Не ни харесва заяждането с България от Македония!

Тя не е видяла нищо лошо от България, заяви Н. Младенов
Обновена: 8 юни 2012 21:21 | 8 юни 2012 21:15, Елка Василева
283
Не ни харесва заяждането с България от Македония!
Николай Младенов. Снимка: архив, БТА

На мен лично и на всички в България не ни харесва постоянното заяждане с България, защото Македония не е видяла нищо лошо от България. Това каза министърът на външните работи Николай Младенов в отговор на въпрос на македонски журналист „защо сте люти на македонското ръководство; политиката, що се води от вас, води до студен мир между България и Македония и няма контакти между двете страни“.

Министър Младенов отново посочи, че България винаги е подкрепяла евроатлантическата ориентация на Македония, но допълни, че дали и как тя ще се реализира, зависи в най-голяма степен от самата Македония, от реформите, които се извършват там, от процесите, които текат в страната, от намирането на компромисно решение с Гърция по двустранния въпрос.

Още по темата

България не се намесва в диалога между Македония и Гърция, защото той е двустранен, но когато различни варианти се слагат на масата и се обсъждат, ние също имаме нашите виждания по това, коментира Младенов.

По думите му за развитието на отношенията на Балканите е много по-важно да се съсредоточим върху това, което ще създаде условията регионът като цяло да се развива, а за да стане това, трябва да видим всички наши съседи част от европейските правила, реализирайки своята европейска перспектива. За да може всяка една страна да го направи, тя трябва да отговори на изискванията на ЕС, посочи министърът и допълни, че всичките въпроси - двустранни, исторически, политически, търговски, инфраструктурни могат да бъдат решени само в този контекст. Колкото по-дълго страните от региона стоят встрани от европейската интеграция, толкова по-сложни ще стават тези въпроси за решаване, посочи Николай Младенов.

В отговор на въпрос на македонски журналист министър Младенов каза, че няма конкретни въпроси между двете страни, които трябва да бъдат решавани по някакъв радикален начин. Той отбеляза ,че има натрупване на нерешени теми, които години наред остават без действия като липсващата все още жп връзка между София и Скопие; има забавяне през последните месеци на сътрудничеството между двете страни по трансграничните програми, които са финансирани от ЕС.

И постоянният фокус в Македония върху това кой какво казал в България със сигурност не помага на общественото мнение тук. От наша страна всичко, което до този момент сме правили, и всичко, което правим и ще правим занапред, е само и единствено в подкрепа на сигурността на Македония, на нейната цялост, развитие, европейска интеграция, но пътят, който тя трябва да извърви, трябва да го извърви самостоятелно, ние не можем да го извървим вместо нея, заяви Николай Младенов.

Между България и Македония има достатъчно добро сътрудничество, ако погледнете колко много хора идват, почиват, търгуват и си сътрудничат, това е реалната основа, върху която стъпваме. Всичко друго е спекулация, опит да се намерят някакви
оправдания на проблеми, които реално не съществуват, каза българският министър на външните работи. Нашето желание е да работим абсолютно конструктивно с всички наши съседи, да решаваме всички проблеми, които имаме, те не са толкова много, и
заедно да градим основата на развитието на целия Балкански регион, каза министър Младенов. Така че колкото по-бързо всички погледнат напред, а не се вглеждат в миналото, не търсят оправдание в него, толкова по-бързо ще се реализира европейската перспектива за целия регион, каза Николай Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
3
 
! Отговори
ууууууууу преди 11 години
От нас може и да бягат,ама при вас нито идват нито бягат клоун
178
13
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Абе защо почти всеки който си е имал работа с българи ,след време бяга от българите ,не иска да има нищо общо с тях?!*** се опитахте да ги направите българи ,не искат!Турците се опитахте да направите българи ,не искат !Дори самите българи бягат в чужбина и се интегрират там ,срамуват се от това ,че са българи и кръщават децата си не с български имена ,а с чужди имена !Вземете пример от бащата на компютъра! Бай Атанас си е кръстил сина ДЖОН ,защо?!Преди да триете коментари ,помислете!
177
0
 
1
 
! Отговори
до 207 преди 11 години
Абе ти да не гледаш в миналото,,,,ти какъв си бе,,,,***,даже и буквите с които пишеш са наши *** измислен
176
0
 
5
 
! Отговори
666 преди 11 години
защо пишеш на български пиши на маке ама няма такъв
175
19
 
3
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
206 потвърждава на 100% предните ми коментари ,че българите обичат да слагат етикети на другите както на тях им е кеф ! Абе хубава работа ама българска работа ! Въпреки ,че цял свят знае ,че вие не сте българи ,пак се съобразяват с правото ви на самоопределение ! Вземете пример от нас ,ние просто се съобразяваме с вашето право на самоопределение и ви приемаме ,че сте българи ,въпреки че корените ви са тюркски ! И преди да триете коментари ,помислете си дали аджеба не съм прав !
174
3
 
16
 
! Отговори
кико преди 11 години
Нека си говорят македонците колкото си искат. То е ясно, че са никакви и цяла Европа им се присмива на глупостите. Всеки интелигентен човек знае, че фактите са си факти. Навремето е писано, а кой да чете. Глупавия македонец ли да чете ? Писано е не от българи, писано е от Византийци и Римляни, писано е от Гърци много преди да има Турци в Европа, да не говорим, че за държава Македония никаде не е писано. За тях важи следната народна поговорка: "ГОЛЯМ *** ***, ГОЛЯМА ДУМА НЕ КАЗВАЙ".
173
19
 
2
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
Българите трябва да се научат на светско възпитание ,а не на кърско ! Българинът няма елементарната култура да уважава правото на самоопределение на другите , а сам поставя етикети на другите според това как му е на кеф!
172
0
 
11
 
! Отговори
до виолета преди 11 години
Никога не е имало свастика на наше знаме- само този факт поставя под съмнение истиността на всичо друго, както и факта за самия мач, а въпросният съдия - евреин не е депортиран а си е бил жив и здрав дори след войната, ама няма как до го знаеш- четеш само ФИРОМска енциклопедия, която цял свят отхвърли . Във филма нищо не е покрепено с факти, а само интерпретации
171
8
 
2
 
! Отговори
гурбетчия до 190 преди 11 години
Абе кога съм плашил някого с война бе ,а и кой съм аз ,че ще плаша когото и да е с война ?! Той Господ достатъчно е ударил българите ,и война ще ви дойде в излишък !
170
1
 
10
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
За пръв път одобрявам поведението и коментарите на правителството на ГЕРБ !!!
169
5
 
1
 
! Отговори
VIOLETA преди 11 години
Sepak ne me razbiras pa filmot e so potkrepa na potvrdeni istoriski fakti,uostalom odmh ispod SKOPSKOTO KALE do VARDAR E OTVOREN OGROMEN muzej na evreite OD MAKEDONIJA pa tamu ima se za celoit niven zivot,famoliii, rabota,zanaeti i za zal deportacijata vo Treblinka za da ostanat zivi edvaj dvaesetina od celiod narod za da sega na nekoj nacin se socuva secavanjeto deka postoel narod koj od fasistickata bagra doziveale pogrom
168
2
 
6
 
! Отговори
666 преди 11 години
тия какво се обаждат там си е югозападна българия
167
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нали се прави разлика между древните македонци, от династията и областта , гърци, и съвременните сърбизирани смешници, родени от тито...
166
2
 
11
 
! Отговори
до виолета преди 11 години
Какъв е този македонски народ, като там са живяли българи, драга? Гоце Делчев е учител по български, нали знаеш история, и и е българин. Аз си знам историяа и затова питам къде са били прословутите партизани, с които се хвалите ,че са се сражавали наравно с руснаците срещу немците?? Защо не е изпукала една пушка да ги освободят, какато тук нашите партизани са взривявали немски гарнизони, ако не знаеш и защо посрещали са посрещали българите като освободители. Нещо май накриво си чела...
165
1
 
8
 
! Отговори
до виолета преди 11 години
Да, и това е мнение на режисьора, не е редовен исторически факт. На снимките присъстваше и премиерът ви - ясно откъде идва идеята и не е от световние енциклопедии, а от ФИРОМска. И защо не са предадени точните думи на нашия премиер, а само тенденциозно части от изречнията? По същата приина, по която един измислен режисьор изкриявава историята
164
0
 
10
 
! Отговори
askhole преди 11 години
ФИРОМия трява да разбере, че със сила не се влиза в ЕС - преди години изоразиха на постер гръцкото знаме със свастика. Не се забравя от еврочиновниците. ЕС ви каза, че е нужен диалог и се влиза в ЕС с добросъседство, вие решихте да съдите Гърция,и провокации към нас. Не остава незабелязано от ЕС и прави лошо впечатление- утре може да почнете да пречите в ЕС, къдео всичко се решава с консенсус и добросъседство, а не със заплахи, очерняне на съседи.
163
2
 
11
 
! Отговори
jiji преди 11 години
Абе кво се занимавате с промити мозъци?!Македония страшно ми прилича на Северна Корея,а и до 5 години ще си сменят името на Източна Албания,споко!!!
162
7
 
2
 
! Отговори
VIOLETA преди 11 години
Do 191 Nemav nikakva namere dda nesto sporam samo sakav da go procitate intervjuto na reziserot zasto toa bese predmet na izjavata na pocituvaniot Borisov.I naku ako malku se potrudis ce znaes deka MAKEDONSKIOT NAROD nitu gi e sakal Srbite sto i den denes nasite se secavat po loso a pak najmalku se osecali BUGARITE za osloboditeli. Mislm uci se nesto na primer 12 deca od s.Vatasa Kavadarecko cverski se ubieni od BUGARSKA FASISTICKA POLICIJA Toa se taumi i da ne sew ponovat,a kako ce pisuvam m
161
1
 
14
 
! Отговори
до виолета преди 11 години
А къде са били прословутите ви партизани, които уж са се били във войната? Защо не са ги освободили, защо баба ти и дядо ти са посрещали българите като освободители от сърбите... Едностранно всеки може да си интерепреира нещата, нали?? И се пише тук на български, не на шльокавица, от уважение към Кирил и Методий..., нали???
160
3
 
3
 
! Отговори
до губретчията преди 11 години
Много хуаво, че си горд, че е турцие в турция много е ви броят за хора, а за категория втора ръка. През 80те ви бяха натикали в пещери в Анадола и ви хлопнаха границата, че не ви искат. И те никой не е пита- стой си в пещерите и си пиши в местен сайт- тук се обсъждат сериозни дела, а не мангало-анадолски...С кого ще се разбираме, не е твоя работа. Само недей пак да плашиш с война, че ставаш баналаен и смешен..Хайде къш в *** си