Българите за Нова година на "Македонско девойче" в Охрид

За много охридчани пък България е топдестинация за празника
Обновена: 27 дек 2013 09:52 | 27 дек 2013 09:50, Елка Василева
16
Българите за Нова година на "Македонско девойче" в Охрид
Снимка: архив, Булфото

Много българи ще посрещнат Нова година в Охрид, съобщава пресата в Македония. Те ще са най-многобройните гости за празника в града, пише вестник "Вечер" под заглавие "Българите за Нова година ще играят на "Македонско девойче".

Над 70% от хотелите по брега на Охридското езеро за Нова година вече са продадени, казва Дончо Таневски, председател на хотелската асоциация на Македония.

Най-много ще са гостите от България, но ще има и от Гърция, Сърбия, Албания, Косово и Черна гора.

"Българи в Охрид, охридчани в България“ - това пък гласи заглавието на "Утрински весник". Много хора от Охрид се готвят да посрещнат Нова година в съседните на Македония страни. За повечето от тях България е топ дестинация.

Тези, които ще обединят посрещането на новата година със зимната ваканция, избират най-вече Сандански, както и Банско, Пампорово и Боровец.

В Охрид пък се очакват гости от чужбина, като най-многобройни ще са тези от България, казва Тошо Чочороски, мениджър на хотел. Неговият колега Анатас Николоски потвърждава, че гостите от България ще са най-многобройни. От неговия хотел готвят изненада – при добро време ще организират закуска на плажа за гостите си. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
5
 
! Отговори
Pirinec преди 10 години
Ima edna nova online biblioteka strumski - tocka- com e adresa i, preporychvajte q na makedoncite za da si nauchat istoriata, tam sa kacheni stari knigi na makedonski dejci
11
5
 
12
 
! Отговори
Radio Skopie преди 10 години
Седемдесетте години слушах много Радио Скопие, защото пускаха хубава музика, особено "Трите гонга" в събота. Тогава на кръгъл час казваха Радио Скопие и тогава чак разбирах, че съм на станцията, толкова хубав български говореха. А сега, Орцето се чуди как да си изкриви езика, само и само да не е на български.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добра новина,стига сте ни насаждали омраза между двата народа.Само медийте го правите.Българите и Македонците сме славянски народи затова НЕ НА ОМРАЗАТА.Печелят само тези които ни мразят и искат да унищожат Христянството на Балканите.ВРЕМЕ Е ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА НАШАТА ОБШНОСТ.
9
5
 
12
 
! Отговори
do orce преди 10 години
orce,и оти не я сакаш ногу Бугария?Че по-близки от нас има ли бре?!Ще се осъзнаете някога... ама да не е късно...
8
11
 
11
 
! Отговори
orce преди 10 години
Na site turisti koi ce dojdat vo OHRID I DRUGITE GRADOVI DA ja docekat NOVATA GODINA edno golemo dobrsdojde za onie goltari i *** im go ostavam kompjuterot i neka tresat gluposto tie i taka ne se za da se druzat so normalni luge.Kako ovie idoti ne mozat da svatat deka sekij odi kaj mu e dobro,udobno i bezbedno ,no uostalom sekoj si e gazda na svoite pari i ce gi trosi kaj saka.I jas mozebi ne ja sakam mnogu Bugarija no koj me prasa eve i dvete deca so familiite ce odat vo Bansko na skijanje
7
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Там тотална мизерия! Местните гледат нещо на дребно да те излъжат, държат се все едно си натрапник, а не турист, който е дошъл да изхарчи некое друго динарче в БЮРМ
6
12
 
16
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Там тотална мизерия! Местните гледат нещо на дребно да те излъжат, държат се все едно си натрапник, а не торист, който е дошъл да изхарчи некое друго динарче в БЮРМ.
5
24
 
22
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
само пенсионери и селяни ходят там.
4
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МИЛЧООхрид е село намиращо се в северозападна България на няколко километра от Бойчиноци.
3
9
 
18
 
! Отговори
макето преди 10 години
Ако знаете у Охрид како съм се напивал ум ке ви зайде
2
27
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само изключително *** селянин без никакви принципи може да отиде там. Другите не само ще си дадат сметка, че там ще е мразен, но и ще се чувстват некомфортно от това
1
15
 
11
 
! Отговори
бг преди 10 години
да не забравят да сложат по едно цвете на гроба на удавилите се баби ..БОГ ДА ГИ ПРОСТИ''и да гледат ако не могат да плуват да си купят жилетки с нагревател ,че водата е ледена .........