Николич на колене поиска прошка за Сърбия заради Сребреница

Президентът на Сърбия съобщи, че ще посети Сребреница
25 апр 2013 18:29, Елка Василева
17
Николич на колене поиска прошка за Сърбия заради Сребреница
Томислав Николич. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Сърбия Томислав Николич се извини за престъпленията, които отделни лица са извършили срещу бошняци в името на Сърбия и на сръбския народ. Всичко, което се случваше в бивша Югославия по време на войните, имаше характеристиките на геноцид, каза Николич.

Запитан за престъпленията в Сребреница през юни 1995 г., в интервю за босненската телевизия BHT Николич каза, че „геноцидът трябва да се докаже“.

„Падам на колене заради това, ето, падам на колене и искам прошка за Сърбия заради престъпленията, извършени в Сребреница. Извинявам се за престъпленията, извършени от името на нашата държава и нашия народ от който и да е отделен човек“, каза Николич.

Журналистката обаче настоятелно каза, че той трябва да се съгласи, че случилото се в Сребреница има характеристиките на геноцид и сръбският държавен глава добави, че „всичко, което се случваше в бивша Югославия /по време на войните/, имаше характеристиките на геноцид“.

На констатацията, че Сребреница все пак има особено тежест заради 8-те хиляди убити, Николич каза, че пада на колене заради това и иска прошка за Сърбия.

Сръбският президент заяви, че съжалява заради всичките престъпления, извършени срещу бошняците и че ще се поклони през жертвите на престъпленията. Той съобщи, че ще посети Сребреница, предаде РТС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 10 години
Дано не си протрил коленете , защото преди това доста е клякал на американците
9
1
 
4
 
! Отговори
koko преди 10 години
До МирНаистина дано зараснат, омразата до никъде няма да ни докара
8
4
 
6
 
! Отговори
123 преди 10 години
Да падне на колене и да се извини заради геноцида на българите в Македония след балканските и първата световна война !!!
7
13
 
9
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Естествено, че ще защитавам сърбите, когато мюсюлманите им вземат земята. Вчера на сърбите, утре на нас - нали четеш какви карти и учебници издава Турция! Вярно е, че сме имали много проблеми със сърбите, обаче ПРЕД ЛИЦЕТО НА ПЪЛЗЯЩАТА ИСЛЯМИЗАЦИЯ трябва да сме единни с нашите славянски и православни братя сърби, а не да им забиваме предателски нож в гърба!
6
10
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Какво унижение за Сърбия, не мога да повярвам! Хагския трибунал осъди сърби на общо 1550 години затвор за военни престъпления, а мюсюлмани - само на 55. И сега това! Няма да им се размине това нито на юдите от ЕС, нито на мюсюлманите. При първия удобен случай Сърбия ще си го върне тъпкано, както Германия след Първата Световна война. КОЙТО СЕЕ ВЕТРОВЕ, ЖЪНЕ БУРИ
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поздравления за желанието за такъв жест в бивша Юголсавия наистина се вършиха ужасни неща
4
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен няма как да коленичи, защото никога няма да стане министър-председател. Хахахаха. Пък и той изправен е висок колкото нормален човек коленичил...
3
7
 
3
 
! Отговори
TRAKIEC преди 10 години
NE NI ZASQGAT NOVINITE SVURZANI S SRUBSKITE *** HAHAHAHHAHA
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В тази глупава война поне ние спасихме Македония.Може и да беше грешка,но войната я подмина...Но отродявайки се от нас ,ще стане и албанска,и ислямска .Политиката на Македония,с тези опити за преиначаване на историята,я обричат на гибел...Колкото до войната,Милошевич беше главният герой,но имаше и други(външни) фактори с голям принос...Вижте каква карта публикуваха в "народният" вестник на Турция.Нима никой не забелязва, че центробежни желания имат главно мюсюлманските общности...
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
драпат за ес и са готови и майките си да продадат