Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция

Турция настоява да строи джамии в Атина
Обновена: 7 окт 2013 14:35 | 7 окт 2013 09:14, Елка Василева
215
Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган заяви, че не е проблем да бъде отворена гръцката православна семинария на остров Хейбелиада, която бе закрита преди 42 г. Той обвини гръцките власти, че не решават проблемите на мюсюлманското малцинство в Гърция, предаде БТА.

"Големият проблем е с нашите сънародници в Западна Тракия /така в Турция наричат областта в Гърция, където живее компактно мюсюлманско население/, там живеят около 150 000 наши сънародници. Но те нямат право да избират своите мюфтии. Това е много сериозен проблем. Защо не им осигурите това право? В Атина имаме две исторически джамии. Ние им предложихме, разрешете ние да ги построим, още ще ни разрешават, вече десет години чакаме", каза той. Ердоган се спря на този проблем в речта си на митинг в град Джейхан, провинция Адана.

Той заяви още, че досега турското правителство е възстановило собствеността върху недвижимото имущество на немюсюлманските общности в Турция на стойност около 2,5 милиарда турски лири.

"Ние ще продължим това, защото спазването на правата на гражданите и с мюсюлманско, и с немюсюлманско вероизповедание е дълг и грижа на държавата", каза Ердоган.

Турският премиер се спря и на ситуацията в Сирия и Египет. "Над 100 000 души бяха убити в Сирия от жестокия Асад. За съжаление, в Турция все още има хора, които го подкрепят. Но ние не желаем този режим в Сирия да продължава. Не желаем и военния режим в Египет. Заклеймяваме онези, които нападнаха мол в Кения и избиха невинни хора. Ислямът е религия на мира, ислям и тероризъм са несъвместими", каза Ердоган.

Според турския премиер за тези 11 години, откакто е на власт неговата Партия на справедливостта и развитието, в Турция е била построена над 17 000 километра разклонена пътна мрежа, във всички областни центрове на Турция и на други населени места има летища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
7
 
! Отговори
до 126 и 128 преди 10 години
Внимаваи да не налапаш отново бахура.
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турски НационалистЕдна резана карабинка отишла на небето. Дедо Боже и казал: Казвай си имената. -Абдул Султанов Абдулов -отвърнал абдала. Дедо Боже запитал :- Арабела ?, Пакистани?, Башкир?... каква националност ? ... -Турче- отвърнал карабинерът.-Ааа тогава казвай си останалите до двадесет и пет имена- настоял Стареца-*** българите ми върнаха само три- изпулила се резаната карабина.
126
2
 
7
 
! Отговори
до 126 и 128 преди 10 години
ОЩЕ ЕДИН ИЗКРЕЙЗИЛ ТУРЧИН !!! ХАХАХАХА !!!
125
6
 
4
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 127 - Нещо си се объркал чоджуум - на турчина телефонния стълб му стърчи отпред, на славянобългаринан му стърчи отзад. ;-)Фани се здраво за него! :-))Ууупс, ай дид ит агаин ... !
124
2
 
8
 
! Отговори
Алоооу ,гаргооо .... преди 10 години
До 9667"но е здрав като телефонен стълб " Изкарай телефоният стълб от задникът си и да видиш как ще увисне !
123
7
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 125 - Въпрос на кадърност и способност! Значи само двама души по целия свят са способни на това - германеца Мюнхаузен и турчина Ястреб! Ето още една причина да се гордея със себе си! ;-)Животът е доказал, че хора, които не могат да се повдигнат сами, хващайки се за косата си, трябва да се повдигнат, хващайки се за косматия на някой друг. Трябва ли ти помощ да се повдигнеш? :-)Не е космат, но е здрав като телефонен стълб - може да повдигне не само тебе, но и цялото ти домочадие!Приятен ден!
122
1
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 10 години
Добре, че сам се хващаш за косите и се повдигаш, като барон Мюнхаузен. Иначе ще потънеш.
121
2
 
5
 
! Отговори
до 123 преди 10 години
DOMUZ, DOMUZ, пак си се появил за да плещиш поредните си глупости !!!
120
6
 
5
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До 122 - Това трябва да те радва. По този начин повдигам интелектуалното ниво на дискусията във форума поне с осем педи! До 121 - По време оно в България имаше все още много турци, затова интелектуалното ниво на страната като цяло беше по-високо. Сега болшинството от населението са българо-славяни и цигано-българи, та за това интелекта расте като морков - надолу!
119
1
 
5
 
! Отговори
до 113 преди 10 години
лицемерната гарга :и въпреки всичко се вреш в такива форуми и умираш да показваш присъствие.
118
1
 
7
 
! Отговори
Едно време-до 9667 преди 10 години
Преди малко повече от две десетилетия,при селянина от правец нямаше *** *** салафисти, талибан, потурнак тракедонци,тюркоци и подобна ***.Целия народ някакси се чустваше по- интелигентен и възроден.
117
1
 
9
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 10 години
А кой ще брани анадолския касапин Ердоган от гнева на турския народ?
116
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че почека Ердоганчо за джамии в Гърция!Че ги отнесат като куцу пиле домат!
115
2
 
4
 
! Отговори
ФЕС преди 10 години
Хайде де, не се строяло джамии в Гърция. ХА-ХА-ХА смеят Ви се чак от Космоса, недейте да приказвате тъпотии, ами идете и вижте.
114
3
 
5
 
! Отговори
4-4-2 преди 10 години
"Щом си роден в ТАЗИ държава и имаш българско гражданство си БЪЛГАРИН! Точка!!!".... А Българите родени в Турция,Турци ли са?
113
1
 
7
 
! Отговори
bg преди 10 години
OON trebva da objavi islama za sataninska maroderska sekta.
112
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 10 години
Sataninskite muslemi hodat v Meka za da obikaljat okolo chernia kamuk(zabo na Gjavolo).
111
1
 
8
 
! Отговори
Грък преди 10 години
Реджеб ,уж е правоведен мюсулманин ,а върти "гювендийски" номера !
110
5
 
7
 
! Отговори
9667 преди 10 години
Преди две десетилетия, хората бяха по-интелигентни от компютрите, или може би само интелигентни хора ползваха компютри, но имаше нещо общо между компютъра и интелекта, което беше много осезаемо по тогавашните форуми (чет канали).Сега, особено като чета долните коментари си задавам въпроса - компютрите ли станаха по-интелигентни от хората, или хората се деградираха интелектуално!?
109
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стоп на циганизирането и ислямизирането на България.Стоп на чалгата,турските сериали,новините на турски език.Забрана на партии насаждащи етническа и религиозна омраза в православна България.Да се отнемат незабавно паспортите на всички ***, които се срамуват от българския си произход, правейки се на велики траки,османотураки и т.н.