Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит

Сравнението направи съветник на досегашния гръцки премиер
Обновена: 9 май 2012 15:43 | 9 май 2012 14:45, Елка Василева
358
Гърция щяла да стане като България, ако обяви фалит
Гърция не бивало да обявява фалит, за да не станела като България. Снимка: архив, Reuters

Ако Гърция фалира, ще станем като България, заяви пред гръцкото радио "Скай" съветникът на премиера Лукас Пападимос и преподавател в икономическия университет на Пирея Гикас Хардувелис.

Той отправи критика към всички, които твърдят, че страната трябва да обяви фалит.

Още по темата

По думите му, ако това стане, след "десет години ще станем като българите в България", пише БТА.

Според Хардувелис единственото, което може да се промени, е икономическата програма, но не и ангажиментите за структурни реформи, поети от Атина.

Съветникът на отиващия си премиер смята, че има възможност за преговори по рамките на икономическата програма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


358
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
4
 
33
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Не ви харесвам гърчоля, мързеливи сте и винаги сте се мислили за нещо повече от нас , задайте си въпроса обаче като спрат да ви наливат пари докъде ще стигнете?
208
2
 
34
 
! Отговори
до 235 преди 11 години
И в Пловдив, Бургас, Ямбол, Созопол, Несебър има такива, които се определят като гърци и говорят гръцки. В Созопол до 1967 е имало само гръцко училище..Много от тях са били потиснати и през възродителния процес са им сменяли имената (процеса не е само срещу турците).това значи ли че България няма право да владее тези земи?
207
1
 
39
 
! Отговори
богнострокулум преди 11 години
Исторически измерения, България винаги е била по-добре от Гърция ( когато изобщо е имало Гърция де) Дори и до 60-те години на 20-ти век гърците са идвали да просят в пограничните ни райони. Това което се случва сега е просто миг в историята. Ситуацията с Гърция напомня на такава , в която някой селянин е заложил бащините ниви, теглил е кредита и в един момент са оказва с много пари и харчи с широка ръка. За някой случайно преминаващ през селото, навярно би изглеждал като местния богаташ...
206
1
 
32
 
! Отговори
смях в залата: Марк преди 11 години
Сега вече започна да ми се избистря... комуникацията с теб куца и ще продължи да куца, докато не ти дари някой малко кръв, та да се поизчистиш малко от заразената с комунизъм и фашизим кръв във вените ти. Отгоре на всичко продължаваш с хаотичните си и неадекватни доводи които си ги скубал оттук-оттам.
205
0
 
32
 
! Отговори
до Марк преди 11 години
Добре че ни разкри.. щом си го чел във Forbes значи е така! много си умен..
204
2
 
33
 
! Отговори
до 228 преди 11 години
Проблема с границите е решен чрез замяна на населението...Нямало е как да има нормална граница когато беломорска тракия е била населена с българи а северната и част с гърци..трябвало е стане размяна и това е станало. Отиди на места където е имало българска окупация и питай хората какво е било. Било е много по-тежко от там където е имало немска..
203
2
 
32
 
! Отговори
до 228 преди 11 години
След 1913 г. и размяната на населенията Гърция няма претенции към България и България към Гърция. Беломорска тракия е била населена през 1941г. основно с гръцки бежанци от мала азия на мястото на изгонените българи. Както и в България Пловдив, Бургас и Ямбол са населени с емигранти от беломорието на мястото на изгонените гърци. Никои не посреща българите като освободители..маи се бъркаш с македония...
202
0
 
34
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
А бе хора?!?! Сега и за история от преди хиляда години да поговорим, ако сте приключили с 2-рата световна... Нещата са такива, каквито са. Не мразим турците, заради 5 века робство, не очаквам приятелите ми в Сърбия да ме намразят заради зверските кланета и балканските войни... Тук темата е за финансовата криза и фалит на Гърция, а не кой с кого е воювал... Вече прекалявате с глупостите си!
201
2
 
34
 
! Отговори
Me преди 11 години
Да ве.. иска ви се за 10 г да станете като България.И 60 нема да ви стигнат.Там където се сгромолясахте, с навиците които имате.. 60 г минимум ще ви трабват да се върнете там където е Бългрария :)
200
2
 
38
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Какво искат гърците? Може ли някой да отговори? Искат да не им спират парите! Но те нямат пари... Искат онези, които имат пари, ДА НЕ СПИРАТ да им дават пари! Кой ги научи гърците, че могат да искат такова нещо? И то това са хора с претенции... Луда работа, забраняват да им спират парите... Ами като не ви харесват условията, при които ви отпускат пари, обявявате фалит, напускате еврото, печатате си драхмите и да го духат кредиторите! Защо не смеят гърците да се оправят по този начин???
199
0
 
31
 
! Отговори
до 222 преди 11 години
Не говоря за преди малко повече от 100 години... и Византия не е Гърция...
198
0
 
33
 
! Отговори
смях в залата: Марк преди 11 години
219Лошото е, че Тиквата ти боде очите и те лъже, че го може. ...а пък аз, на своя страна, не казвам, че го мога... а и това беше поредното елементарно разсъждение въвличащо ме в безсмислен спор.
197
0
 
35
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
До 222 говориш за Византия ?Ми те тогава българия трябва да си я поиска Рим? Явно и твоята история не е пълна?
196
1
 
33
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
До 220 Не го учи на история човека. Той и така не я е научил до сега няма и да я научи за бъдеще? Не се хаби? Просто убий простака с мълчание?
195
9
 
32
 
! Отговори
до 220 от грък преди 11 години
по твоята логика и ние трябва да си искаме Пловдив, Бургас и Ямбол, което е смешно...дори и от турците Константинопол... през втората световна България е била окупатор заедно с немците и италианците. Българската армия е причинила не малко злини и военни престъпления в Гърция! Това че преди повече от 100г там е имало българи, тогава и ние трябва да искаме източна ромилия защото някога е имало там гърци.. През втората световна тези земи за които говори не са населени с българско население..
194
1
 
36
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Какъв е този Евросъюз, който го е страх от фалита на една Гърция, която дава само 2,5% от БВП-то му!? Явно е един колос на глинени крака щом толкова го е страх!
193
0
 
33
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
на по смислен избор. За жалост нещата стоят по този начин.
192
3
 
37
 
! Отговори
смях в залата преди 11 години
Тук става все по забавно, благодарение на човешката простота и простотия... Излишно е да се води дискусия сред неначетен контингент от хора, желаещи да се изявят с някоя върховна тъпотия и да се четкат, че хората им обръщат внимание. Лошото е, че показва прекалено висок процент на необразованост у хората и това би трябвало да ни натъжава и да обясни на по-умните хора защо "ГЕРБ" ни управлява. А още по-лошото е, че повечето интелигентни хора също са гласували за Боко тиквата, поради липса
191
5
 
33
 
! Отговори
до Селянин преди 11 години
А България защо окупира Гърция през втората световна? да кажем после едно "да бе беше грешка.." Сърбия и Русия мисля че опростиха поради други причини..
190
1
 
33
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
до ???НЕ ВЕ ***, ДА ТЕ НАЕКА ГАЛЕНО "БАРАБАНЧИК" . НЕ ЖЕЛАЯ ДА ПЛАЩАМ НА византийците СМЕТКАТА. ТОВА В МОМЕНТА ГО ПРАВЯТ ШВАБИТЕ АМА И НА ТЯХ ЩЕ ИМ ПИСНЕ И ЩИ ГИ ОСТАВЯТ.