Сърбия започва преговори за членство в ЕС през януари

Премиерът Ивица Дачич определи решението за това като историческо събитие
18 дек 2013 08:38, Елка Василева
11
Сърбия започва преговори за членство в ЕС през януари
Снимка: архив, Reuters

Министрите на външните работи от ЕС се споразумяха съюзът да започне преговори със Сърбия за присъединяване през януари, заяви еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле, цитиран от ДПА.

Министрите "признаха усилията за реформи и нормализация", написа Фюле в Тwitter. Той посочва в социалната мрежа, че първата междуправителствена конференция е планирана за 21 януари.

Шведският външен министър Карл Билт написа също в Тwitter, че има зелена светлина за започване на преговори за присъединяване на Сърбия към ЕС. Билд заявява, че има добра рамка за преговори и че събитието е важно за целия регион.

Премиерът на Сърбия Ивица Дачич определи решението за начало на преговори за присъединяване към ЕС като "историческо събитие" за страната му, съобщава ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
15
 
! Отговори
Порти Портев преди 10 години
До ТОВА НЯМА ДА СТАНЕKaкво знаеш ти как живеят сърбите?! Сърбия има дългове и умираща икономика. ЕС им е нужен за да направят така необходимите реформи и да отскочат от блатото.Никакъв край за Сърбия не е това. Това е шансът им за ново начало. ЕС е това което самата държава си го направи и използва ресурсите, които може да се използват.
7
10
 
4
 
! Отговори
batmario преди 10 години
добре дошли в матрицата и дупе да ви е яко...
6
6
 
8
 
! Отговори
По-добре е да са вЕС преди 10 години
За българите в Западните покрайнини е по-добре Сърбия да е в ЕС-това е единственият начин районът на Западните покрайнини да се вдигне поне малко икономически,понеже сега умишлено той е най-изостанал в цялата територия на държавата Сърбия.Така все повече българи ще ходят до Ниш,Пирот и все повече българи от Западните покрайнини ще ходят свободно до България.То и сега това е възможно,но ЕС ще сближи българския и сръбския народ,ще има общи проекти,общи инвестиции,нашите там няма да са преследвани.
5
13
 
10
 
! Отговори
3344 преди 10 години
Оги, не обвинявай сърбите, а тези които стоят над тях и имат интерес да ни настройват едни срещу други и да не сме заедно и обединени. Всичко е "разделяй и владей"!
4
13
 
3
 
! Отговори
Който има уши преди 10 години
всички съгрешиха и не стигат Божията слава Рим 3:23Защото заплатата на греха е смърт; а Божият дар е вечен живот в Христа Исуса, нашия Господ. Рим 6:24Който вярва в Сина има вечен живот; а който не слуша Сина няма да види живот, но Божият гняв остава върху него. Йоан 3:36Истина, истина ви казвам, Който вярва в Мене има вечен живот.Йоан 6:47Защото какво би дал човек в замяна на душата си? Марк 8:37Защото по благодат сте спасени чрез вяра; и това не е от нас; Божий дар е:Ефесяни 2:8
3
9
 
27
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Не трябваше наште политици така лесно да подкрепят Сърбия за ЕС...толкова кал, толкова мръсотия ни направиха за 130 години, че нямам думи..да ви припомня ли?!През 1885 ни нападат без причина, 1913 г пак ни нападат с Турция, взимат ни Македония и провеждат тотално изтребление на българското население, през 1944 ни взимат западните покрайнини и измислят македонска нация, тотално да скъсат с България и пак нечовешки геноцит спрямо българите там. После до 1968 постоянно мешателство за Пиринския край. После доидоха юговойните, които откъснаха България с 10 и повече години от инвестициите и сериозно
2
15
 
25
 
! Отговори
ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ преди 10 години
НАПРАВО ЩЕ ИМ РАЗГОНЯТ ФАМИЛИЯТА НА ДЪРЖАВАТА. СЪРБИТЕ ЖИВЕЯТ МОМЕНТА МНОГО ПО-ДОБРЕ ОТ БЪЛГАРИЯ И ОТ МНОГО ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ. ТОВА ЩЕ Е КРАЯТ НА СЪРБИЯ
1
21
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 10 години
Кой се интересува от мнението ти бе *** мършав