350 турски полицаи бяха отстранени от работа

Кабинетът продължава да опитва да потуши корупционния скандал
Обновена: 7 яну 2014 17:20 | 7 яну 2014 17:17, Елена Кирилова
98
350 турски полицаи бяха отстранени от работа
Решението на правителството е издадено в полунощ. Снимка: архив Ройтерс

Турското правителство уволни 350 полицаи в Анкара във връзка с набиращото сила разследване за корупция по високите етажи на властта. На местата на освободените служители са преразпределени стотици техни колеги от други градове, съобщава Би Би Си.

Уволненията са извършени с решение на кабинета, издадено в полунощ. От постовете им са отстранени полицаи в звената, отговарящи за финансовите престъпления, борбата с контрабандата и организираната престъпност.

Правителството всячески опитва да се справи с проблемите, свързани с корупционния скандал в страната, вследствие на който трима министри от кабинета подадоха оставки, тъй като синовете им бяха арестувани.

Мнозина смятат, че арестите и уволненията отразяват враждата в рамките на управляващата Партия на справедливостта и развитието - между подкрепящите Реджеп Таип Ердоган и поддържниците на влиятелния ислямски учен Фетуллах Гюлен, който живее в САЩ.

Твърди се, че членовете на движението на Гюлен - Хизмет, се намират на влиятелни позиции в институции, в полицията, съдебната власт и в самата управляваща партия. От години последователите на Гюлен се борят за по-голяма роля на исляма в светската държава.

До момента полицията е осигурила само 250 полицаи, които да заместят уволнените. Те веднага са започнали да изпълняват задълженията си.

Междувременно скандалът продължава да ескалира, а премиерът Ердоган освободи половината си министри. Той обвини полицията и прокуратурата в заговор срещу правителството. Уволненията, предприети от него, само продължават да разпалват вътрешните конфликти в рамките на управляващата партия.

Повече по темата можете да научите от видеото на Bulgaria On Air!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 10 години
МУСТАФА КЕМАЛ АТАТЮРК Е ЛЮБИЛ И ОБИЧАЛ БЪЛГАРСКА МОМА- ГЕНЕРАЛСКА ЩЕРКА , НО ПО ОЧЕВАДНИ ПРИЧИНИ НЕ Я Е ВЗЕЛ ЗА СЪПРУГА.- БАЩА Й НЕ Я ДАЛ. ПИТАМ ВАС - ЗАЩИТНИЦИТЕ НА ТУРСКИТЕ МОМИ- АБЕ ЛАН КООЛУ ЗАЩО ВАШИТЕ МАЙКИ , А И ВИЕ НЕ РАБОТИТЕ.?!ЗАЩО ВИ Е СТРАХ ОТ РАЗВОД.?!~ АМИ ЗАЩОТО НЕ РАБОТИТЕ И ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ВИ ИЗДЪРЖА.НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ТОЛКОВА ГОЛЕМИ МОРАЛИСТКИ. ПОЗНАВАМЕ СЕ. НАЛИ СМЕ КОМШУ. ХА ХА. ДОКАЖЕТЕ , ЧЕ НЕ ТАКА
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*Новина от прекрасна турция!!!blitz.bg/news/article/244127
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*Още един факт за спокойствието и хаоса!Бият се като ***.
41
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До 999*Между другото вчера отново даваха по"euronews" как ги млатят турчетата на кораба - защо ли?Явно само така им наместват мозъка!Поредния пример, че турците са неграмотни. Канибал, а не ханибал се пише и още нещо не с голяма, а с малка буква!!!Хаос е настъпил в главата ти и трудно ще се оправиш. Ако искаш помощ не го прави тук. *** на психиатър.Ниска с широк ханш, малки гърди, дебели глезени, черна коса, нищожно количество разсъдък и *** поглед - туркиня!!!
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 999*Повдига ти се ама няма начин! Инак гладна ще останеш!
39
1
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До 999*Човека ти говори за естествената миризма на твоята любима турска нация. Ако искаш да му събереш сиренето (явно си го правила не един път та знаеш) чукнете си една среща и почвай.Наистина в кавалите са много добри туркините! Но дотам за компаньонки и робини са екстра (това им е генетично заложено). Болшинството са с *** муцки ниски и с дебели бутове.Нямат чара на българките.
38
0
 
11
 
! Отговори
BG PEZEVENK преди 10 години
В хоризонтално положение, турските уруспета, са направо върха! Като почнат да стенат от удоволствие ала,алаа,алааа! Ба си, направо ни боготворят! Много се оплакват,че техните в кревата били кръгла нула и воняли на овча лой и леш.
37
2
 
10
 
! Отговори
BG PEZEVENK преди 10 години
...С кардаша, смятаме да назначим двама,трима евнуси от турски произход, да пазят кадъните ни.Само трябва да са скопени с ***,бръснич или две тухли. Добро заплащане! 999*,ако имаш интерес заповядай!
36
2
 
10
 
! Отговори
BG PEZEVENK преди 10 години
до 999*Гооолям кеф,гоооолям секиш!Пристигнаха преди 1 седмица 6 засукани туркинчета,още кьорпенца.Харема ни е комплект.Бащите им ги доведаха от Анадола,гооолям глад и немотия,не можели да хранят толкова гърла и ни помолиха да ги назначим на работа,само и само да се отърват.Заработват яко,по 50 евро добавена стойност на час, пълна програма с всички екстри.На 3 смени денонощно,до Великден са пълно заети.Белите хора много се кефят и им се наслаждават.Това се нарича успешна Европейска интеграция!За мангалското си минало,глад и мърсотия, изобщо не искат да си спомнят...
35
2
 
6
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
БОЛНИ, ЗАНДАНИСТАНСКИ МИСЛИ ОТ БОЛЕДУВАЩИЯТ ЗАНДАНИСТАН. маската на турската икономика вече е паднала окончателно ЗА ВСИЧКИ, САМО ТИ ПРОДЪЛЖАВАШ ДА СЪЗДАВАШ СПАМ. ПОКЛОН ПРЕД ВЕЛИКИЯ ИНТЕРНЕТ, КОЙТО ТЕ ТЪРПИ ОЩЕ.
34
2
 
5
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Най-обичам непоправимо изкрейзило турче упорито да показва присъствие с долнопробна плява смятайки, че някой го чете.
33
3
 
11
 
! Отговори
Като скакалците! преди 10 години
...Важното че европейски, глупави демокрации(ние) ги хрантутим и им плащаме.Всяка една от жените им е забулена с фередже или бурка надянала на смръдлив *** шалвари и бута поне една детска количка и около нея подскачат още 5,6 отрочета.В джамиите им които никнат като гъби след дъжд, открито призовават към джихад и събират пари и набират доброволци за терористите и Ал Кайда.Сега сигурно разбирате, защо цивилизована Европа гледа негативно на 53 годишното присъствие на тази ***,да не говорим за опити за влизане в ЕС.
32
2
 
12
 
! Отговори
Като скакалците! преди 10 години
Като скакалците! Всички големи градове в западна Европа е пълно от тази мюсулманска ***.Нямат голям мерак да работят или да учат и 80% от младежите им са криминално проявени.Цели части от тези европейски градове, са превърнати на огромни гета ,където и полицията се страхува да влезе!90% от тях живеят от социалните и детски помощи(на нашия гръб) и каквото припечелят по криминален начин.Не проявяват никакъв интерес да се интегрират от 50 години насам.Размножават се ужасно бързо(поради безделието),без да се запитват дали са в състояние да изхранват семейството си.
31
2
 
4
 
! Отговори
Тервел преди 10 години
Партия на справедливостта и развитието, начело с нейния лидер трябва да се забрани и ръководството и да бъде съдено: Корупция,тереризъм,наркотрафик,ислямизъм,подстрекателство към война и поддържането(Сирия),репресии към кюрди,опозиция,полиция,военни,прокурори,съдии,писатели,журналисти,инакомислещи хора от ердоган,съседи,вмешателство в суверенни държави(Египет),интриги,подправяне на правителствени даннии към МВФ за икономика,развитие и лихвени проценти(следващия голям,вече международен скандал).
30
3
 
6
 
! Отговори
Аз преди 10 години
До 999*Диваци са турците и от тази участ не могат да избягат дори и в Германия. Живеят на общности в Европа като в праисторическо време на стаден принцип като овце и не могат да се интегрират защото са зле с мисленето (езиците не им вървят).Мразят ги навсякъде защото от тях стават само наркодилъри, крадци, сводници, чейнчаджии или в най-развитите им мозъчни тръстове се изявяват като продавачи на коли, зидаромазачи, продавачи на дюнери.Ей това са турчетата по света!
29
3
 
8
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Господин потурнак-читак. Не стана ли време да ходите да се навеждате на шейтана? Петък е.
28
2
 
6
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Явно след корупционните скандали и забраните на Интернет в турция си изкрейзил и бълваш плява за присъствие.
27
2
 
6
 
! Отговори
до 999* преди 10 години
Явно след корупционните скандали и забраните на Интернет в турция си изкрейзил и бълваш плява за присъствие.
26
2
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
До 999*Много ми харесва как се палиш! Мозъка ти е замръзнал някъде около османската империя и няма мърдане!Освен да посрамиш турция друго не можеш. Говориш за светска турция а се изявяваш като неграмотен ***. Е щом желаеш такива впечатления да оставиш за турците - твоя воля. Това, че пишеш против България не те прави велик турчин - по скоро смърдиш. Що се отнася за историята то е ясно (геноцид в Армения, насилие срещу Кюрдите, инвазия в Судан, поробители в България). Искаш ли още примери?
25
3
 
18
 
! Отговори
до 999* : преди 10 години
Домус! Пишман тюркче ченгене с *** тескере!Престани да грухтиш против родината си БЪЛГАРИЯ.турция ще пишеш с малки букви.Анадън му потурнак?