Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?

Ердоган смята за възможно разпадането на Македония
Обновена: 10 май 2012 12:59 | 10 май 2012 11:13, Елка Василева
1021
Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?
Турция може военно да подкрепи разширяването на албанската държава. Снимка: архив, Reuters

Турция ще помогне на албанските братя, ако е необходимо, ще им окаже и военна помощ, заяви премиерът на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган, цитиран от сръбски и косовски медии.

Той оцени, че албанците имат право на самоопределение и създаване на по-голяма държава. Армията за освобождение на Косово не беше терористична, а беше израз на албанците да защитават страната си, каза още Ердоган.

В интервю за държавната телевизия турският премиер заяви, че е възможно Македония да се разпадне, ако там не бъдат зачитани правата на албанците.

Още по темата

Ако е вярно, а досега то не е опровергано, турският премиер Ердоган вещае военно преначертаване на границите на Балканите, пише в коментар Мирослав Лазански в сръбския вестник „Политика“.

В материала се изтъква, че казаното представлява заплаха с военна интервенция срещу всички, които не са съгласни с проекта за Велика Албания.

„Премиерът Ердоган говори за възможността Турция военно да подкрепи разширяването на албанската държава. В каква посока би било това разширяване? Там, където живеят албанци: западната част на Македония, южната част на Сърбия, Косово, югоизточната част на Черна гора, западната част на Гърция. Напълно достатъчно политическата картография на Балканите отново да се превърне в кървава наука“, се казва в коментара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичкото това показва, че поробването на България от САЩ не е изгодно за нас. Създава се нов съюз БРИКС. Който елиминира долара и доларовите зависимости. Може би е по-изгодно България да се насочи към новия съюз. Както се опитва да направи Унгария. Явно сегашното ни състояние е плачевно, като американска колония. И няма изгледи за подобряване. Държат ни здраво за шията и ни изнудват. България ще почне да се оправя като изметем евреи и американци и управлението се поеме от българи.
445
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не стане така,че пак да се налага Русия да се намесва.Защото сме видяли американците колко им пука,те щом така послушните грузинци ги оставиха.Първо ги "насъскаха" срещу малка Южна Осетия,а после когато Русия се намеси американците подвиха опашки,нямали възможност да помогнат на Грузия.Та сега да очакваме от тях помощ..по-скоро ще се договорят нещо с ***.
444
1
 
18
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Тук за Руско-турската освободителна война няма какво да бистрим! Изводите са направени и трябва само да се поучим от тях. Важното е да не се збъдват турските планове за велика Албания и други темподобни "теории"! Иначе казано с турците "дошлук" неможе да се прави!
443
4
 
1
 
! Отговори
Прищински вестник из преди 11 години
Този който е преписал с краката си тази демагогия да се извини на 1000те коментатори тук че продава ЛЬЖА и снощи едни си мереха *** заради този гюбелс
442
2
 
23
 
! Отговори
Dracula преди 11 години
Още ли е жив този селски бабаит Ердоган ???
441
4
 
29
 
! Отговори
до 643 от славянин преди 11 години
Аз против Русия нямам нищо против - точно обратното, тя е била и ще бъде опора на всички християнски народи на Балканите! Упрекът ми е точно към християните на Балканите, че не виждаме тази обща и страшна опасност, която е надвиснала над нас и продължаваме да се ръфаме като *** и да си правим *** номера! Аз съм сигурен че един ден ще се осъзнаем и ще се обединим, дано да не бъде късно! И Учителя Петър Дънов е казал, че ако южните славяни не се обединим доброволно, ще ни заставят насила!
440
2
 
17
 
! Отговори
до 641 от славянин преди 11 години
Точно затова ОТГОРЕ дават картбланш на анадолците и шиптърите да се вихрят на Балканите, за да разберем всички християни тук, че не трябва да си играем *** номера, а да се обединим истински в единен християнски фронт! На случайно в Библията Бог е казал, че ''който извърне лицето си от Мен ще го оставя в ръцете на враговете му'''! И какво чакаме ние християните на Балканите и не се обединяваме, чакаме проклетията ни да ни унищожи един по един ли!?
439
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги в навечерието на краха България, Сърбия, Гърция и Румъния отново нямат общ език дори застрашени и смазани от Американската агресия този път... защото турция не е световна сила отдавна... това са американските геополитически интереси на балканите. СМЪРТ ЗА АМЕРИКАНСКАТА ДЪРЖАВА И ЕКСПАНЗИВНАТА ИМ ПОЛИТИКА ДАНО РУХНЕ ГНУСНИЯ ИМ ВАШИНГТОН!
438
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ГО ДУХАТ ТУРЦИТЕ ЩЕ ПУКНА ТУРЧИН ПОВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ НЯМА ДА СТЪПИ!!!!!! НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА КОЛКО СА ПРОСТИ МАКЕДОНЦИТЕ АЛБАНЦИТЕ НЯМАТ МЕЖДУНАРОДНА ПРАВНА САНКЦИЯ ЗА ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ЧАСТИ ОТ МАКЕДОНИЯ!! ОХРИД ЛИ Е ТЕХЕН, ПИТАМ??? СТАРАТА БЪЛГАРСКА СТОЛИЦА????
437
3
 
22
 
! Отговори
Жорката преди 11 години
Историята ясно показва когато турците имат военни амбиции какво става! Кръвопролитни войни и заробване!!! Тук трябва да се покаже ясна нетърпимост към подобни изказвания както от обществото така и от българския "политически елит". Защото след време няма да има смисъл!!
436
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искаме свободен и независим Кюрдистан. Не на турския терор над свободния кюрдски народ. Който е половината от населението. Крайно време етози народ да получи независимостта си и Турция да се разцепи на две. Като начало.
435
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както винаги евреите и американците подкрепят исляма в Турция и после го противопоставят на останалите страни. Под такава заплаха за България, поддържа се нуждата от американските бази. А Турция и турците се оказват примитивните агресивни *** на Балканите. Защото играят по еврейската ***. Защото не могат да са добри съседи. И в 21 век се държат като абсолютни аборигени, които гледат на кой съсед да откраднат земята. Еврейската школа. Имат си дом, да си гледат него. Не чуждите. Крадци.
434
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Македонците, които са една шепа ако продължават да се правят на велики и с провокациите си, наистина може да ги зачеркнат от картата.
433
2
 
8
 
! Отговори
Tina преди 11 години
До тези, които не вярват:Не се и съмнявайте, че това е целта на турци, албанци, евреи и американци!Ако и да го няма в турските и други "новини".Има го в мокрите им сънища.Откакто има Християнство...
432
2
 
13
 
! Отговори
емо преди 11 години
това се очакваше - лошо.......мисля че е време балканските народи да си помагат ....после ще бъде късно....
431
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
790, ало *** ти си *** бе, нали ти казах да не се вреш при турците, истинските турци се отвращават от такива като теб
430
0
 
4
 
! Отговори
до 691 преди 11 години
Много занаеш ти какъв си се родил.
429
5
 
6
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
.... НИЕ ПА ШЕИ НАПРАИМЕ НА ТАБУРЕТКА ЕРДОГАН ШЕИ СИ ТУРИМЕ КАРКАТА И ШЕ ЯДИМЕ БАКЛАВИ ПРАЕНИ ЛИЧНО ОТ НЕГО У ПАРИЗУ...ДО АИФЕЛ КУЛАТА...!
428
3
 
14
 
! Отговори
атаман преди 11 години
Преди известно време същото каза и външния министър на Турция, май не са само сръбски страхове. Ясно е че турците съвсем умишлено насъскват шиптърите.
427
10
 
6
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Това са само страхове на сърбите и македонците и затова ги пишат тези глупави статии! Поне лаладжиите /тук коментиращите специалисти/ имат за какво да коментират !