Македонски национал си уреди трансфер в Англия с БГ паспорт

Как българският документ сбъдна мечтата на защитника Горан Попов
Обновена: 4 сеп 2012 17:25 | 4 сеп 2012 11:32, Красимир Ангелов
72
Македонски национал си уреди трансфер в Англия с БГ паспорт
Горан Попов (в жълт екип) си уреди трансфер във Висшата лига с български паспорт. Снимка: Reuters

Един от най-известните македонски футболисти – защитникът Горан Попов, си уреди трансфер в английската Висша лига благодарение на... българския си паспорт.

Македонският национал подписа договор с Уест Бромич Албиън (УБА) часове преди затварянето на трансферния прозорец в последния ден на август. Той бе даден под наем за една година на отбора от Премиершип от Динамо Киев с опция за закупуване, съобщи 24Fudbal.com.mk.

Преди това Горан Попов имаше проблеми с получаването на разрешително за работа при опита му за трансфер в Стоук Сити, но при преминаването му в Уест Бромич му помогна българският паспорт, който той притежава, коментира сайтът.

"Изпълни се желанието ми да играя в Премиершип. Вярвам, че ще оправдая доверието на всички в клуба, преди всичко на мениджъра Кларк, по чието настояване съм в Бирмингам", заяви самият Попов.

Футболистът, който има 41 мача за националния отбор на своята страна, съобщи, че му е осигурена работна виза и този път няма да има проблеми, както преди десетина дни, когато по тази причина той не можа да премине в Стоук сити.

Когато македонският национал се оказа в задънена улица, той извади скрития си коз – българския паспорт, коментира „Утрински весник“. С него нещата се уредиха за седмица.

Публична тайна е, че много от македонските спортисти имат български паспорти. Не защото България им е резервна татковина, а защото на европейския пазар не минава това, че вътре в Македония екзалтирано се бием в гърдите, пише изданието.

Това са трудни времена, хората се оправят както могат, за да успеят. Българският паспорт е един от инструментите в тази борба, пише в коментара на „Утрински весник“.

Пред трансфера Попов в Англия имаше два проблема – единият, че е гражданин на страна извън ЕС и макар че е европеец, за него има съвсем по-различни правила, ако иска да си търси работа във Великобритания. Другият проблем на Попов беше, че футболът в неговата страна – Македония, е на отчайващо ниво.

Британците не дават работна виза на футболисти от страни, които са под 75-о място в ранглистата на ФИФА. Тях не ги интересува дали имаме прекрасни стадиони или играем на провинциални терени, интересува ги качеството на футбола, който може да се измери с резултати, коментира още „Утрински весник“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
ахахаха преди 11 години
като ги нападнат албанците, българите от македонска околия първо насам ще побегнат да се скрият. ама нек си верват че са извънземни, още малко им даваме време...
60
0
 
1
 
! Отговори
Расате преди 11 години
Продължение.И така ако имаше ясни правила в езикът ни фамилиите трябваше да завършват на Ич или Ски,Шки,а презимената на Ов,Ев,Ин,Ен-пример.Владимир Милков Петкович-баща,род(Баща Милко,Род Петкови)Владимир Милкин Терзийски-майка,професия(майка-милка,род шивачи-терзии)Владимир Милков Шивашки-баща,род(баща Милко,род Шивачи)
59
0
 
0
 
! Отговори
Rasate преди 11 години
До факти:Не си прав:Наставката Ски в българският не е влашка-във фамилията тя е означение на място на произход или професия- напр. Каменополски-от Каменополе,Бачийски и пр.Ев,ов е принадлежност по баща-Негов син-Георгиев син,когато детето е отгледано от майка си фамилията завършва на ин,ен-Нейн син-Ленин син(Лена),Теодорин син(Теодора) и пр.Ич е произход от знатен род-от Чий род е- Иличи ,Шишманичи,Георгиевичи.Това е във връзка с произхода,но отдавна е загубено и няма ясни правила.
58
1
 
2
 
! Отговори
факти преди 11 години
...Някои анализи сочат, че идеята за създаване на Македония е била влашка, защото само това прото-балканско население не е достатъчно за формиране на собствена държава. Според български извори в Пиринска Македония, която днес се намира в състава на България, под израза македонски език се подразбирал влашкият. Според тези интересни интерпретации, презимената в днешна Македония с наставка ски са с влашки елемент. Това твърдение се подкрепя с примери на типични румънски имена - Петреску, Илиеску, Чаушеску, Йонеску и т.н. ..... ...Сблъсъците между вътрешните и външни структури на ВМРО са причинени само от една разлика: външните искат обединение с България, докато вътрешните, след трагедията и горчивия опит от Крушевската република, се определят за независима Македония. В същина, между двете фракции няма недоразумения относно етническата принадлежност на жителите на територията, която се нарича Македония. И според двете структури, става въпрос за българи. По линия на този проект на създаване на народ и отделна държава, македонци и Македония, се кодифицира и отделният македонски език. Той се формира на базата на един славянски диалект, за който беше избран отделен вариант на кирилицата, така че да се създаде една безспорна дистанция от българския език. ...По тази причина в азбуката я няма буквата ъ - защото присъства в българската азбука. .... ...За всеки деец, който във времето на създаване на македонския въпрос, е изявил, че е българин, днес се казва, че не бил наясно, че е македонец. ... ... Хабене на време!* Арбен Джафери е роден в Тетово, Западна Македония, през 1948 г. Следва философия в Белград. Създател и почетен председател на Демократичната партия на албанците в Македония (ДПА). Джафери води ДПА 14 години и напусна политическата сцена през юни 2007 г. по здравословни причини. Продължава да е активен като публицист и общественик.
57
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма работа!? Колко българи си уреждат милион неща с германски, канадски, американски и кви ли не паспорти! Колкото повече такива, толкоз по-добре! Нали не са го хванали да обира банкомати.
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТОВА Е САМАТА ИСТИНА!Молдова беше шест милиона при отделянето си като самостоятелна страна. Два милиона емигрираха и още два милиона взеха румънски паспорти. Румъния всъщност "превзе" Молдова по мирен път, използвайки членството си в ЕС. Те затова стават румънци, за да работят в Европа. А някои са против да даваме бг гражданство на македонците. Но и тук сме изостанали. Само около 40 хиляди са получили такова, а желаещите са много.
55
2
 
0
 
! Отговори
ot mi6e do 20 преди 11 години
mi malko imate samo 6 i polvina milona bukluk ta se nalaga da vnasqte
54
0
 
2
 
! Отговори
д-р Хаус преди 11 години
до 63(2) Българската народност по смисъла на това постановление се определя възоснова на поне един от следните документи:1. акт за раждане, кръщелно свидетелство или друг акт за гражданскосъстояние;2. паспорт или друг официален документ за самоличност;3. документ, издаден от организация на българска общност в чужбина.(3) По изключение права по това постановление могат да ползват и лица отбългарска народност, които не притежават документ по ал. 2.Ей по това, последното е най-лесно.
53
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На вниманието на в-к "Утрински вестник"За да се издаде български паспорт се доказва български произход. Независимо от подбудите за придобиване на българския паспорт! Усилията на сърбоманите да докажат, че видите ли нашите паспорти са само начин за намиране на работа в ЕС, удрят на камък!
52
1
 
9
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Не разбирам Какви са тия циврения от една и друга страна.Някакъв си там гущер пък нарича българите от тия краища ,,бюроми" .Това пък вече е върха на тъпотията!.Друг сърбоман от същите крища пък предлага ,,сексуалните си услуги" Я се опомнете бе хора! Престанете да се бите като петли! Искате вие или не но потомците на болярина комит Никола и синовете му Давид,Моичей,Аарон,и Самуил са си българи.И колкото по-бързо това го разберат и в България и в Македония,толкова по-добре за българската нация
51
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Македонски ***/***/тарикат
50
6
 
9
 
! Отговори
58 преди 11 години
Поправка , не е македонец ..............а е жител на Бившата Югославска Република Македония ..........всъшност БЮРМ , мисля че бюрми им подхожда на жителите на това образование които не са българи или албанци или гърци .............бюрми са точно тези които се отричат от корените си , те са бивши ........
49
16
 
3
 
! Отговори
Антик преди 11 години
Да ми го смукатеее КУРОТТ Македонски ааааааааааааааааааааааауууууууууууу АХАХАХАХА
48
7
 
20
 
! Отговори
перо преди 11 години
Е затова македонците ни нямат за нищо.Колко му е струвало издаването на БЪЛГАРСКИ паспорт.Докога и докъде с тази МАФИЯ,бе?Крайно време е някой в тази наша държава да разбере , кой и за какво му е издал на този МАКЕДОНЕЦ , български паспорт.Така ще се размирише и до там , че........
47
3
 
1
 
! Отговори
Anton преди 11 години
takav 6te si umre6 gnusen mi6ok ako te vida 6te te leja s kef,xaxaxa
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До AntonХайде полети от 10-я етаж, бе батманче!
45
2
 
1
 
! Отговори
Anton преди 11 години
6te go zema da ti rezna gracmula 4e samo xabi6 vazdoxa na drugite.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 53Добре тогава, вземи ножчето за бръснене на баща ти и провери остротата му на дланите си.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен,ami merka 6te zema da obesq maikati 4e te e rodila takav ***.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До AntonВъже имате ли си у вас? Вземи си мярка на шията с него.