Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!

Президентът на Сърбия твърди, че се прави албанска държава на Балканите
22 окт 2012 20:33, Елка Василева
133
Македония ще има проблем като този на Сърбия с Косово след 20 г.!
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич заяви, че за Сърбия пречка по пътя й към ЕС е това, че тя не иска да се съгласи да й бъде отнета част от територията, а за Македония това, че не иска да се съгласи да се откаже от името, герба и знамето си.

„Знам, че докато има това име, герб и знаме и докато представляват проблем за Гърция, Македония няма да може да бъде член на ЕС.... Както вие, струва ми се, без да е застрашена територията ви, само е застрашена гордостта си, отказвате да приемете това, което ви налагат, така и ние отказваме да приемем отнемане на територия, което е много по-тежко изискване“, каза Николич в интервю за македонската телевизия Сител.

Още по темата

Николич допълни, че във всички свои разговори с официални представители на ЕС той открито заявява, че е невъзможно през следващите 100 години в Сърбия да се роди човек, който би се съгласил с независимостта на Косово.

„Не мога да кажа, че скоро ще бъдем в ЕС. Мога да кажа, че се надявам. Но аз по-скоро ще се оттегля, отколкото да дам възможност да влезем в ЕС без Косово. Този, който търси в мое лице съюзник за това, ще се окаже пред затворена врата“, каза Николич.

Отговаряйки на въпрос за проблема, който Македония има поради непрестанните и десетилетни искания на албанците за експанзия, Николич каза, че македонските политици сега могат да си заровят главата в пясъка, но ще имат сръбския проблем след 20 години, защото времето не работи за държавата, а за сепаратистите.

„Когато веднъж реализират правата си на територията на Сърбия, те ще се позовават на тези права във всички други държави. Как да кажете, че имат право на своя държава в Косово, а нямат в Македония, как да кажете, че имат право на държава на територията на Косово, а нямат право на автономия в Гърция или в Черна гора“, каза Николич.

Той допълни, че сръбските политици са получили уверения, че никога няма да се допусне Косово и Албания да се обединят, но това е било лъжа. За това говори фактът, че се строят магистрала и железопътна линия, които ще свържат Прищина и Дуръс.

„Прави се албанска държава на територията на Балканския полуостров, която още 30 години няма да бъде устроена като Македония и Сърбия и през тези 30 години всичко може да се случи“, допълни Николич.

Томислав Николич ще бъде на официално посещение в Скопие от 26 до 28 октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
7
 
6
 
! Отговори
Vict преди 11 години
Сръбска лъжа е, че Косово е изконна тяхна територия. Косово е българска територия векове наред до към 1330 година, когато сърбите вероломно нападат България. Косово е под тяхна власт около 50 години преди да бъде завладяна от турците. Факт е също че сме наследници на тракийската култура и на много тракийски и скитски народи, на първо място гети, даки, мизи, и всички други, които по-късно се нарекоха българи.
39
2
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
МИ В ЕДНА ДРУГА ТЕМА СИ СЕ БЕШЕ ПЕНИЛ СИ СПОМНЯМ ЗА ТЕЗИ ГРЪЦКИ ИЗМИСЛЕНИ НАЦИСТИ ОТ ЗЛАТНА ЗОРА..... АБЕ ПРИЯТЕЛ ЩЕ ТИ КАЖА НАСКОРО БЯХ ПОПАДНАЛ НА ЕДНИ ГЪРЧОЛЯ И ОНЕЗИ ***(МЕЖДУДРУГОТО НЕМОГА ДА ГИ ВИДЯ В ТЪМНОТО ТОЛКОВА СА ЧЕРНИ ЧЕ НЕ СЕ СЛИВАТ С ТЪМНОТО) ТА ТЕЗИ БАЦИЛИ ИЗВАДИХА НЯКВИ НОЖОВЕ И ПОЧНАХА ДА ЗАПЛАШВАТ ЧЕ ЩЯЛИ ДА НИ КОЛЯТ НЕЗНАМ СИ КВО ТАКА ЧЕ ТЕ ТЕЗИ СА СИГУРНО ПО ГОЛЕМИ *** И ОТ СТОЛИПИНОВСКИТЕ.... И СЪЩО ТОЛКОВА ВОНЯТ
38
2
 
7
 
! Отговори
до ТРАКИЕЦ преди 11 години
Често ходя до Гърция и доста по-далеч от Александруполис,не ги обичам,но истината е,че не ме гледат лошо,а даже като усетят,че имам кинти и са готови до ми лижат косматия г_з!
37
2
 
5
 
! Отговори
истината преди 11 години
Между другото знаете ли че възрожденецът д-р Петър Берон в своя прочут "Рибен буквар" /1824 г./ определя езика на който е написана книгата като ТРАКИЙСКИ и сам той се определя като "роден от православанех родителя тракиоти" т.е. тракийци. Разбира се това обстоятелство и тези пасажи от буквара в по-късните десетилетия са тихомълком "изсечени" от нашите пишман-учени...Всъщност нашият език е в голямата си степен тракийски в своята граматика и до някъде с лексиката си. Просто престъпна заблуда е да твърдиме, че ние българите сме потомци на някакви си азиатско-манджурски диви племена, наречени с изкуственото име "прабългари". Истината е известна за нашия произход, но все още разните му там "професори, академици и други пишман-историци" здраво и бясно си защитават историческите лъжи и фалшификации за произхода и езика на нашия народ.
36
5
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 11 години
България е граничела с Албания и албанците ще върнат статутквотo!!!
35
0
 
2
 
! Отговори
Ще се повтарям преди 11 години
Има ли българина за кой да гласува, след като е разбрал, че всички са едно котило?Какво може да направи властта, за да се бетонира въпреки желанието на народа?Проблем, реакция, решение!Създават конфликт чрез евтини провокации, чакат да реагираме и ни предлагат тяхното решение?!?!?При един етнически конфликт е застрашена националната сигурност и може да се обяви извънредно положение! Забраняват се протести, отлагат се избори и тн. Кой има интерес от това? Аз нямам и не реагирам, а информирам
34
4
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ДОБРЕ БЕ АМИ С ГЪРЦИТЕ И СЪРБИТЕ КАКВИ ОБЩИ НЕЩА НАМИРАШ? ДОЛНИ ИНТРИГАНТСКИ ***.... ХОДИЛ ЛИ СИ В ГЪРЦИЯ ИЗОБЩО? СЪВЕТВАМ ТЕ ДА ПОСЕТИШ АЛЕКСАНДРОПОЛИС И ДА ВИДИШ КАК ГРЪЦКИТЕ МАНГАСАРНИЦИ ГЛЕДАТ НА КРИВО И ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ СКОЧАТ НА БОЙ.... ТЕ ТЕ СА ТОЧНО ПОТОМЦИТЕ НА АФРИКАНСКО ЕТИОПСКО ПЛЕМЕ(И НА КОЖА ГО ДОКАРВАТ И НА МАНТАЛИТЕТ)
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ти шиптер явно не познаваш и си виждал само от рейса или по телевизията!Човек не може да посегне на човек, затова са измислили метод за дехуманизация!Пример: ***, маймуни, *** и тн. И ние вече не нападаме хора, а некви други неща а?!?!Ако не ви харесва, че правителството им плаща и не може да се светнеш, че от там идва провокацията - спри да плащаш на правителството, не убивай хора като ТЕБ!
32
5
 
6
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ВМЕСТО ДА СЕ ОБЪРНЕ КЪМ СЛАВЯНИТЕ ДЕТО ЦЕЛЯТ ЗАЛИЧВАНЕТО НА ЦЕЛИЯ НИ ТРАКИЙСКИ РОД ТОЙ МЕ НАРИЧА *** И НЕЗНАМ СИ КАКЪВ ТАМ ОТ МОНГОЛИЯ ХАХАХАХА Е ТВА НИ Е ПРОБЛЕМА НА НАС... НЯМАМЕ ЕДИННА ПОЗИЦИЯ... КАК МОЖЕШ ДА СМЯТАШ СЪРБИТЕ И ГЪРЦИТЕ ЗА БРАТЯ БЕ? ТИ ЗНАЕШ ЛИ В ГЪРЦИЯ КАКВИ ЗАКАНИ ИМА СПРЯМО БЪЛГАРИТЕ А? ВАДЯТ ДИРЕКТНО НОЖОВЕТЕ И ИСКАТ ДА ТРЕПЯТ.... ТИ НА ТОВА БРАТСТВО ЛИ МУ ВИКАШ А?
31
2
 
4
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
АВЕ ТОЗ НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТА В НЯКОИ СФЕРИ СИ МНОГО ПРАВ НО В ТЕМАТА ЗА АЛБАНЦИТЕ НЕ СИ КОМПЕТЕНТЕН ПРОСТО.... ПРОУЧИ ИСТОРИЯТА И ТОГАВА ГОВОРИ
30
9
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
МАКЕДОНИЯ ПРИНАДЛЕЖИ НА БЪЛГАРИЯ !
29
6
 
6
 
! Отговори
Новотракийска нация преди 11 години
Българите са в мнозинството си ТРАКИЙСКИ народ. Говоря не само за тези, които живеят на територията на днешната географска област Тракия, но и македонците, мизийците, добруджанците и т.н. Съвременният български език е кодифициран модерен ТРАКИЙСКИ език. Случайно ли е че народната ни култура и бит са пряко наследство от Траките - кукери, ладуване, нестинарство, мартеница, тричане и т.н.!? Случайно ли е че българските диалекти наследяват диалектните и фонетичните особености на тракийския език !?
28
5
 
3
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
ПЪК ТВОИТЕ ТЪПИЗМИ ЩО ДА ГИ ЧЕТАТ? ХАХХАХАХА
27
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Вардар-в бг няма българи.има македонци,власи,турци и ***.
26
11
 
5
 
! Отговори
бмп преди 11 години
От доста време албански стратези са начертали план за велика Албания и бавно,но сигурно и най-вече с подкрепа отвъд океана той се реализира.Жалко,че в такъв момент отношенията между две братски православни държави,като България и Сърбия не са на нивото,което трябва.Много векове сме съседи и ще продължаваме да бъдем.Какво спечелихме от предоставянето на пространство за бомбардировки над Сърбия-едно голямо нищо!
25
4
 
5
 
! Отговори
циганин преди 11 години
Какъв тракиец, като 500 г.под търско робство,това ,че живееш в тракия не значи че си тракиец,ти си без нация.
24
0
 
0
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

ХАХАХХАХ ИМАЛ ТОЙ ХАХАХХА ТИ АКО БЕШЕ ПОТОМЪК НА ТРАКИТЕ НЯМАШЕ ДА МИ ХВАЛИШ СЛАВЯНИТЕ И ЕТИОПСКИТЕ *** ГЪРЦИТЕ ВЕ *** ХАХАХХА ТРАК БИЛ АЗ СЪМ ИСТИНСКИЯ ТРАК *** РОДОСЛОВНОТО МИ ДЪРВО Е 10000000000000% ТРАКИЙСКО!!! А ТВОИТО Е МЕЛЕСАРСКО ГРЪЦКО-СРЪБСКО С ДВЕ ДУМИ АФРИКАНЕЦ ОТВСЯКЪДЕ ХАХАХАХАХ
23
8
 
8
 
! Отговори
Вардар преди 11 години
Македониjа на Македонците, Тракиjа на Тракиjците, Бугариjа на Бугарите...
22
0
 
7
 
! Отговори
ДЯДО ГРОЗ преди 11 години
Звучи парадоксално:Недоразумение,създадено от Коминтерна и предизвикващо проблем,да има проблеми?!Ами решението може да бъде само Коминтерновско:ЕСТЬ НЕДОРАЗУМЕНИЕ-ЕСТЬ ПРОБЛЕМ!НЕТ НЕДОРАЗУМЕНИЕ-НЕТ ПРОБЛЕМ!!!
21
12
 
10
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 11 години
*** СА ГЪРЦИТЕ И СЪРБИТЕ НЕ АЗ