Борисов обяснява как се излиза поне на средно ниво в Европа

Потърпевши са участниците на среща в Хърватия
Обновена: 7 юли 2012 09:33 | 7 юли 2012 09:33,
448
Борисов обяснява как се излиза поне на средно ниво в Европа
Бойко Борисов. Снимка:БТА

Финансовата дисциплина, икономиката и инфраструктурата са пътят за излизане на Балканския регион поне на средно ниво в Европа. Това заяви в Дубровник премиерът Бойко Борисов, който участва в срещата на високо равнище "Хърватия 2012 - държавното изграждане и опитът на Европейския съюз", съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

"Етническата толерантност, финансовата дисциплина, борбата с организираната престъпност и корупцията и изграждането на инфраструктурата са важните фактори и условия, които държавите от Балканите трябва да изпълняват", каза Бописов в хърватския адриатически град. Той изрази своята гордост от наличието на етнически мир в страната, като даде за пример представителите на различни етноси в правителството.

Премиерът припомни, че както за НАТО, така и за ЕС има строги критерии, изпълнението на които е необходимо за присъединяването на отделни държави. "Според най-добрите икономисти и финансисти на Европа страните трябва да имат под 3%а бюджетен дефицит. В момента България има под 2% бюджетен дефицит и това е постижимо", изтъкна Борисов.

Той допълни, че изпълнението на този показател е станало при редица ограничения, при замразени в продължение на три години пенсии и заплати, в условията на финансова и икономическа криза. "Българите изстрадаха. Това не е популярна политическа мярка, но сега само България, Дания и Швеция изпълняват изискването за бюджетния дефицит", похвали се премиерът. "Ако се спазват тези критерии и няма ръст на инфлацията, няма да има и криза в Европа", подчерта той.

Борисов представи пред делегатите на форума информация за сключената преди дни сделка с емитиране на външен дълг на страната. Той подчерта, че Европейската комисия е спряла процедурата по свръхдефицит срещу нашата страна и Германия.

Премиерът говори още за ускореното с няколко пъти усвояване на средства от еврофондовете и важността на кохезионната политика за развитието на региона. Той припомни, че само преди дни правителството е получило положителна оценка от еврокомисаря по регионална политика Йоханес Хан за реализацията на проекти в страната. "Три години работихме много по административния капацитет на звената, които усвояват еврофондовете", посочи Борисов.

Той представи и резултатите от последните реализирани в България акции за залавяне на големи количества наркотични вещества. Премиерът призова страните от региона за тясно сътрудничество с Европол.

Той подчерта изключителната важност за страните от Балканите на изграждането на инфраструктура. "Сега няма такава и затова еврофондовете са жизненоважни за нас. Европа ни е като еталон, искаме да сме там, да ни приемат, но и да сме пример за подражание и да показваме, че сме равностойни на другите държави. Затова финансовата дисциплина, икономиката и инфраструктурата са много важни. Това е пътят за излизане на нашия регион поне на средно ниво в Европа", подчерта Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


448
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
384
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На този "господин"носът му е пораснал сигурна вече до километър.Кога и кой най-после ще го спре да ни прави за смях не само в Европа,а и в сета?
383
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
икономиста е забравил да спомене и миним.пенсия 74евро и тявлиза в стратегията за излизане от кризата.
382
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истина е че в търговските регистри има фирми на бойко и пашата и маджо и останалата симаджийска плява! Истина е записа с Мишо бирата, заради който последния бе убит в хотела на ИСТИНСКИЯ спонсор на Бойко! Това са истини
381
0
 
5
 
! Отговори
Отговори преди 11 години
ЗАЩО НЕ СМЕ НА СРЕДНО НИВО В ЕВРОПА?Защото нямаме стабилна, финансова дисциплина, нямаме ефективно работеща икономика и нямаме правилно функционираща инфраструктура. Това е пътя ни за излизане от Европа.
380
3
 
7
 
! Отговори
Дана преди 11 години
Защооо, защо ни го избрахтеее? Срам, срам.
379
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БОЛЕН Е ЧОВЕКА ! НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ!
378
2
 
13
 
! Отговори
Стефан Стамболов преди 11 години
Абе, аланкоолу, ти на шебеци ли ще правиш хората, а? Що пак лъжеш? Тука лъжеш и в Европата пак лъжеш? Къде са Дания и Швеция, а къде сме ние? Ей - я си отивай бърже, че няма да има оправия ... ни за тебе... ни за хората ти!!!
377
4
 
23
 
! Отговори
Анализ на речта на Б преди 11 години
финансовата дисциплина - да краде администрацията колкото си може но да оправя нещата документално добре.икономиката - каква икономика? Нима се прави нещо за реалното производство?инфраструктурата - строят се магистрали с европейски пари. Магистрали които още при строежа са дефектни, а с годините ще се види това още повече.етническата толерантност - четки към ДПС-то и ***. Какви са договорките с тях ще проличи при следващите избориборбата с организираната престъпност и корупцията - :))
376
12
 
4
 
! Отговори
хм преди 11 години
Комунисти нещастни напред врагът е открит иначе няма гювеч. Ако заплатата ти е 143 евро как си плащаш интернета.
375
9
 
5
 
! Отговори
хм преди 11 години
Комунисти нещастни . Ако заплатата ти е 143 евро как си плащаш таксата само за интернета.Напред комунисти ,врагът е открит.
374
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав е 412,изпуснем ли Бойко ще духаме супата здраво,както го правихме с Костов,Сакскобурготски,Станичев и Доган.Много хора сравняват управлениетосега с преди но тук просто няма място за сравнение.Целия свят се тресе от инфлация,безработица и спад в икономическото развитие,само ние искаме да сме по-хитри и при нас да няма проблеми.
373
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 11 години
@@@@2222@@@2222????
372
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво средно ниво *** нещастен, 60 евро пенсия за цял месец ! ***
371
0
 
10
 
! Отговори
Eлена преди 11 години
До Анонимен-417:Може би,става дума за мизерните заплати,а не да е безработен и да го издържаш.преди 7 години,мъжът ми си смени работата и за 1 месец не бяха му внесли здравни осигуровки.Понеже аз работех внесохме 1,80 лв.Сега не етака,внасяш към 40лв.(не знам точно),нищо,че съпругът работи.Това го приеха за да лекуваме пияни ,наръгани ***.Майка ми е пенсионерка,има фирма и плаща здравна,освен,че е има и от държавата.Няма лошо,стига да я лекуват като ВИП.
370
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
искам децата ни да имат бъдеще в България , има един сайт alibaba там има и от пиле мляко от китайските производители , като е трудно в България да се продава , тогава в Западна Европа , да се продава в eBay. , сайта за различните страни различно завършва , като не се знае английски или друг език , има google преводач и с него се превежда ,имате производител, имате краен купувач , вие сте в средата , аз така правя в Германия
369
5
 
3
 
! Отговори
Серго преди 11 години
Как е, блажите ли мушмороци?
368
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов може да дава уроци единствено по некадърност, тоталитарност и простащина
367
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в България като се счупваш от работа ти се плаща така, че ефективно имаш по-малко доходи и от безработен в Испания и то в пъти------------ *** стани испанец, бе *** :))) какво седиш тука и искаш да ти плащам помощи от моя джоб?
366
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отговорността на мениджърите да намират добре платени договори, пазар на продукцията и т.н.?----------------- Няма такава отговорност. Ако си толкова добър в намирането на добре платени договори и пазари, сам стани мениуджър. Ако не можеш, просто си налягаш парцалите и ядеш хляб и сол.
365
5
 
19
 
! Отговори
НОВ КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТ преди 11 години
ВЛЯЗАЛ ЛИ Е БОЙКО БОРИСОВ В УЧЕБНИЦИТЕ ТОВА ОЗНАЧАВА - КУЛТ КЪМ ЛИЧНОСТА. НОВИЯ УМРАЗЕН ДИКТАТОР НА БЪЛГАРИЯ Е БОЙКО БОРИСОВ. НА 100% МОЖЕМ ДА КАЖЕМ ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е БАНАНОВА РЕПУБЛИКА С ДИКТАТОР БОЙКО БОРИСОВ СИЛНО НАЛОЖЕН И УПРАВЛЯВАН ОТ САЩ. ИЗВОДИ: ПОЛОЖЕНИЕТО В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СТАВА ОЩЕ ПО-ТЕЖКО И НАКРАЯ ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО КРЪВОПРОЛИТИЯ. КРАЯТ НА БАНАНОВИТЕ РЕПУБЛИКИ СА ЗАЛЯТИ С КРЪВ И БРАТОУБИЙСТВЕНИ ВОЙНИ.