Момчетата и момичетата в Турция в отделни общежития

Ердоган се възмутил как младежи и девойки седят един до друг
Обновена: 6 ное 2013 14:10 | 6 ное 2013 09:18, Елка Василева
200
Момчетата и момичетата в Турция в отделни общежития
Турският президент Абдулах Гюл (д), премиерът Ердоган и съпругата му Емине. Снимка: БТА

Турският премиер Реджеп Ердоган заяви, че момичетата и момчетата студенти ще бъдат настанявани в отделни общежития. Това той обяви в реч на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието, предаде БНР.

„Това, което се случва в общежитията, е непонятно. Там всички живеят на едно място. Може да се случи всичко. Като консервативно демократично правителство ние сме длъжни да се намесим. Разпратихме нареждания до валийствата, областните управи да вземат мерки против общите общежития за студенти от двата пола“, заяви турският премиер.

Като мотив за това нареждане Ердоган изтъкна, че майките и бащите молели държавата за помощ.

Още по темата

Тези мерки се предприемат с цел да им покажем, че сме държава, допълни той.

Разделянето на момичета и момичета по думите на Ердоган става факт, след като преди няколко дни той се възмутил от начина на съжителство на турските студенти. Преди време пък Ердоган беше заявил, че се възмущава, когато вижда от прозореца на офиса си в Долмабахче, че момичета и момчета седят заедно на пейките на корабите, които минават през Босфора.

Близки до управляващата партия коментираха решението на Ердоган за разделението на общежитията, че не трябва да се разглежда като вмешателство в личния живот.

Но според критиците на Ердоган то е израз на все по-нарастваща ислямизация на социалния живот в Турция. Някои коментатори посочват, че Ердоган е напът да създаде нравствена полиция по подобие на тази в Иран, която контролира облеклото на жените и наказва онези, които не спазват правилата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Общежития само за мъже?! Най-после има реален шанс да забременее турчин!
126
1
 
5
 
! Отговори
А.С. преди 10 години
ТОЯ ПОЧНА ДА СТАВА СМЕШЕН С МАНИЯТА СИ ЗА ИСЛЯМИЗАЦИЯ НА ТУРЦИЯ Също и 999 с опитите си да го оправдава !Тия бъркат "прогрес" с "регрес"
125
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*Аркадаш ти май си голям будала. А? Вашите уруспета, отпред са "девици", а дирника им изглежда като цъфнала майска роза.Въртят го като пералня. Ала,алаа.алааа!Ба си,направо ни боготворят.
124
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*В забуления ислямски свят разврата е най-груб. Не им виждаш лицата - не знаеш коя с кого, а може и *** да е влизала през задния ("женски") вход на къщата на комшията.
123
0
 
0
 
! Отговори
До Нр 32 преди 10 години
Много точно казано.Браво!
122
1
 
21
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Ако продължава така Турция и *** ще върне, и фереджетата. То и без това в повечето провинции хората живеят в 15 век. И тея ще ми влизат в ЕС.
121
0
 
24
 
! Отговори
12 преди 10 години
Жалко че една светска държава така усилено върви към ислямизация. Това е лошо за самите турци. Къде е завета на Ататюрк. Къде е армията, която трябва да го брани? Хора борете се за държавата си.
120
2
 
21
 
! Отговори
Славянин преди 10 години
В Словакия имотите са скъпи! Да привлечем наши братя тук! Имаме евтини имоти! Ще дойдат много млади и работливи ХРИСТИЯНИ! Къде са ПОЛИЦИЦИТЕ? Хайде! Привлечете тези млади хора,работливи! Дайте им къщи! Даже по селата! Ще правят оранжерии! Ще гледат овце и крави! Само да има политика! Поляци и Словаци да поканим! Не Турци и Сирийци!
119
1
 
19
 
! Отговори
PREDSKAZATEL преди 10 години
Жалко за тази До сега Икономика УМИРА Турция! Няма вече СВЕТСКА АТ А ТЮРК НОРМАЛНА! ТУРЦИЯ УМИРА! ПЪЛНА ИЗОЛАЦИЯ! НЯМА АТ А ТЮРК-НЯМА ТУРЦИЯ! Няма свят! Няма АВРОПА! Само пушки! БОМБИ! Жалко за АТАТЮРКОВА ТУРЦИЯ! Тя отива в Сирия! В Египет! В Ирак! Луда държава-отвъд ИСЛЯМА! Либия?!!!Северна АФРИКА???
118
1
 
28
 
! Отговори
До predskazatel преди 10 години
Трябва да се затвори границата с Турция! От там лъха на БАРУТ! Мирише на ВОЙНА! Пълна изолация на ИСЛЯМИСТКА Турция! Няма път на глупостта към Европа! Да ги БЛОКИРАМЕ! Никакви стоки към Турция! Никакви стоки към Европа от Турция! Да обикалят техните стоки през ЛУНАТА! Никакъв толеранс! Турция е вече в !5-ти век!
117
1
 
24
 
! Отговори
Predskazatel преди 10 години
Ердоган ще докара собственият си народ до гражданска война! Турция не отива на добре! Ататюрк прокламираше комшулук с България,защото пътят на модерна Турция към света минава през България! Сега Турция прави мизерия на България,вместо да помага! Време е Европа и Русия да БЛОКИРА всички пътища на регресивна Турция към нормална ЕВРОПА и нормална АЗИЯ! До като е време! Арабскатапролет *** на прага на назадничава Турция..Ще се пролее много кръв в тази държава!За съжаление!Поне 15 год!
116
2
 
23
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Най-после ще забранят филмите със светски,характер,ще правят само със забрадени моми и чалмати и космати младежи и вече никой в България и по света няма да им гледа БОЗИТЕ! Голям кеф ще е без турски сериали!
115
1
 
26
 
! Отговори
МюслимТЪП преди 10 години
Скоро Ердоана,ще пусне отделно метро за девойки под Босфора и отделно за *** патлаци! И маршрутките ще са отделни! Червена маршрутка за кадъна,синя за абита! Този надмина и апартейда! Да им раздаде и кремъклийките-сами да се избиват по-между си! Турция толкова назад не е била исторически от преди времето на Кемал Ататюрк! Горкият в гроба се обръща сега,като вижда какви мародери е родила съвременна Турция! Дано Аллах да му избоде очите на този ***!
114
1
 
14
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Реджеп трябва да си пусне една хубава дълга проскубана брада и да си сложи черния чувал на главата, стига се е крил за тоя фалшив имидж на човек...
113
9
 
6
 
! Отговори
Смотняци преди 10 години
Абе в Англия например в колежите от стотици години и досега има отделни общежития за момчета и момичета, дори и в гимназията са така 0 отделно момчета и момичета. В Англия и испания в католическите им сектантски училиша също са разфелени момичета от момчета. И сега кво правим ?Малко двоен стандарт, а :-)?
112
4
 
2
 
! Отговори
davigo преди 10 години
cirvuli gega i nametalo tovamu otiva na bylgarina mnogo dobre izglejda v tiya nosiy
111
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 999*: МОЖЕ БИ НЯМА ДА Е ЗЛЕ СЛЕД НЯКОЙ ДРУГ ДЕН ДА ОБЯВАТ ЧЕ ИМА МЕТРО ЗА ЖЕНИ И ТАКОВА ЗА МЪЖЕ.А СЪЩО ДА ПОМИСЛЯТ ЧЕ СЕКСА Е ГРЯХ И ДА ПОЧНАТ ДА ОНАНИРАТ САМО...НО ТОГАВА КЪДЕ ОТИВА ПОВЕЛЯТА НА ЕРДОГАН ЧЕ ВСЯКА ТУРКИНЯ ТРЯБВА ДА РОДИ ПОНЕ....ТРИ ДЕЦА.БОГ ЛИ ЩЕ ГИ ОПЛОЖДА ЖЕНИТЕ В ТУРЦИЯ. И ТАКА...СТАИ ЗА ЖЕНИ,АВТОБУСИ ЗА ЖЕНИ,КОЛИ ЗА ЖЕНИ,КАТО В АМЕРИКА С *** ПРЕДИ ПО-МАЛКО ОТ 100 ГОДИНИ. ПРОСТИ,ОБЪРКАХ СЕ,*** НЯМАТ ПРАВО ДА ИМАТ КОЛИ. КЪДЕ ОТИВА ТУРЦИЯ? В 15 ВЕК.!
110
9
 
6
 
! Отговори
gigov преди 10 години
Божеееее,защо сте такъв *** бе???Че какво лошо има в това???Най-елитните гимназии в България са с подобно разделение на общежитията,Езиковата в Ловеч,например,от където са излезли много Човеци!!!Що за племе сте бе пубери????
109
2
 
2
 
! Отговори
Браво преди 10 години
Браво!Така трябва да е .Българския клон на партията на справедливоста на Касим Дал и Горман Исмаил е създателка на т.н. реформаторски блок трябва това да и е първия закон,когато дойдат навласт.Кунева ханъм във фередже а Костов ефенди с хубав червен фес. Точно защото знаят какво ги чака "ранобудните студенти" напират за шефовете от блока.Те вече са си пуснали бради в тон с законите на шарията така че само още малко трябва да почакат Орешаро да падне и тогава - Алах акбар!
108
5
 
10
 
! Отговори
Jon преди 10 години
Нали Турция иска да влиза в Европа.Не виждам как със това оренталско управление на Ердоган, мястото на Турция е в Анадола или арабския полуостров.