Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция

Турция настоява да строи джамии в Атина
Обновена: 7 окт 2013 14:35 | 7 окт 2013 09:14, Елка Василева
215
Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган заяви, че не е проблем да бъде отворена гръцката православна семинария на остров Хейбелиада, която бе закрита преди 42 г. Той обвини гръцките власти, че не решават проблемите на мюсюлманското малцинство в Гърция, предаде БТА.

"Големият проблем е с нашите сънародници в Западна Тракия /така в Турция наричат областта в Гърция, където живее компактно мюсюлманско население/, там живеят около 150 000 наши сънародници. Но те нямат право да избират своите мюфтии. Това е много сериозен проблем. Защо не им осигурите това право? В Атина имаме две исторически джамии. Ние им предложихме, разрешете ние да ги построим, още ще ни разрешават, вече десет години чакаме", каза той. Ердоган се спря на този проблем в речта си на митинг в град Джейхан, провинция Адана.

Той заяви още, че досега турското правителство е възстановило собствеността върху недвижимото имущество на немюсюлманските общности в Турция на стойност около 2,5 милиарда турски лири.

"Ние ще продължим това, защото спазването на правата на гражданите и с мюсюлманско, и с немюсюлманско вероизповедание е дълг и грижа на държавата", каза Ердоган.

Турският премиер се спря и на ситуацията в Сирия и Египет. "Над 100 000 души бяха убити в Сирия от жестокия Асад. За съжаление, в Турция все още има хора, които го подкрепят. Но ние не желаем този режим в Сирия да продължава. Не желаем и военния режим в Египет. Заклеймяваме онези, които нападнаха мол в Кения и избиха невинни хора. Ислямът е религия на мира, ислям и тероризъм са несъвместими", каза Ердоган.

Според турския премиер за тези 11 години, откакто е на власт неговата Партия на справедливостта и развитието, в Турция е била построена над 17 000 километра разклонена пътна мрежа, във всички областни центрове на Турция и на други населени места има летища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
7
 
! Отговори
до 150 и 152 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
147
3
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 151 - Не знаех, че да поздравиш боса си е форма на "топорчене"! Дали не трябва и аз да изгоня всичките си служители и работници, дето ме поздравяват с "Гюнайдън ефендим!"!? Поне тези, дето са българ/к/и? Па покрай тях да ги подгоня и гърците?!Не вярвам да си грък, просто защото си много *** и ***, за да си такъв. Не забравяй, че средното IQ дори на гръцките магарета е с няколко километра по-високо от твоето. На ексете калх хмера!
146
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Знам ! Всеки ден ,като идват на работа , ми се кланят и викат на чист гръцки :"Калимера афендико" . :D Турците са "велики" само ако имат някой отзаде си ! "Топорчат" се само ако им го "натопорчат"!
145
5
 
8
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До ГръкИ на кой викаш му дреме, дали бантустанеца признава Турция и турците за цивилизовани или не? Това с признаване не става, а става чрез начина на живот. И като ме обвиняваш, че ти трия коментарите, нещо много ме преувеличаваш. Първо, нямам тази възможност. И второ, което е много по-важно - дори и да имам възможност, не бих трил глупавите ти коментари. Те трябва да останат за поколенията като нагледен пример на проЗтототията и дивотията на едно балканско племе от неизвестен произход.
144
5
 
4
 
! Отговори
dady преди 10 години
До Гръкti pa kato grik samo mlik.znae6 silata na osmanliyata.varvi da si bere6 maslini stafidaki.
143
3
 
7
 
! Отговори
Грък преди 10 години
До 9667А "анадолец" или "анадолски турчин" , знаеш ли на какво е синоним ? Сутринта ти бях писал нещо за турската "култура" и с какво сте останали в Историята ,но май не ти хареса и си се погрижил да бъде премахнат отговорът ми ! НИКОГА ,ама НИКОГА Турция няма да бъде призната за ЦИВИЛИЗОВАНА страна ! ВИНАГИ ще бъдете АНАДОЛЦИ ! Това ,че сте превърнали "Св.София" в джамия ,не означава ,че сте станали велики !Пауновите пера не ви подхождат !
142
4
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 144 - Не е необходимо да пишеш "***" пред българин. Като кажеш българин, то се подразбира че е *** и див. За това около света "вулгар" - гръцката дума за "булгарин" - се използва да изразява простотия и дивотия.
141
2
 
4
 
! Отговори
до 144 преди 10 години
ДИВАК да казва за други, че са "прости" - ХАХАХАХА !!!
140
5
 
4
 
! Отговори
до прост българин преди 10 години
Православен български талибанин,измамен от славяните българино,търсят те от психиатрията!Не бой се,добре ще се държат.
139
5
 
6
 
! Отговори
amina koyiim преди 10 години
do 142; abe ti si golqm domuz .i mnogo si prost ama mnogo.imam hubavo ime nali.posve6tavam ti go
138
4
 
8
 
! Отговори
до 141 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
137
9
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
138 - Язе сам си спокен дядовото, и не ни е в културата - за разлика от славянобулгарите - да си тикаме отзаде каквото намерим!
136
6
 
9
 
! Отговори
Михаил (Мемет) преди 10 години
турция е гнойния цирей на Балканите,който по оперативен път ще бъде отстранен.
135
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе гарго *** ,защо не си навреш чучура от ибрикът малко по- надълбоко - белким се успокоиш !Щом толкова ти харесва Реджепчо,измий си задникът и върви при него !и един съвет : кажи на тия от МИТ ,отвреме навреме да ти плащат в натура !
134
8
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Само гламав славянобулгарин може да повярва, че ако има само едно смокиново листо да си сложи отпред и една ябълка да яде, и той е в рая! Не напразно славянобулгарите се славите около света не само като много малко, но колосално тъпо племе!За 7 години, 700 милионната Юропа пропищя от крадливото и ебливо 7 милионно племе славянобулгарско!
133
1
 
6
 
! Отговори
до 136 преди 10 години
Дотогава отговори на 135.
132
2
 
8
 
! Отговори
до 136 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, не сте дорасли за по-свежо. Да си говориме глупости ли очакваш ? Много сте ясни и досадни вече. За нещо по-сериозно - за турчетата още е рано, много-много рано. Трябва да минат няколко поколения за да узреете за цивилизацията. Дотогова - глупости на изкрейзили турчета. Далеч-далеч от вратите на ЕС и останалия цивилизован свят.
131
3
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 134 - Дай нещо по-свежо де! Не ти ли омръзна да повтаряш едно и също нещо милиони пъти? Имайки предвид, че си славянобългарин, не че очаквам да имаш някакъв интелект, но магаре да беше, до сега да беше понаучил поне една-две нови фрази, унучето на българина Джон Атанасофф! ;-)
130
2
 
5
 
! Отговори
до 133 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, пак си се появил за да плещиш поредните си глупости !!!
129
3
 
6
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 129 - "ченгенета с *** тескерета" Ей тоя израз наистина ми хареса - най-краткото и точно описание на българославяните! Ще го включа в арсенала си, ако нямаш нищо против, ченгене с булгарко теЗкере!! :-))) Пиис, бро, пиис!! ;-))