Майска есен в западната част на Балканския полуостров

Сараево се събуди със снежна покривка, на места до 10 сантиметра
Обновена: 14 май 2012 14:57 | 14 май 2012 14:06, Елка Василева
17
Майска есен в западната част на Балканския полуостров
На много места в западната част на Балканския полуостров валя сняг. Снимка: архив, Reuters

След майското лято в западната част на Балканския полуостров настъпи майска есен.

В Босна и Херцеговина натрупа снежна покривка, на места до 10 сантиметра. Сняг покри и черногорския град Жабляк, както и областта Горски котар в Северна Хърватия.

В много босненски градове снощи и тази сутрин валеше сняг. Столицата Сараево се събуди, покрита с дебела 9 сантиметра снежна покривка. Затруднено е движението.

В Република Сръбска снегът причини аварии на далекопроводите, няколко села са останали без ток.

През следващите дни в Босна и Херцеговина ще вали дъжд, който постепенно ще отслабва. Очакваните дневни температури са между 4 и 10 градуса.

Сняг натрупа в черногорския град Жабляк, а в Плевля и Биело поле вали сняг, примесен с дъжд. Суграшица вали в цялата северна част на страната, където живакът едва надхвърля нула градуса.

Снегът, навалял през уикенда в района Лика и Горски котар в Хърватия, изненада местните хора, но още повече туристите, запътили се към Адриатическото море. На най-високия връх в планината Велебит – Завижан бяха измерени минус 4 градуса, снегът беше три сантиметра.

Лошото време и силният вятър, достигащ до 120 километра в час, създават проблеми по Адриатическото крайбрежие.

Облачно и студено е и в Словения. В Сърбия на много места вали дъжд, като температурите сутринта бяха между 1 и 10 градуса, пише РТС.  Студеното време ще продължи и през следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
ха..ха..ха..ааа преди 11 години
Е след майската есен иде *** време...............
14
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека стадото *** прочетат как минната дейност причинява земетресения, наводнения и поява на нови вулкани. Нека същите *** прочетат как изсичането на горите увеличава силата на бурите и още веднъж нека тези *** прочетат как парниковият ефект от газовете причинява дисхармония в пластовете атмосфера на земята. Но дебилиге не могат да четат. Могат само да ръсят глупости по форумите, докато неизбежното отдавна е започнало да се случва.
13
0
 
20
 
! Отговори
iKoko преди 11 години
не бе, няма глобално затопляне! хората не мърлят Земята!"да изчистим България за един ден!" - изчистете я!няма ли да ви е по-лесно просто да не с3рете където сварите??? да не купувате постоянно буклуци? за чий ви е да си сменяте телефона или телевизора през месец??? а найлоновите торбички за какво са ви по 5 на пазаруване???рано или късно на Земята ще и писне и Тя ще изчисти за 1 ден..
12
0
 
18
 
! Отговори
дино преди 11 години
Глобално затопляне ИМА!!!! Но не е причинено от човека, а е естествен процес, който се наблюдава от стотици милиони години. Приносът на човека е много малък. По време на динозаврите дори на полюсите е било топло и е имало буйна растителност и много животни, вкл. динозаври. Сега остава да кажат, че това е причинено от индустриалната революция на динозаврите и затова те са загинали.
11
0
 
10
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Глобално затопляне НЯМА!!!--Глобално затопляне ИМА!Гренландия /Зелена Земя/ пред по време на завладаването на Америка е бил покрит със буйна растителност, сега с ледове. Англия е завладяна от римляните по сандали и полички, и са отглеждали лозя. По българските земи е имало животни, които обитават топли региони - лъвове... Има още много примери.Чети историята, преди да се правиш на професор.
10
2
 
6
 
! Отговори
Svilen преди 11 години
Цял свят, световни учени говорят от поне десетилетие за глобално затопляне, парникови газове причинени от замърсяване на въздуха. Но хубаво, че беше номер 6 за да ни отвори очите. Нека всеки сам да прецени на кого да повярва
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Целта НА ВСИЧКО ТОВА Е ДА СЕ УНИЩОЖИ РЕКОЛТАТА НА ХОРАТА И ДА ИМА ГЛАД ДА СЕ ПОВИШАТ ЦЕНИТЕ ВСИЧКО СЕ КОНТРОЛИРА,А МОЖЕ И ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ НЯКЪДЕ НАБЛИЗО ДА СТАНЕ
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над Бургас самолети неспират да пръскат цял ден химически следи
7
2
 
3
 
! Отговори
6-ти преди 11 години
Дай смислено обяснение защо ни говориш в трето лице... Ако не можеш, би ли ми запазил правото на първият землянин направил среща от 3-ти вид?
6
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Глобално затопляне НЯМА!!! Климатът се изменя постоянно по естествени причини. Ако искате го приемете като живо същество, екосистема и т.н. Това че сте свикнали да живеете в определен период с относително близки тепмератури през годините (говорим за интервали от порядъка на 50-100 години) не означава че това трябва да е някаква константа и климатичните промени (и "аномалии") да се считат за нещо ненормално. Маи, простотии, глобално затопляне - измислици хората да купуват "еко" продукти.
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пролетеска ако зазимее и зимъска ако запролетее, ингилиша булгарин ше го отвее.Бърнард Шоу, 1917-та, Дойран
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А какво става с глобалното затопляне? Нещо пак има грешка , май.
3
10
 
20
 
! Отговори
emo преди 11 години
не се е преебала земята, нашите нови братя (американците) пръскат ли пръскат аерозоли, модификация на климата му казват... и резултатите не закъсняха!
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Земята съвсем се пре*ба
1
2
 
24
 
! Отговори
експерт по "й&q преди 11 години
Всяко майско лято накрая е ромско.Маите