Момчетата и момичетата в Турция в отделни общежития

Ердоган се възмутил как младежи и девойки седят един до друг
Обновена: 6 ное 2013 14:10 | 6 ное 2013 09:18, Елка Василева
200
Момчетата и момичетата в Турция в отделни общежития
Турският президент Абдулах Гюл (д), премиерът Ердоган и съпругата му Емине. Снимка: БТА

Турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че момичетата и момчетата студенти ще бъдат настанявани в отделни общежития. Това той обяви в реч на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието, предаде БНР.

„Това, което се случва в общежитията, е непонятно. Там всички живеят на едно място. Може да се случи всичко. Като консервативно демократично правителство ние сме длъжни да се намесим. Разпратихме нареждания до валийствата, областните управи да вземат мерки против общите общежития за студенти от двата пола“, заяви турският премиер.

Като мотив за това нареждане Ердоган изтъкна, че майките и бащите молели държавата за помощ.

Още по темата

Тези мерки се предприемат с цел да им покажем, че сме държава, допълни той.

Разделянето на момичета и момичета по думите на Ердоган става факт, след като преди няколко дни той се възмутил от начина на съжителство на турските студенти. Преди време пък Ердоган беше заявил, че се възмущава, когато вижда от прозореца на офиса си в Долмабахче, че момичета и момчета седят заедно на пейките на корабите, които минават през Босфора.

Близки до управляващата партия коментираха решението на Ердоган за разделението на общежитията, че не трябва да се разглежда като вмешателство в личния живот.

Но според критиците на Ердоган то е израз на все по-нарастваща ислямизация на социалния живот в Турция. Някои коментатори посочват, че Ердоган е напът да създаде нравствена полиция по подобие на тази в Иран, която контролира облеклото на жените и наказва онези, които не спазват правилата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
днес разделение в общежитията, утре фереджетата и бурките, след това ще забранят на момичетата да учат висше образование, след това ще им забранят без придружител (брат, баща) да ходят по улиците и накрая се озоваваме в Средновековието.
66
12
 
20
 
! Отговори
BG. Пезевенк преди 10 години
Турските уруспета в хоризонтално положение са направо върха! Като почнат да стенат от удоволствие ала,алаа,алааа! - егати, направо ни боготворят! Много се оплакват,че техните в кревата били кръгла нула и воняли на овча лой и леш.
65
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турция кротко си затваря вратата към ЕС. Ще ги ухажват още малко...После и те ще гризнат дръвцето, не може дълго да се стои на два стола.Никой няма да им позволи да станат централна гара разпределителна между Европа и Азия. Прецеденти има - панамския канал не се контролира от панамците, Босфорът също може да стане набързо проблем за Турция.
64
3
 
30
 
! Отговори
p.djuf преди 10 години
Всичко може да се случи...в развинтените фантазии на ислямистите.Те студентите да не би с нещо друго да се занимават по цял ден, освен със секс.Абе направо затваряйте университетите, какво им се церемоните.
63
1
 
2
 
! Отговори
Гюргя преди 10 години
Разделянето на момичета и момичета по думите на Ердоган става факт
62
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дружката на Бойко връща Турция в 15 век жалко .
61
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
да се **** в **** какво ме интересуват
60
5
 
2
 
! Отговори
tatar преди 10 години
samo da dobavya tazi snimka e ot okrivaneto na tunel pod bosfora struva pet miliarda dolara
59
0
 
1
 
! Отговори
tatar преди 10 години
do 8 tozi mıj do jenamu e yaponskiya premiyer negramotnik ne stiga ce si tıp ama vajnoto e da ima veseliye
58
8
 
6
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Ашколсум бе партньори , айде носете шериата насам , подготвили сме терена , стадото блее , талибаните колят , врееме е за марша на локума. Аллах Акжбар !
57
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това не е достатъчно. Трябва да има отделни автобуси са жени и мъже, отделни таксита, отделни хотели, магазини, ресторанти, кафенета сладкарници и т.н. Сега е една разхайтена работа в Турция и явно на чичко Ердоган това никак не му харесва. Нравствена полиция въоръжена с гумени маркучи трябва да въвежда ред и законност по обществените места. С една дума съвсем скоро очаквам бежанци и от Турция.
56
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствените две жени влезли в кадър са със забрадки. Ердоган се разправи с военните и сега налага про-ислямски правила в държавата. Дано Европа се опомни и им затвори веднъж завинаги вратата.
55
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
браво!много правилно!!там е за учене не за разврат!
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Morala na parvo mqsto prav e 4oveka,a nashte studenti kvo pravqt e..... t se koy kadeto svari i deca ne rajdat
53
2
 
52
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
Ердоган казва:"Сбогом Европа!"
52
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Анадолският *** тотално е изтрещял!
51
0
 
9
 
! Отговори
stariadub преди 10 години
До Анонимен 11Аааа, недей така, точно това целят тези с големия нос, Религията-опиум за масите-Маркс(Мурдахай Леви) ако не се лъжа
50
3
 
60
 
! Отговори
тцЪ преди 10 години
Някой ще му обясни ли на тоя, че отдавна вече не е 15 век? Това ислямистите са възможно най-назадничавото племе на света.
49
1
 
10
 
! Отговори
Test преди 10 години
S edin Dogan ne mojete da izlezete na glava,a ste tragnali Turciq da obsajdate xaxa smeshni mishki ste ei..
48
1
 
9
 
! Отговори
SS преди 10 години
тоа Ердоган нали тамошните щяха уж да го сиктирдосват, какво стана?А колкото до студенти до/около студентки, в най-скоро време ще види от прозореца си направо как се шлякат на пейките на корабите