Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?

Ердоган смята за възможно разпадането на Македония
Обновена: 10 май 2012 12:59 | 10 май 2012 11:13, Елка Василева
1021
Турция за военно преначертаване на границите на Балканите?
Турция може военно да подкрепи разширяването на албанската държава. Снимка: архив, Reuters

Турция ще помогне на албанските братя, ако е необходимо, ще им окаже и военна помощ, заяви премиерът на южната ни съседка Реджеп Таип Ердоган, цитиран от сръбски и косовски медии.

Той оцени, че албанците имат право на самоопределение и създаване на по-голяма държава. Армията за освобождение на Косово не беше терористична, а беше израз на албанците да защитават страната си, каза още Ердоган.

В интервю за държавната телевизия турският премиер заяви, че е възможно Македония да се разпадне, ако там не бъдат зачитани правата на албанците.

Още по темата

Ако е вярно, а досега то не е опровергано, турският премиер Ердоган вещае военно преначертаване на границите на Балканите, пише в коментар Мирослав Лазански в сръбския вестник „Политика“.

В материала се изтъква, че казаното представлява заплаха с военна интервенция срещу всички, които не са съгласни с проекта за Велика Албания.

„Премиерът Ердоган говори за възможността Турция военно да подкрепи разширяването на албанската държава. В каква посока би било това разширяване? Там, където живеят албанци: западната част на Македония, южната част на Сърбия, Косово, югоизточната част на Черна гора, западната част на Гърция. Напълно достатъчно политическата картография на Балканите отново да се превърне в кървава наука“, се казва в коментара.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
386
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Озкане,нема да се обиждаме са!Аз съм алкохолик,пияница бех в училище
385
3
 
1
 
! Отговори
eni4er преди 11 години
Еничерите не бяха унещужени само ги преместиха по на запад
384
4
 
8
 
! Отговори
Оzkan преди 11 години
Срам ме е като ви чета простотиите и на едните и на другите. Озлобени пияници пред комповете.Уговорете си среща и се сбийте някъде вместо да оспамвате тук нещастници.Карате се за една несъществуваща "новина"...
383
1
 
12
 
! Отговори
ico33 преди 11 години
Отдавна е време нашите политици да поставят въпроса пред ЕС за Мидия -Енос..до там е границата ни с Турция...договорът от 1913г. подписан в Лондон още важи!
382
0
 
8
 
! Отговори
ДО АДМИНИТЕ преди 11 години
Сигнализирам за 590!!!!!! НЕЗАБАВНО ИЗТРИЙТЕ ТОВА ***!
381
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аскера може и за два часа да е на Дунав,ама то там риба вече не остана...
380
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еничарски корпус ще има ,ама ще е кръстен ''Яне Сандански''
379
3
 
1
 
! Отговори
eni4er преди 11 години
600 коментари заради една нескопосана новина.Заради злобата която се шири из Балканите, еничерския корпус след около 300 год. пак се възражда.Втори закон на механниката.
378
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия не я боли за нас,ама виж за Босфора...От царско време им е мъка,а руснака е търпелив,чака американеца да сгази лука в Иран и Давай вперед!
377
2
 
6
 
! Отговори
Sound преди 11 години
Rusiya ya boli huya za vas :)) - Боли я, най-малкото има интереси да си защитава.Deliormana i Rodopite sa ve4e na6i - Там не мислят така - убеден съмOstava o6te malko i 6te se zaselite v pokrayninite na sofiya. - Това е на път да стане, но не и заради Турция или техните претенции.Моля, въведете още доводи, за да подкрепите тезата си...
376
10
 
4
 
! Отговори
Osman преди 11 години
Rusiya ya boli huya za vas :)) Deliormana i Rodopite sa ve4e na6i. Ostava o6te malko i 6te se zaselite v pokrayninite na sofiya.
375
0
 
5
 
! Отговори
Sound преди 11 години
Османски, по - спокойно ! Никой не те е обидил, че да обиждаш... Турция не е по - различна от останалите държави в региона - с това богато минало на конфликти и раздори, всяка страна си има някакви претенции, които от време на време оповестява гласно. Иначе, Османчо, не забравяй нещо - "Всеки си намира майстора", а историята дава достатъчно примери за това ;).P.S. Модераторе, тази тема пак стаnа българи срещу турци. Или повечко трябва да се бара с метлата или заключете коментарите.
374
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А,я ти питай дедо ти какво си нема Русия и какво най-много и требва?Излаз на Средиземно и требва,а на бате Володя квот му треба,тва си взима.Питай чичкото с малкия мустак къде спреха танковете през 45та.А колко милиона кюрди имаме в тила,даже и вие не знаете.Така,че успокойте го вашия премиер,че се е изказал уекичко неподготвен.Да не ви търсят после и на вас,като на евреите къде да си построите държава...
373
9
 
1
 
! Отговори
Osman преди 11 години
Az pak 6te go tura na mayka ti anonimniko haha. Pitay baba si kak o6te se oblizva kato se seti za ryazanite karabini
372
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Османчо,моето дете,не ми требват танкове,когато имам топки!Айде до скоро.Среща на Света София
371
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пак ще си мешаме капите заради Македония явно.Ама тоя път до Истанбул май ще се ходи,че предния път само до Одрин се разходихме
370
1
 
4
 
! Отговори
защо преди 11 години
Защо ли патриарх Кирил беше в България
369
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Palen ujas abe HORA vie rabota semeistva deza priqteli nqmate li,v TOZI forum 4etah samo 2-3 komentara i ostnah VTRESHTEN.ujas biva izbivane na kompleksi ama tolkoz.Turzite bili takiz Turzite onakiz.Ei zatova she ste zle Ei ne mojesh da prikriesh li4nite si nesgodi i vednaga tarsi6 nqkoi vinoven ama tai ne moje.Na vas VSI4KITE SA VI KRIVI I TURZI I GARZI.A vii naI pravite.Dobre 4e samo 20 pr mi e bg kravta ina4e Palno Unijenie..... da sam 4ast ot takav marshava nazia makar s GOLQMA ISTORIA...
368
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Само такива като Брайвик ще ги оправят,европейците достатъчно проблеми си имат с тяхните мюсулмани и нашите ***,
367
1
 
6
 
! Отговори
край преди 11 години
А така. А некой междувременно лиши българската държава от армия. Българските момчета стават все по красиви и метросексуални. Българи да си върнем суверенитета. Искам всички български момчета да минат ефикасно военно обучение за да знаят как се действа в екстремна ситуация и да защитават българия ако се наложи. Сьюзи са се създавали и сасе разпадали много в историята България тряба да остане и след НАТО и след ЕС.