Повторно гласуване за местни органи на властта в 3 секции в Косовска Митровица

Премиерът на Сърбия Ивица Дачич призова сърбите да гласуват
17 ное 2013 07:53, Елка Василева
0
Повторно гласуване за местни органи на властта в 3 секции в Косовска Митровица
Снимка: архив, Reuters

Повторно гласуване ще се проведе днес в три секции в северната част на град Косовска Митровица, където резултатите от изборите за местни органи на властта от 3 ноември 2013 г. бяха анулирани заради инциденти между сърби.

Изборните власти наредиха повторение на вота в три избирателни секции в Митровица, където маскирани мъже атакуваха служителите и унищожиха изборния материал по време на напрегнатите избори на 3 ноември.

Още по темата

За да се избегне повторение на събитията, международните и местните сили за сигурност в Косово увеличиха своето присъствие в размирната северна част на страната, предаде Асошиейтед прес.

Твърдолинейните сърби се противопоставят на изборите, организирани от етническите албанци. Сръбското участие във вота бе основна част от постигнатото с посредничеството на ЕС споразумение за нормализиране на отношенията между Косово и Сърбия.

Премиерът на Сърбия Ивица Дачич призова сърбите да гласуват на повторението на местните избори в северната част на Митровица, ако не искат кмет на града да стане албанец и предупреди, че при бойкот на изборите би се провалила цялата концепция за формирането на Съюз на сръбските общини. Вторият кръг на местните избори в Косово е насрочен за 1 декември, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари