Македонски национал си уреди трансфер в Англия с БГ паспорт

Как българският документ сбъдна мечтата на защитника Горан Попов
Обновена: 4 сеп 2012 17:25 | 4 сеп 2012 11:32, Красимир Ангелов
72
Македонски национал си уреди трансфер в Англия с БГ паспорт
Горан Попов (в жълт екип) си уреди трансфер във Висшата лига с български паспорт. Снимка: Reuters

Един от най-известните македонски футболисти – защитникът Горан Попов, си уреди трансфер в английската Висша лига благодарение на... българския си паспорт.

Македонският национал подписа договор с Уест Бромич Албиън (УБА) часове преди затварянето на трансферния прозорец в последния ден на август. Той бе даден под наем за една година на отбора от Премиершип от Динамо Киев с опция за закупуване, съобщи 24Fudbal.com.mk.

Преди това Горан Попов имаше проблеми с получаването на разрешително за работа при опита му за трансфер в Стоук Сити, но при преминаването му в Уест Бромич му помогна българският паспорт, който той притежава, коментира сайтът.

"Изпълни се желанието ми да играя в Премиершип. Вярвам, че ще оправдая доверието на всички в клуба, преди всичко на мениджъра Кларк, по чието настояване съм в Бирмингам", заяви самият Попов.

Футболистът, който има 41 мача за националния отбор на своята страна, съобщи, че му е осигурена работна виза и този път няма да има проблеми, както преди десетина дни, когато по тази причина той не можа да премине в Стоук сити.

Когато македонският национал се оказа в задънена улица, той извади скрития си коз – българския паспорт, коментира „Утрински весник“. С него нещата се уредиха за седмица.

Публична тайна е, че много от македонските спортисти имат български паспорти. Не защото България им е резервна татковина, а защото на европейския пазар не минава това, че вътре в Македония екзалтирано се бием в гърдите, пише изданието.

Това са трудни времена, хората се оправят както могат, за да успеят. Българският паспорт е един от инструментите в тази борба, пише в коментара на „Утрински весник“.

Пред трансфера Попов в Англия имаше два проблема – единият, че е гражданин на страна извън ЕС и макар че е европеец, за него има съвсем по-различни правила, ако иска да си търси работа във Великобритания. Другият проблем на Попов беше, че футболът в неговата страна – Македония, е на отчайващо ниво.

Британците не дават работна виза на футболисти от страни, които са под 75-о място в ранглистата на ФИФА. Тях не ги интересува дали имаме прекрасни стадиони или играем на провинциални терени, интересува ги качеството на футбола, който може да се измери с резултати, коментира още „Утрински весник“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
9
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Лъвчо, тигър да те оноди, дедовото! :)
20
26
 
4
 
! Отговори
Лъв преди 11 години
БСП победа
19
2
 
28
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Хм, щом за трансфера му е помогнал българският паспорт, то това означава, че официално той ще се води като български играч в Уест Хям, навсякъде по сайтове, като ми пишат профила, би трябвало да седи българското значе, като родина на човека. Интересен казус и за пред Фифа и Уефа относно това, дали има право сега да смени и националната гарнитура, Чичовото да не се офлянква ми да го вика.
18
1
 
35
 
! Отговори
Дедо Йоцо преди 11 години
Нужно е всички македонски спортисти, артисти и прочие да вземат БГ паспорт, при условие, че публично се изпикаят на сръбския байрак и се отрекат от измислената "МК" история, крадена 101% от българската! Така шумадисйките *** в Скопие ще останат да управляват само себе си, тоест не повече от 10 000 ***...
17
2
 
17
 
! Отговори
хлъц до 20 преди 11 години
Малко ли *** си имаме,че и да внасяме ?
16
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Свиквайте, скоро като избегат кадърните кадри и почнат да дават на арабите паспорти на ишлеме ше четете за разни араби с български паспорти пробили я в Швейцария, Германия, Испания, Италия, Португалия, Америка и т.н.
15
3
 
27
 
! Отговори
... преди 11 години
Абе плюят макетата, ама те са и млада държава създадена благодарение на ЦК на КПСС преди има нема 55 - 60 години, така, че по добре да се стягат да се изкъпят едно хубаво и да вземат да станат едни чисти Българи!
14
2
 
53
 
! Отговори
хлъц преди 11 години
Забележете кой ни " представя "в чужбина ! *** и македонци с наши паспорти !
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Станке! Туширай го!
12
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не на българските паспорти за македонци
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Тошко Алексиев!
10
4
 
19
 
! Отговори
алекс до 6 преди 11 години
Костов не е виновен за това,а за много и по важни неща ! Той просто е наглец и престъпник !
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Бербатов!
8
4
 
64
 
! Отговори
не син преди 11 години
Кога ще престанем да даваме паспорти на тези македонски *** ! На тях не им трябва гражданство,а документ с който да се махнат от смотаната си страна ! И продължават да ни плюят и псуват !
7
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Цвети!
6
2
 
13
 
! Отговори
М преди 11 години
Под 75 място в ранглистата??? Че нашата на кое е?
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Костов е виновен!
4
3
 
26
 
! Отговори
предложение преди 11 години
Ами той си е Българче от македонско, що не си го вземем в националната ни гарнитура да порита.Сигурно има и още Български македончета футболистчита. Можем да си направим два национални състава.Един от ( незнам кой отбор ще е по Български) Българи живеещи в България и един от Български македончета.
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
xa xa xa!
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай, Гришо!