Продължават големите съкращения в гръцката администрация

Туризмът продължава да е водещ сектор в икономиката
9 яну 2014 18:35, Елена Кирилова
9
Продължават големите съкращения в гръцката администрация
Снимка: архив Ройтерс

Гърция ще продължи значителните съкращения в обществената администрация, заяви министърът на административната реформа и електронното правителство Кириакос Мицотакис.

В сферата на образованието се предвижда да се назначи по един нов служител на всеки десет освободени. Според министъра мярката е в отговор на изискванията за реформи в страната, включително по отношение на съкращаване на фондовете за работните заплати и пенсиите.

Мицотакис смята, че мащабите на гръцката администрация в момента се доближават до средните равнища в Европейския съюз.

Туризмът в страната остава един източник от основните бюджетни приходи и осигурява доходи за около 16% от населението. През 2013 г. пък е поставен рекорд по приходи от туризъм. Те са достигнали около 12 млрд. евро. Най-голяма част от чуждестранните посетители, които ходят в южната ни съседка, са немци.

Министърът по околната среда, енергетиката и климатичните промени Янис Маниатис посочи, че енергийната ефективност е ключ към растежа на икономиката в ЕС.

Янис Вруцис, министър на труда, социалното осигуряване и благоденствието, заяви, че най-големите предизвикателства са в неговата сфера. По думите му в ЕС има 3 млн. свободни работни места, докато средната безработица е над 10%, което показва наличието на структурни промени.

Повече за Гърция вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Мемет преди 10 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Умния Българин величае православна Гърция,която протегна братска ръка и спаси половин България от гладен геноцид и мизерия по време на т.н. "демократичен преход". Само неблагодарните кьопеци лаят от злоба.
3
0
 
11
 
! Отговори
Баш турист преди 10 години
До ТуристJet set няма пртенции и смята Гърция за една от най-добрите дестинации ,но нашето парвеню се прави на интересен !Аман от комплексари ! Като не ти харесва в Гърция , що не си стоя на село !?
2
0
 
11
 
! Отговори
до 2 Турист: преди 10 години
..."5 звездния" Дион палас, след Катерини...Хммм! Какви ги чиниш там брато?Този хотел е познат като свърталище на съмнително тъмни и *** "траки" от България и подобни буклуци от Косово и FYROM.
1
1
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
И сега пак реагират преди нас за съжаление.