Гръцката Златна зора остана без държавно финансиране

9 от 18-те й депутати са обвинени в участие в престъпна организация
Обновена: 19 дек 2013 08:30 | 19 дек 2013 08:29, Елка Василева
6
Гръцката Златна зора остана без държавно финансиране
Снимка: архив, Reuters

Гръцкият парламент лиши крайнодясната партия Златна зора от държавно финансиране, след като девет от нейните 18 депутати бяха обвинени за участие в престъпна организация, предаде ДПА.

Решението, което влиза в сила незабавно, беше прието с огромно мнозинство от 241 гласа срещу 26 "против" и петима "въздържали се".

В края на октомври парламентът прие законодателна поправка, с която се спира държавната субсидия на политически партии, ако техните лидери или една десета от депутатите им бъдат обвинени за участие в "престъпна организация" или "терористични действия".

Лидерът на Златна зора Никос Михалолиакос и други двама депутати от партията са задържани от 3 октомври в очакване на процес срещу тях.

Разследването срещу Златна зора започна след убийството през септември на рапър антифашист, за което беше обвинен активист на неонацистката партия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
В такъв случай половин България трябваше да е по затворите досега.
3
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A нашата неофашистка АТАКА освен финансиране от държавата си имат и чуждо финансиране от братска славянска православна страна ,което им осигурява собствена телевизия,вестник и Варадеро по желание.За всеки получен глас от Атака българския данъкоплатец осигурява по 11 лв годишно за да могат да се борят с империализма от плажовете на Варадеро или скъпите фртенски хотели.
2
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че ГЕРБ си е престъпна организация от криминалитети,БСП е престъпна организация извършвала геноцид,за Атака предходния споменава а колкото до ДПС,вервайте ми всички гърци по-скоро ще станат фашисти отколкото да разрешат подобна престъпна сепарастична партия
1
9
 
37
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Тука ги пращаме да почиват в Куба,Брюксел и Париж за успокоение на нервите.