"Турската демокрация е пример за ислямските държави"

Преизбраха Ердоган за лидер на Партията на справедливостта и развитието
Обновена: 1 окт 2012 14:49 | 1 окт 2012 09:29, Елка Василева
185
"Турската демокрация е пример за ислямските държави"
Ердоган влиза в залата, в която се проведе конгреса. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган бе преизбран за председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), предаде Франс прес.

Новият тригодишен мандат начело на ПСР ще е последен за Ердоган, тъй като вътрешните правила на ислямистката формация забраняват повече от три последователни мандата. Турският премиер бе преизбран за председател на управляващата партия на неин конгрес в Анкара.

В реч, която често бе прекъсвана от аплодисментите на делегатите, Ердоган обяви, че за него е по-важно да служи на хората, отколкото да заема някакъв пост.

Очаква се турският премиер да се кандидатира за президент през 2014 г., отбелязва АФП. Съгласно промени в конституцията, прокарани от ПСР през 2007 г., държавният глава на Турция вече ще се избира на всеобщи преки избори, като ще има право на не повече от два поредни 5-годишни мандата.

Ердоган подчерта в речта си, че турската демокрация е пример за ислямските държави. "Доказахме на целия свят, че една напреднала демокрация може да съществува в страна с голямо мюсюлманско мнозинство. Превърнахме се в модел за всички мюсюлмански страни", обяви турският премиер, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tova e to demokraciqta koi kakto iska taka da si hodi no pri vas ne e taka nali ste mnooo naprede civilizovani i demokrati4ni maimuni vidite li nekoi razli4en toi e lo6 6tot ne e kato vas gledate kat goveda imali brada terorist radikalen islam skoro i popovete 6te priberete ta va6ata demokraciq civilizaciq ako bqhte tolkova demokrati4ni i civilizovani tezi komentari nema6e da gi ima pove4eto ama vie maimuni s kalpaci ta sega ve4e epilirani ama pak maimuni
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
prosti kalpaci tea ganiovci 6alvari ta poli4ki
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По улиците със забрадки и шамии, а по турските сериали с къси полички и деколтета.
151
1
 
5
 
! Отговори
22 преди 11 години
Че Турция се различава от арабските страни - няма спор. Така е, щото арабите живеят още в 18 век, а турците - в началото на 20 век. Просто и ясно. Заслугата за това е на Ататюрк. Но това не пречи на турските власти да използват исляма за имперските си цели. Ако в Кюрдистан не е силна толкова комунистическата партия(ККП), която още от началото има погрешна политика (избивания, тероризъм и т.н.) Турция отдавна щеше да е с една трета по малка, както по територия така и по население.
150
2
 
2
 
! Отговори
до 177 преди 11 години
Вземи единия удари другия.
149
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип Турция и демокрация са 2 несъвместими понятия.
148
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми прав е човека. Турция е най-развитата мюсюлманска държава без съмнение.
147
2
 
2
 
! Отговори
до 174 преди 11 години
Остави го Реджепа, той е болен човек. Трябва му санаториум и хапчета.
146
3
 
4
 
! Отговори
do x преди 11 години
Oтнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!
145
2
 
10
 
! Отговори
х преди 11 години
До do 143-ние ще сме доволни да сме в азия ,вие му мислете идва време *** да ви управляват след етническото прочистване, ще има да ни търсите и няма де да идете ,никой по света вече не ви иска.който се хванал с вас хаир не е видял за нищо не ставате.
144
1
 
3
 
! Отговори
sof преди 11 години
До ahmedSmeshno e da se tvardi che v Turtsiya nyama sredna klasa. Ne razbiram zashto tryabva da se tvardi neshto, koeto ne e vyarno. Moje bi samo zaradi "sporta" da se pishe neshto
143
4
 
2
 
! Отговори
ahmed преди 11 години
Ердоган ускорява ислямизацията за да предоврати социалните сблъсъци. В Турция националното богатсво е в много малко хора. Там няма средна класа. Възхода на Турция започна през деветдесетте години,когато соц. лагера загуби студената война,и се отвори непретенциозен пазар за турските стоки.Днес Турция участвува подмолно в събитията в Арабския свят,надявайки се да извлечи много повече изгоди от времето след студената война. Има достатъчно данни за насочване на средства и прехвърляне на криминогени.
142
5
 
2
 
! Отговори
до aSo преди 11 години
Отнасят се с турците "като с вредни микроби" - посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!
141
2
 
1
 
! Отговори
do anonimen 164 преди 11 години
Най-добре е болните да бъдат прибрани в болница.
140
2
 
10
 
! Отговори
aSo преди 11 години
За съжаление е казано от... Алексей Пампоров: Българите на всички намират кусури, дори на себе си!Петко Славейков: Не сме народ, а ***!Христо Ботев: Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита! и от много други преди и след тях...
139
6
 
2
 
! Отговори
mehmed преди 11 години
Този, Ердоган ще разсипе Турция. Често ходя до Истанбул и мога да кажа, че хората там го мразят много повече от нас Борисов, Станишeв и всичките ни останали лапачи.
138
0
 
5
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
До ефе 81Прав сте, забрадката сама по себе си не е ислямски символ. Става въпрос за определен вид забраждане - като това на снимката, има няколко начина на увиване на плата, но при всички се прикриват много старателно косите, също и врата. Първото нещо, което правят сайтовете, призоваващи приемането на тази религия, е да обяснят на жените как да се забраждат и колко красиво и високонравствено е това. Гледат на него едва ли не като на разковниче, обвързващо с бога. И на мен ми стои странно.
137
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До До 133i za tova li nemojete da se spravite s teh veche poveche ot 30 godini
136
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бежанският поток към България се е увеличил с 50%. Българо-турски екипи от граничари ще обикалят границата. Не разбрах, как ще постъпват с прииждащите мюсюлмани - ще ги задържат в Турция, ще ги откарват обратно в Сирия или според напредналата турска демокрация ще ги посрещат с баклава на наша територия?
135
0
 
3
 
! Отговори
uk преди 11 години
Ako govorim za uspeshen promer za musolmanska strana tova opredeleno e Malaizia , Turcia sushto e na prav put , pozlevam im uspeh Ako govorim za uspeshen promer za musolmanska strana tova opredeleno e Malaizia , Turcia sushto e na prav put , pozlevam im uspeh