Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция

Турция настоява да строи джамии в Атина
Обновена: 7 окт 2013 14:35 | 7 окт 2013 09:14, Елка Василева
215
Ердоган брани мюсюлманското малцинство в Гърция
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Турският премиер Реджеп Таип Ердоган заяви, че не е проблем да бъде отворена гръцката православна семинария на остров Хейбелиада, която бе закрита преди 42 г. Той обвини гръцките власти, че не решават проблемите на мюсюлманското малцинство в Гърция, предаде БТА.

"Големият проблем е с нашите сънародници в Западна Тракия /така в Турция наричат областта в Гърция, където живее компактно мюсюлманско население/, там живеят около 150 000 наши сънародници. Но те нямат право да избират своите мюфтии. Това е много сериозен проблем. Защо не им осигурите това право? В Атина имаме две исторически джамии. Ние им предложихме, разрешете ние да ги построим, още ще ни разрешават, вече десет години чакаме", каза той. Ердоган се спря на този проблем в речта си на митинг в град Джейхан, провинция Адана.

Той заяви още, че досега турското правителство е възстановило собствеността върху недвижимото имущество на немюсюлманските общности в Турция на стойност около 2,5 милиарда турски лири.

"Ние ще продължим това, защото спазването на правата на гражданите и с мюсюлманско, и с немюсюлманско вероизповедание е дълг и грижа на държавата", каза Ердоган.

Турският премиер се спря и на ситуацията в Сирия и Египет. "Над 100 000 души бяха убити в Сирия от жестокия Асад. За съжаление, в Турция все още има хора, които го подкрепят. Но ние не желаем този режим в Сирия да продължава. Не желаем и военния режим в Египет. Заклеймяваме онези, които нападнаха мол в Кения и избиха невинни хора. Ислямът е религия на мира, ислям и тероризъм са несъвместими", каза Ердоган.

Според турския премиер за тези 11 години, откакто е на власт неговата Партия на справедливостта и развитието, в Турция е била построена над 17 000 километра разклонена пътна мрежа, във всички областни центрове на Турция и на други населени места има летища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
8
 
! Отговори
bg преди 10 години
Nacistkite tamplierski sataninski svine v Z.Evropa I masono-tamplierskite sataninski USA sa tvurdo protiv izgonvaneto na gnusnite turski nevernici ot Evropa I vuzstanovjavane na staroto ime Konstantinopol.Sataninskata Vatikana e sushto protiv vuzstanovjavaneto na Pravoslavieto na Bosfora.Tezi tumni sataninski sili sa na stranata na sataninska Turcia.
107
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 10 години
Bulgarskite gjaurski goveda ot BG-pravitelstvoto trebva da otpravat ostar protest s/u izkazvaneto na muslemskoto gubre Erdogan I da mu kajat 4e v Zapadna Trakia ne jiveat turci,a bulgari.Trebva da informirat I nacistkite zionistki masonski svine v ES za mrusnite lujlivi dumi na sataninskata muslemo-masonska mursha Erdogan,ama nema da go napravat,zashtoto 4e budat nahokani ot US-posolstvoto v Sofia,koeto e tvurdo na stranata na muslemska neverni4eska teroristi4na Turcia.
106
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 10 години
V Gurcia,Turcia I Surbia e zabraneno da se slusha bulgarska muzika.Posetitelite v gruckata taverna kakva pesen sa iskali da im pusnat?Mnogo se sumnjavam dali sa iskali bulgarska pesen,vse si misla 4e sa iskali grucka pesen.P.S.Bulgaristanskite gjaurski svinje drusat jako 4alga,grucka I srubska.
105
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Бай ОнЕдин Господ знае дали си си имал работа с гърци в Гърция и там като тук има твърде много .....мммм..... всякакви, но в Гърция различните етноси най - вече работят там. Като туристи ни заведоха в някаква "гръцка" таверна в Атина и то изглеждаше гръцка, но не можаха да ни пуснат нито 1 песен по желания, а се оказа, че собствениците са албанци и персонала също.
104
2
 
14
 
! Отговори
историк преди 10 години
НА ТУРЧИН НИКОГА НИКАКВО ДОВЕРИЕ !!!
103
5
 
12
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Това лято бях на почивка в Турция. Супер беше. Даже показват двевната история на района... Троя, всякакви други неща..Явно сегашната турска история в тези райони е от гръцки произход... Дано не я унищожат, както са унищожили църквите там... Имам снимки и мога да ги покажа...Но пък са супер гостоприемни и готвят добре.... за разлика от гърците, дето се държат като нашенските копърки...
102
1
 
19
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 10 години
След като България, не съумя да социализира и интегрира ромското и голяма част от насила ислямизираното малцинства,сега те се опитват да асимилират БЪЛГАРСКОТО мнозинство.Чалга,турски сериали,новини на турски език.Циганизирането и ислямизирането на България е в пълен ход.
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
V t.nar. Zapadna Trakiq jiveqt predimno bylgaromohamedani izvestni oshte kato pomaci.Kyde se buta toq Erdogan da se probva da gi poturchva?Vqrno, che bylgarite ne gi iskat tezi hora (vidno e ot komentarite po-dolu), no vse pak tezi hora imat samosyznanieto na bylgari.
100
2
 
15
 
! Отговори
Хм преди 10 години
" Ислямът е религия на мира, ислям и тероризъм са несъвместими"(facepalm) неам думи... *** ислямистка ***... как има очи да говори...
99
0
 
19
 
! Отговори
tangra преди 10 години
А гърците настояват да им върнат Измир.
98
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕРДОГАНЕ НЕМА ДА СТАНЕ
97
3
 
31
 
! Отговори
а бе щоо преди 10 години
Щом си роден в ТАЗИ държава и имаш българско гражданство си БЪЛГАРИН! Точка!!! А тия от ДПС-то и цялата тая *** дето плаши хората там в района /настроиха джамий като за световно/ и всичко говори на турски на площада ама айде да не казвам какво да им се направи...Я да се позамислите дали беше точно така преди... Тази земя е българска и на който не му изнася..багажа и беж! И да, съгласна съм с гърците в това отношение - никакви джамии, турчееш ли ми се - чупка!!!
96
0
 
7
 
! Отговори
Я преди 10 години
До KOSTAS LINKEТи така си мислиш. И вашите и нашите политици са едни и същи! Я какво стана с Югославия, Косово поле? Нас, а после и вас ви чака същото. Нали и вие сте подписали Лисабонския договор! В Холандия 25% са холандци! а от тях 50% са евреи=12,5% холандци! Е тая държава не е никаква Холандия ! (Нямам нищо против еврейте, но са друг етнос)
95
2
 
15
 
! Отговори
а бе щоо преди 10 години
До Анонимендо 92 - няма такова понятие като "***", това е благодарение на ДС-то преди 89 и не лъжете хората, че помаците са "най-чистите" българи! Четете бе хора, има документи олкото искаш стига да ти се рови! Но, на ДПС-рите не ги кефи да им се казва българи-мохамедани, защото те са такива!!!! Какво турско малцинство, бе? По време на възродителния процес бяха толкова малко тези, които бяха с мюсолмански имена...сега ми говорят за турско малцинство.Роден си в България, баба ти и дедо ти и
94
0
 
31
 
! Отговори
Радослав(Рамазан) преди 10 години
За 24 години "демокрация" с мълчаливото съгласие на продажни държавници в България бяха построени толкова много джамии,колкото дори и през 5 вековното османско робство не бяха построени.
93
1
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
ГЪРЦИТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМ РАЗРЕШАТ ДА ПОСТРОЯТ И ЕДНА ДЖАМИЯ! ДА МУ МИСЛИМ НИЕ- БЪЛГАРИТЕ !! С ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ПРАВИТЕЛСТВА-ДЖАМИИТЕ НИКНАТ КАТО ГЪБИ ! БЪЛГАРИЯ СЕ ТУРЦИЗИРА,БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВСИЧКИ ,КОИТО ДОПУСНАХА ПЕТАТА КОЛОНА НА АНКАРА ДА НИ УПРАВЛЯВА ВЕЧЕ 23 ГОДИНИ!!!
92
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До M..До 81 когато нашите са ги клали и са бягали в Балкана да мъстят, други са се отрекли от име, вяра и народ, само за да се спасят! Живейте си с "гордото" потекло и се радвайте на живота, който е бил дарен на пра-дядовците ви от някой яничер за смелоста дет са имали!
91
1
 
21
 
! Отговори
Харалампи преди 10 години
До Анонимен относно написаното от теб - "...За последните 300 г. великите сили ни разказаха играта тотално....". Абсолютно и прав в това твърдение, но малко хора го разбират! Така наречените "велики" сили винаги са се страхували от една голяма и силна България! Затова продължават да ни държат слаби и разединени.
90
2
 
20
 
! Отговори
M.. преди 10 години
До anonim1000Ето къде е проблема де. Българите не ме искали. Ама аз съм българин бе! Кой има право да не ме иска? Кой българин има право да не иска друг българин? Скритата омраза е факт! Жалко, че я има. И докато я има не се изненадвайте, че тези хора са лесни за турцизиране, американизиране и т.н. Сами ги тикате в ръцете на другите..после те са били продажници. НЕ! Вие ги продавате!
89
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помаците са най чистите българи, прекратете спекулациите с произхода им!! Вяра не означава етнос. Мюсюлманина може да бъде сириец, пакистанец, индиец, мароканец, всякакъв... но това не го прави турчин, нали? Защо нашите мюсюлмани непрекъснато ги турчосват?.....