Бериша призова съседите на Албания да се отърсят от албанофобията

Говори и за "неугасимия идеал за обединяване на албанците"
Обновена: 18 май 2012 12:39 | 18 май 2012 12:39, Елка Василева
27
Бериша призова съседите на Албания да се отърсят от албанофобията
Хашим Тачи и Сали Бериша. Снимка: архив, Reuters

По повод 100-годишнината на независимостта на Албания в косовския град Призрен беше представен общ буквар за учениците в Косово и в Албания, пише РТС под заглавие „Букварът на Велика Албания“.

На промоцията му присъстваха премиерът на Албания Сали Бериша, президентът на Косово Атифе Яхяга и косовският премиер Хашим Тачи.

Според Бериша общият буквар е изключително голямо научно дело, което се подарява на албанската нация. Албанският премиер заяви, че децата трябва да знаят, че този буквар съдържа в себе си „неугасимия идеал за обединяване на албанците“.

По думите му общият буквар представлява израз на решимостта на албанците да работят заедно за големия европейски проект.

От Призрен Бериша призова съседите на албанците да се отърсят от албанофобията, тъй ката албанците са „народ, който умее да съхранява приятелството“.

От своя страна косовският премиер Хашим Тачи заяви, че денят на представянето на буквара е от историческо значение за албанския народ.

„Не случайно сме се събрали днес в Призрен. Където и да живеят албанците, тяхната душа е тук, с нас, в Призрен с общия буквар. Днес сме се събрали в духовния център на албанците, в града, който пази историческите и справедливите послания за обединяване на Албания и Косово в една държава. Днес представяме общия буквар“, заяви Тачи.

По думите му букварът представлява победа за всички албанци, защото това може да постигне само един цивилизован народ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Do Trakiec преди 11 години
Moje da sa tvoi bratq albancite, no ne i moi.
19
1
 
3
 
! Отговори
Свали Каиша преди 11 години
Призовавам съседите на албанците да се отърсят от албанците си!
18
3
 
3
 
! Отговори
до ТРАКИЕЦ преди 11 години
И ти ли си болен от "синдром СТРАНДЖАТА" ?
17
3
 
3
 
! Отговори
ссцц преди 11 години
СКОРО И В БЪЛГАРИЯ новия турски буквар.....
16
0
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
Hashim Ta4i zashto ne e na sreshtata na vurha na OTAN v Chicago?
15
1
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Bravo na albancite,iztrepaha hiljadi *** i ne se pritesnjavat ot Helzingski Komitet.A bulgarite edin 1 *** ne mogat da utrepat.
14
3
 
8
 
! Отговори
Митко преди 11 години
Да не беха хамериканците още 99 год. србите щеха ги сринат в Косово.И какво стана ,сега там не що израства с помощ на хамерика с което със сигур в някое бъдеще ще ни се срине на главата на всички ни- и това нещо (велика албаниа) ще е новия израел в европа.
13
9
 
14
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
Албанците са добре дошли в газовите камери и за експерименти с ядрено оръжие!!!
12
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Албанците са своево рода диваци родени с кримиогенно съзнание.Албанеца е по рождение психопат , той мисли само за кражби , убииства и терор. Докато това мръсно смрадливо племе вилнее наоколо , фобии винаги ще има. Защото който се е сблъсквал с албанец , знае за какво става дума.
11
4
 
17
 
! Отговори
БГ работник преди 11 години
"Велика" Албания с 3 млн.албанци????? Абе малоумнициииииииии!!!!!!!!!!
10
1
 
8
 
! Отговори
zor преди 11 години
Be ce neostaviha sarbite dase opraviat sami v tiahnia dvor mi se namesiha amerekancite i napraviha cerna dupka v sarceto na sarbia . sicki zmaem s kakvo se izdarzat osemdeset procenta ot albancite v evropa prostitucia i narkotici cigorno bukvara ste pise kak dase prave tova po zakonen red. tam kadeto sa se namesili amerekancite sled tiah ostava glad mizeria i bez poriadak vidiahme v Irak ,v Avganistan ,Libia,Kosovo sega gotvat scenari za Siria i Iran taka i m iznasia dase izbivat horata za pari.
9
5
 
29
 
! Отговори
АРКАН до модератора преди 11 години
НЕ премахвайте коментари доказани с факти относно криминалното минало и настояще на един военнопрестъпник - Тачи,чието място е пред трибунала в Хага!Некоректно е да цитирате проалбански настроения изказани в незаконната държавица Косово ,създадена върху изконна християнска земя ,на която в момента се оскверняват стотици църкви! Благодарение на американските интереси за ислямизация и дестабилизация на балканите се стигна до създаването на Босна и Косово.Сега наред е разцепването на Македония!
8
4
 
19
 
! Отговори
призрак преди 11 години
Кошмарни призраци от Призрен. Тия дето представят там "албански буквар" да кажат как му е албанското име на този град? Май такова няма. Името си е чисто българско и шиптарите са навлеци там. А и само им име не е албанци! При това едните на юг говорят един език, на север друг. Объркан народ, смешни амбиции, ама от това много глава ще боли...
7
27
 
8
 
! Отговори
Сали преди 11 години
Да живее велика Албания
6
4
 
30
 
! Отговори
хм.. преди 11 години
Майко мила... Те са още на нивото на буквара, обаче дрънкат за обединена Албания.А бе, Балканите са интересно място, спор няма.
5
0
 
13
 
! Отговори
галактика преди 11 години
За политиката на Балканите - со кротце, со благо, и ако може БЕЗ кьотек..... /вместо тоа - со разум/
4
6
 
26
 
! Отговори
МТЛБ преди 11 години
Преди години албанската телевизия започва програмата си за деня: Добър вечер Енвер Ходжа! И завършва : Лека нощ Енвер Ходжа!Само той имаше телевизор в Албания .
3
0
 
39
 
! Отговори
Аркан преди 11 години
Как си кореспондират думите "приятелски отношения" с лозунга "Велика Албания"?!Нещо ми се губи логиката на добросъседските отношения ...
2
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Косово е люлката на православието, а такава държава не съществува.
1
2
 
23
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
A koga Balgarski Darzavnik ste kaze sastoto za izskonnite Balgarski zemi,ili pak ste izliazat sas tezata ce sme malka Darzava