Бивш наш министър обявен в Охрид за... македонец!

Среща на Петър Мутафчиев и други наследници на македонски родове
Обновена: 7 фев 2013 14:55 | 7 фев 2013 14:17, Елка Василева
65
Бивш наш министър обявен в Охрид за... македонец!
Петър Мутафчиев. Снимка: архив, Булфото

Петър Мутафчиев – депутат от БСП и бивш министър на транспорта в правителството на Сергей Станишев, беше обявен за македонец от изданието OHRIDnews.com.

„Македонците от България на официално посещение в Охрид“ - под това заглавие OHRIDnews.com информира за срещите на представители на Българското сдружение на родовете от Македония в града край Охридското езеро, един от които е Петър Мутафчиев.

Изданието съобщава, че на срещата с кмета на Охрид Александър Петрески се е разговаряло за задълбочаване на връзките между македонците от България с роднините им в Македония.

В делегацията на македонците от България освен Петър Мутафчиев, който е потомък на Шапкаревия род от Охрид, са били и правнуците на Кузман Шапкарев Марио Примджанов и Елисавета Шапкарева, Олга Пърличева – правнучка на Григор Пърличев, както и бившият консул на България в Битоля Наум Кайчев.

В Македония твърдо и категорично настояват, че в България има македонско малцинство, тоест хора, които не се чувстват българи, а македонци като част от македонската нация. Така че когато в Македония се говори за македонци в България, се има предвид обикновено, че те би трябвало да са македонци по националност, а не българи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам кой го набута на "македонците" тоя акъл, ама ... с много мерак ще си станат шиптъри.... То да е друго - да им го дадеш, ама то акъл.... Да са живи и здрави...
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМО СЛЕД ГОДИНА ДВЕ МАКЕДОНИЯ ЩЕ ОСТАНЕ НА ПОЛОВИНА И С ТЕРИТОРИЯ И С НАСЕЛЕНИЕ.НО ТОВА НЕ Е ИНТЕРЕСНО,ИНТЕРЕСНОТО Е ЧЕ ТАЗИ ПОЛОВИНА КОЯТО ОСТАНЕ КАТО МАКЕДОНСКА ЩЕ БЪДЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА С БЪЛГАРСКИ ЛИЧНИ КАРТИ.ТОЕСТ БЪЛГАРИ.И САМО ЩЕ НАПРАВЯТ ВТОРОТО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ.ЛОГИКА.
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На 21 г. синът на Касим Дал взел 9 имота, докато татко е на власт.Солидно имотно състояние е придобил синът на Касим Дал Исмаил, докато ДПС беше два мандата в управлението на страната. Дал учреди неотдавна своя формация - "Народна партия свобода и достойнство", и стана един от петимата зам.-председателите.Едва 21-годишен, по времето на кабинета на НДСВ, неговият син Исмаил Дал се е уредил с множество имоти в столицата, показва справка от Имотния регистър. Затова са му помогнали връзките на баща му с тогавашния областен управител на София Росен Владимиров.
52
1
 
3
 
! Отговори
МИЗИЕЦ преди 11 години
Братя българи, спокойно. На тия препирни сърбите ще рекат хвала. На един по- долу македонец ще му кажа, че когато сърбите ни върнат Западните покрайнини и гърците-Егейска Тракия, да си вземат Пирин. А за Симеон Радев дето му вдигнаха паметник благодаря! Историята е скучно четиво ама трябва да се чете!
51
0
 
6
 
! Отговори
.. преди 11 години
Нашите са тръгнали да си видят родата - колко трогателно. Но как не са заподозряли че ще ги употребят "македонците", за да си пеят тяхната си песен, и да си доказват сами колко са велики. Цял свят могат да лъжат колко са древни и велики и как видиш ли този и онзи големец бил македонец. Само себе си и нас не могат да излъжат. Толкова е жалко, цял народ живее в отцеотричане и параноя, и "македонецът" всеки път да трябва да обяснява колко е велик, като никой не е чувал за него.
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Македония се излага и показва колко са неграмотни писачите им .Каквото и да правят никога няма да са като нас защото нашата държава е създадена 681 година а тяхната е на 20 години .Да знаят братята еничари че ние можем да бъдем в устата но никога в краката !Да се срамуват те ние няма от какво да се срамуваме освен от тях.
49
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И още нещо към сърбоманите в БЮРМ!Вземете направете нещо полезно и си обогатете тоя македонски"език,който сърбите са ви връчили,че все едно говоря с ***,а не с грамотни потомци на Великите Българи!Срам ни е от вас пред света,защото целия свят знае,че сте българи,само на вас не може да ви стене ясно!Чудя се как може да се манипулира едно общество до такъв начин,че да се самозабрави!Браво на Сърбия!Ама явно ви е доста трудно с писане и учене,куха лейка можеш само с вода да е напълниш не с ум!
48
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България вимаги е била за обединението на Македонските земи!Кога вашите другари Сърбите са ви предложили такова блаженство!Мършииии неблагодарни!И знайте,че неблагодарници и предатели в 1300 годишното държавно управление на Велика България се забавя,но не се забравя и рано или късно ще бъдете наказани за отвратителните ви постъпки в Българските земи!Аз силно вярвам,че има много малко истенски македонци=българи,а останалото сте сърби,които мразят Силна Вечна Велика България!
47
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аве мишки пред вас ли ще се доказваме ве!Няква никва нация,която се е заселила по Българските земи,все още не призната!БЮРМ-ци прочетете малко българска история или световна,за да видите там как империите по-рано,а и Англичани,Французи миналия век са треперили от страх!Да не говорим за вашите създатели Сърбите!Те най-много ги е страх от нас,за това прилагат геноцид над българи!Но,има и Но!Всичко се връща!А вие с кво ще се похвалите!С неграмотния ви език даден от господарите ви ли?Некадърници!
46
6
 
8
 
! Отговори
до mkd преди 11 години
До преди 10 години всички българи биха дали живота си за своите братя македонци,но сега вече всеки един българин знае,че по-старите български земи не живеят братя,а точно обратното(врагове),така,че се молете да не ни заставате на пътя някой ден,защото Ке го пушите куреца",както казват братята ви сърби,които ви владееха 50 години.Вие сте един измислен народ,без грам история и докато крадете без да питате ще бъдете народ,който ще се знае,че краде историите на съседите си!В цял свят така ви знаят!
45
5
 
6
 
! Отговори
до mkd преди 11 години
Ей,бюрмец ли си,индианец ли си,и ти не знаеш какъв си!За вракяне имате сите-македонци",сърби,гърци,румънци и турци!Долна *** ти дето не знаеш какъв си не се изказвай кой на кого има да връща!Ти и другите сръбски клонинги се наричате антични македонци",които са съществували преди 2300 години,не сега!Македония е от край време Българска земя и понятието македонец е синоним на българин от век!И Солун и Охрид са били Български столици!Кажи ми кога са били Македонски столици,че претендираш ***
44
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
МИ КАК КАТО ИЗКЪПИТЕ ЕДИН МРЪСЕН МАКЕДОНЕЦ КАКВО ОСТАВА ЧИСТ БЪЛГАРИН
43
1
 
7
 
! Отговори
Тошко преди 11 години
До АКАДЕМИКОТ За какво да ви завиждаме ,на бедни ,неуки и ограничени хора никой не завижда!!!
42
4
 
7
 
! Отговори
БЮРМ=Идиот преди 11 години
''кмета на скопската община Карпош, в миналото Георге Иванов е твърдял, че Михаил Горбачов е македонец, от Пиринска Македония. Достатъчно е човек да погледне Горбачов, за да разбере, че той наистина е може би македонец голямата му кръгла глава, огромното чело, което издава онзи остър и бистър ум, който имат всички македонци, македонски инат в реализация на целите си и главно - тези хубави черни, тъмни петна по черепа му, които имат много македонци, но които не могат да се видят, тъй като македонците носят обикновено буйни черни коси. Никакви татарски черти не се забелязват в антропологичн
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПИРАМ ДА ВИ ПОСЕЩАВАМ !!!!!!!!!!!!!
40
6
 
21
 
! Отговори
Радко преди 11 години
Няма нужда да се води пропаганда против тях, достатъчно е да се публикуват идиотизмите им!Нещо изключително долно е да си БЮРМ!
39
23
 
11
 
! Отговори
Pirin преди 11 години
So Gospod napred do Obedineta Makedonija ! MAkedonija na Makedoncite AMIN!
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доживяхме да се чуват и тези неща в Скопска околия !!!!!!
37
0
 
6
 
! Отговори
който може го може преди 11 години
Нищо чудно , след като защитават Македонската , Турската , Палестинската и др. каузи да ги наречат интернационалисти , но не и БЪЛГАРИ
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депутатът от ДПС Ремзи Осман напуска партията със скандал. Народният представител, който е в парламента вече 23-та година, ще се присъедини към партията на отцепниците Касим Дал и Корман Исмаилов Свобода и достойнство. Осман обаче е решил да си тръгне с шумен скандал, като направи опит да разцепи партията и да привлече няколко общински председатели към формацията на Дал и Исмаилов. mignews.info/remzi-osman-napuska-dps-sa-s-skandal/