Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
7
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МАКЕДОНИЯ Е ПОЛИТИЧЕСКА СТОКА КОНТРАБАНДА БЕЗ БАНДЕРОЛ ОТКРАДНАТА ОТ ШИПТАРИ ....!
335
11
 
19
 
! Отговори
Колецо преди 11 години
Всички подкрепяте албанците в омразата си към Македония но не осъзнавате че не дай си боже утре албанците се обединят ние сме следващите.Не виждате ли че веднага опират до "Аллах е велик" или "Смърт за ***".Не осъзнавате ли че ако ние не подкрепим македонците няма кой друг да го стори..
334
15
 
6
 
! Отговори
до 216 преди 11 години
Вярно обединявай се сам,аз предпочитам да се обеденя с албанците защото за разлика от сърбите те никога не са ни забивали нож в гърба.В Албания има български училища и българските манастири са запазени,албанските студенти тук говорят много хубаво български език и те не ни наричат булгари - татари.Ходила съм в Скопие на екскурзия и трябва да ти кажа,че албанците ни посрещаха с уважение за разлика от македонците.На една къща албанците бяха написали на макетата,,Со *** ша ва превземем,,
333
5
 
9
 
! Отговори
Батко преди 11 години
Ами така ще е, защото вместо да инвестират в образование, култура, интеграция, сближаване на етносите и толерантност, те хвърлят стотици милиони евра да строят паметници и правейки се на римляни - древни македонци и какво ли още не превръщайки столицата си в един голям забавен увеселителен парк, фитила обаче вече гори, неизбежен изглежда албанския бунт и скоро ще доминират като водеща сила в парламента и ще контролират политиката на тази инак убава държавица!
332
2
 
25
 
! Отговори
Че преди 11 години
И тук се сещам, че единственото хубаво нещо което бат г-н Костов е направил за тази държава е да не разреши отварянето на границите преди години и проемането на албански бежанци при конфликта Косово, сега щяха да се вихрят и тук по същия начин, правеха го в Сърбия, Черна Гора, Косово, Македония не им пречи да се вихрят и тук....пази боже дето има една дума !
331
2
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НАЛИ ЗНЕТЕ ЧЕ СЕКА КРАИНОСЪ АЛБАНСКА ИЛИ ИСЛЯМСКА ДОКАРВА ДРУГА КРАИНОСЪ...!
330
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както каза Доган : Който вади нож, от нож умира ! Македонците си заслужиха !
329
4
 
1
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
484...НЕ СЕ ИЗЛАГАИ ТАКА ПРАЗНИЧНО...!
328
0
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...А СТАЛИН СЕ КРИЕ 20 ДЕНА У ВИЛАТА ДОКАТО ХИТЛЕР МУ КЪРТИ ВРАТАТА...!
327
8
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 11 години
Не ги мислете макетата,те могат да избягат и на луната - нали е тяхна.Мислетте за нас,че децата ни избягаха в чужбина,останалите млади не искат да раждат,същото се отнася и за българските турци защото на ниво обикновенни хора между нас няма конфликти,конфликтите ги създават политиците.Албанците нямат нищо против българите не лъжете хората,те са срещу сърбите и техните мекедонизирани ***.Българите в Македония трябва да застанат до албанците и като тях да скандират и да си търсят правата .
326
3
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....НЕМА ПО ТЪЖНА ГЛЕДКА ОТ ИЗЛЪГАН ШИПТАР...!
325
1
 
5
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....МЕКСИКАНСКА АМЕРИКА АФРИКАНСКА ФРАНЦИЯ И ТУРСКА ГЕРМАНИЯ ТОВА Е СИЧКО КОЕ ИМА БЕДНИО ЧОВЕК КОИ ЖИВЕЕ НА БАЛКАНИТЕ...!
324
6
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....БАЛКАНИТЕ ТРЕА СЕ ИСЛЯМИЗИРАТ У СЪКРАТЕНИ СРОКОВЕ...!...КОЕ ШЕ СТАНЕ ПО БРЪЗО РАЗПАДАНЕТО НА АМЕРИКА ИЛИ ИСЛЯМИЗИРАНЕТО НА БАЛКАНИТЕ...?
323
3
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ВЕЛИКАТА КОЛОНИАЛНА СИЛА АМЕРИКА ... ИЗБРА БАЛКАНСКИТЕ АФРИКАНЦИ ЗА НАДЗИРАТЕЛИ НА БАЛКАНСКИО АЛКАТРАС...ХАХАХАХА...ШЕ ПАДАМЕ ОТ СМЕХ...МАКЕДОНЯЦИТЕ ШЕ СА ЗАТВОРНИЦИ ТЕЖАК РЕЖИМ...!
322
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще разберат македонците , кой народ им е братски , но защо по този начин . Запали ли се Македония ние трябва да се намесиме и се палят Балканите.
321
1
 
8
 
! Отговори
Петьо-Евреи преди 11 години
До 474. много си прав братле много. това не трябва да се допуска ако това стане това ще бъде началото на края на България *** веднага ще се превърнат във турци и ще си поискат автономия!
320
1
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Американците се врът навсякаде.Да си стоят на тяхния континент и да спрат да се месят в чуждите държави.А ако не са политиците ние в Разград си живеем много добре българи турци и ***.Заедно си пием ракията,помагаме си и в работата по комшийски,заедно празнуваме тяхните и нашите празници.Заедно споделяме мъката радостта и бедите.Така,е политиците да не се месят и да създават изкуствено напрежение между обикновенните хора.
319
1
 
2
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...МАИ ШЕ ИМА КАТО ПРЕЗ 1904 ОТ ДУБРОВНИК ДО ЧЕРНО МОРЕ САМО ЗА БЕЛИ...!
318
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Албания превземе Македония, България вече ще има обща граница със шиптерите. И ще бъдем между два братски мюсюлмански народа - Турция и Албания. Наздраве на големите форумни мислители.
317
2
 
1
 
! Отговори
HITLER преди 11 години
DO: SVINQTA EVREY4O