Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!

Цялата земя пък до Черно море била македонска земя!
22 май 2013 21:00, Елка Василева
289
Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!
В Скопие издириха невероятен "документ" за историята си. Снимка: архив, Reuters

Александър Македонски, цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език – този, който са говорели македонците винаги, пише на сайта си македонската телевизия Канал 5.

Материалът е посветен на „изключително интересната книга“ на професор Винко Прибоевич от 1525 г., която се съхранява в университета „Св. Климент Охридски“ в Скопие. Използвайки цитати от гръцки и латински автори, авторът твърди, че македонците винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато той е написал книгата си, се казва в публикацията.

Според Прибоевич македонците през 16 век са живеели на същата територия, на която са се намирали и през предходните векове и винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато е създадена книгата.

Това твърдение на Прибоевич не е по сърце на македонската пета колона, която твърди, че има голяма празнина - без македонци, от времето на апостол Павел до книгата на Кръсте Мисирков през 1903 г., тоест че македонците са изчезнали заедно с езика, обичаите, традициите и историята си. Че това е обикновена измислица на онези, които не се чувстват и никога не са се чувствали македонци, може да се види при Прибоевич още през 1525 г., а не днес, тържествува телевизията.

Интересно е, че никъде в книгата си Прибоевич не споменава България и българите като част от така наречените славяни на Македонския полуостров. На едно място има асоциация, че „цялата земя до Черно море е македонска земя, която по-късно е прекръствана с различни имена, за да се покрият следите на истината за Македония“, пише още Канал 5.

Прибоевич е изключителен учен на своето време, отличен познавач на античната и класическата история, представя го македонската телевизия.

Бидейки добре запознат с историята на Балканския полуостров, той го нарича Македонски полуостров, се казва още в материала.

Според цитатите и според това, което професорът е открил в историческите си изследвания, както и въз основа на различията в говора между македонци и гърци, става напълно ясно, че македонците не може да са гърци, не знаят гръцки, а винаги само своя майчин македонски език, продължава телевизията.

Според Прибоевич така наречените славяни, но под други имена, винаги са били тук, а преселението им било измислено само за да се прекъсне континуитета на съществуването на древния народ през вековете. Той дори твърди, че всички подялби в тази част на Европа били направени само за да се унищожи автохтонността на народа, който живеел в продължение на хиляди години по родните си места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
5
 
24
 
! Отговори
Долни прийоми преди 10 години
Пичове, настройват ни едни срещу други, не се връзвайте!
191
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нашите братя са номер едно в писането на вицове, винаги се смея поне 10 минути :D... "Македонски полуостров, Бог Македон" ... :))))))))
190
8
 
26
 
! Отговори
Елена преди 10 години
така е ,на един език са говорили-български.
189
8
 
17
 
! Отговори
obrazovan преди 10 години
Miki maus e govoril SUSHTIQ ezik kato Donald Duck. Fenomenalno. Da izdignem pametnik v centara na skopie !
188
15
 
10
 
! Отговори
Андон преди 10 години
Някой знае ли кога и как тюркоезичните българи се славянизират? Кога за последен път са използвали майчиният си език?
187
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички тук плюят македонците и се подиграват. Аз пък мисля, че това са платени публикации, с цел създаване на излишно напрежение и разединение на народите. Спомнете си, че голямата българска мечта е било обединението на България. Всички територии и сънародниците ни, които ги населяват събрани заедно в една държава. Но платените публикации си вършат работата и започнахме да не харесваме нашите събратя.Замислете се! И не се поддавайте на провокации!
186
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КУДЕ Е СУПЕРА БЕ ***?
185
7
 
30
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 10 години
"Проф"****аевич е пропуснал да потвърди, че индианските племена в Сев. Америка, ескимосите от Аляска и Сибир, папуасите от Гвинея, аборигените, маорите, египтяните и орангутаните от Борнео, говорят на леко променен и обеднял македонски език...
184
8
 
31
 
! Отговори
моджо преди 10 години
тия макета вече счупиха *** :)))
183
2
 
13
 
! Отговори
Ленин преди 10 години
Според мен има грешка. Имай предвид писанията на античния професор годината е по-скоро 1925. Правописна грешка, какво пък толкова?
182
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПЛАСТМАСОВ МЕЧ НА ФОНА НА ВЕНТИЛАТОР - Е ТЕ ТОВА ИМ Е ЦЯЛАТА РАБОТА НА МАКЕТАТА! ЛОШОТО Е ЧЕ НАШИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ЛЬОЛОВЦИ СА ОТЯВЛЕНИ ДУПЕДАВЦИ И НЕДАЙ БОЖЕ ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ МОЖЕ И ПОД НАТИСКА НА МАЗНИТЕ, ГНУСНИ И НАГЛИ АМЕРИКАНЦИ ДА КЛЕКНАТ!
181
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗНАМЕТО С ВЕНТИЛАТОРА ХА ХА ХА.......
180
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А пък професор Пърде Перделовски твърди,че цялата Луна някога е била македонска земя,и всички извънземни са говорели на македонски,че и още говорят. ////// Извън майтапа,не си мислете,че всички македонци са толкова залухани. Има и нормални хора там ;)
179
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"професор Винко Прибоевич от 1525 г."Тоя "професор" къде е защитил професоратура през 1500г.??? В Скопския университет ли??? Македонски хумор.
178
6
 
32
 
! Отговори
Българче от Пиринско преди 10 години
Как пък не се намери някой чуждестранен професор - историк да подкрепи техните световно неизвестни учени?!
177
8
 
12
 
! Отговори
* преди 10 години
В Новомакедонската история истината и лъжата са 50:50.Да говорили са и говорим още санскрит в различните му форми.Да новомакеданците не са славяни , не са българи. Но не са и македонците на Ал. Македонски - печенеги са .Да славяните са измислени от Петър I - няма слАвяни има слОвяни Да Прибоевич не споменава България , защото през XVIв. България е вилает на Отоманката империя и т.н.
176
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До днес живях в една голяма заблуда. Винаги съм си мислел, че живея на Балканският полуостров, а то сега пък се оказва, че такова географско място няма. Македонски полуостров... Луно, луно, земьо македонска...
175
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПО-СКОРО НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ,А НЕ ОБРАТНО,ТЕ СА МНОГО МНОГО ПРЕДИ НАС
174
2
 
8
 
! Отговори
до намръщен преди 10 години
Кофти, че на всеки 50 години историята се пренаписва и се извинявам за 100 % -та това си е мое мнение
173
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То и Адам и *** са се макета ;)