тук в смешния "форум" са се събрали само ***, които пишат простотии, разбира се един от тях си ти..И между другото един предател не може да носи името на наша планина! А плитките ти исторически напъни са доказателство колко си повърхностен! Много се забавлявам с такива като тебе, купени от албанци или други ***...честно...
64
17
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 12 години
Лошото не е, че мразите македонците защото не ви уйдисват на плиткоумието великобългарско, а че в омразта си стигате до там да симпатизирате на албанците и гърците. За пореден път единственото на което сте способни е да забиете нож в гърба. Като сте долни същества, мразете. Ще ви надживеем :) Дали преди 100 години не дрънкахте същите глупости ??? И въпреки безбройните гадости от ваша страна Македония се освободи и въпреки вас ще просъществува. *** - първо качество Тюрк хахахахаха
63
2
 
3
 
! Отговори
Иво преди 12 години
А видимо ЕС също няма капацитет да реагира! Набутахме се в една умираща организация, неефективна, бюрократична и неинтересуваща се от истинските проблеми на европееца. А братята македонци имат освен това проблема с управниците си- копие на безсилните и лакоми политици у нас. Тези криминални случаи, дори да имат политически подмолни идеи, трябва да се пресекат из основи. Така само може да се спре процеса..В такива случаи е необходимо връщането на смъртната присъда, бърза и неумолима!!
62
2
 
11
 
! Отговори
Иво преди 12 години
Чета коментарите и се чудя на писачите..90% от пишещите са пълни профани! Такава трагедия не може да се използва за подигравка към македонците! Нито пък македонисти да използват това за нападки срещу България. Отвратително е!! Хората трябва да се осъзнаят и да потърсят истинските причини за случващото се. Сега е момента да си подадем ръка срещу общия враг, тези които искат да създадат нова война на Балканите! За жалост македонската полиция е неефективна, като всички в региона..
61
11
 
2
 
! Отговори
Пирин преди 12 години
Истинският български език е тюркски и го говорят гагаузите, на които откраднахте името. Вие не сте никакви българи а мешавица с крадено име и крадена история. Нашето семе е във вас, а не вашето в нас ХАХАХАХА ! Македония и македонския народ бяха тук от хилядолетия, когато вие се пръкнахте от Азия и вие говорите изопачен източно македонски диалект, на езика който ви дадохме през 9 век. Не знам какви Спаски са били бабите ви, моите дядовци от Пиринска Македония бяха македонци и страдаха за това.
60
1
 
4
 
! Отговори
varna преди 12 години
Та както върви скоро ше се спретне една мирна конференция на силните на деня за да се избегнат нови кланета на Балканите. Как ги виждам нещата- Северно Косово на Сърбия в замяна на Прешево и алб. общини в Южна Сърбия, Сръбска Босна на Сърбия, Македония разделена 70/30 с албанците, създаване на голяма Албания, Босилеград/Димитровград на БГ , някакъв протекторат на фиромци, който няма да е жизненоспособен и няма да има граница със Сърбия, част от Войводина на Унгарцияте и т.н...
59
9
 
8
 
! Отговори
до пиринеца преди 12 години
***, Александър Македонски е българин от македонския край. Тва си е ясно като бел ден