Давутоглу отмени посещението си в България

Турският външен министър настоявал за среща с Плевнелиев
5 фев 2014 09:40, Елка Василева
55
Давутоглу отмени посещението си в България
Ахмет Давутоглу. Снимка: Reuters

Турският външен министър Ахмет Давутоглу отмени визитата си в България, планирана за утре и вдругиден. Това съобщава електронното издание "Тудейс Заман", цитирано от БНР.

Още по темата
Според дипломатически източници Давутоглу е отхвърлил поканата от колегата си Кристиан Вигенин, след като от българското президентство му дали да разбере, че няма да може да се срещне с президента Росен Плевнелиев.

Източниците на "Заман" не споменават кризата с превозвачите, които вече близо седмица са блокирани от двете страни на българо-турската граница заради спора с броя на транзитните и еднократните разрешителни. Според изданието обаче отмяната на визитата на Давутоглу със сигурност ще допринесе за увеличаване на напрежението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
5
 
! Отговори
до 41 преди 10 години
DOMUZ, страх те е да си признаеш, че си турчин, нали. "Турчин" винаги ще си остане *** дума.
38
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
И продължавам още малко по отношение на Държавата ни,турците не искали да пускат нашите превозвачи на границата,ами един съвет нека нашите българи превозвачи да се поучат от гърците,да затворят границите ,и те турците ако искат да минават и през Русия техен е проблема,,,500 години турско,60 руско айде стига де събуди се българино ,това са тежки дни за държавата ни ,но много скоро този народ ще се събуди и ще престане да бъде самоунижаван от родоотстъпници и ще заеме нужното и полагащо му се
37
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До КеворкянА бе ***,ти като не си българин ,що не отидеш от там от където си...а много се надявам скоро горе на политическата сцена да се изкачи истински Българин,който да защити не държавата си а самочувствието на народа му...стига толкова някакви се самонарекли турци да живеят в държавата ни,да използват благата ни,да учат в училищата ни,да използуват здравеопазването ни и накрая пак да злодеят против България ...,който не е горд с думата българин да не се нарича такъв
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименСайта е турски ти не знаеш ли?
35
0
 
3
 
! Отговори
надявайте се преди 10 години
До КеворкянЩе има още дълго да чакате да ичезнем. Мноооого дълго...........
34
0
 
4
 
! Отговори
до 41 преди 10 години
А от кой ще крадеш и кой ще ти плаща помощите тогава бе
33
12
 
4
 
! Отговори
Кеворкян преди 10 години
Безсилни сте това Българите,безсилни в това сами себе си да спасите от изчезване.И тези крайни коментари доказват това безсилие пред факта,че бавно но сигурно се топите като нация.Българският етнос се състои от застаряващи и пенсионери,така че след около 15 години ще се сринете тотално и всички много добре го знаете.Този факт ви вбесява вас Българите,но вече не може да се направи нищо,процесът е необратим.
32
1
 
5
 
! Отговори
до39 преди 10 години
какво очакваш от Турци от Разград,Попово,Тарговище,Добрич,Асеновград..........................
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Давутоглу хич хабер си найн от дипломатическа етикеция ! НИКОГА един ЧУЖД министър (който и да е той) НЕ МОЖЕ да изисква нещо от държавна глава нито и от някой с по-виш ранг от неговият ! Някой трябва да му каже ,че трябва да слезе от "дървеното конче" !
30
8
 
8
 
! Отговори
Осман преди 10 години
Ще се оправят взаимнно и от двете страни,но повече може да загуби България.!Защо след няколко години турските греждани ще влизат в ЕС без визово и също така прозводството и превозите значително ще се улеснят.Между друго нашите управляващи не визждат опасноста от кризата и не действат за каузата на България да се реализират на всякъде.Предполагам че на българските управители се дърпат конците от Запада,когато европейската стока се нанаесе тогава ще пуснат тировете,КАКВО ПЕЧЕЛИ ОТ ТОВА БЪЛГАРИЯ?
29
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕРДОГАНВанга каза, че Русия ще управлява света, айде сега се пукай ти.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Brq,Brq sega she zema da se rasalza,nie zor nqmame a te taka 4e napravo da zatvarqt granizata i kato si po platqt kato horata p o feribotite plus rumanskite taksi druga pesen sha zapeqt rezanite limoni:)))))
27
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа има си правила за тези неща, а иначе колкото по-дълго стои блокирана границата, толкова по-добре, може и за постоянно да я затворят. Тъкмо ще спре вносът на некачествени стоки у нас.
26
2
 
4
 
! Отговори
няма нищо сигурно преди 10 години
До ЕРДОГАНКакто често става - точно на финала плановете ви ще рухнат :))))
25
8
 
9
 
! Отговори
Татартюрк преди 10 години
Долно племе сме. С право ни мразят. Срам ме е.
24
5
 
16
 
! Отговори
Профет Муамет преди 10 години
Крайно време е турция,катар и саудитска арабия-оста на злото, да се превъзпитат с ядрената тояга и научат вместо корана Менделеевата таблица наизуст.
23
4
 
13
 
! Отговори
Ататюрк преди 10 години
Правилно си направил, Давутоглу. Твоят път не е през България за Европа, а през Африка и Азия за арабските страни и цивилизации.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЯвно ти си един е от тези марзеливи и зависливи *** които освен да ругаят по сайтовете за нищо друго нестават Стой си вкащи насрана мишко...марзелувай и завиждай докато побелееш
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България след 20 години ще бъде само географско понятие или първата *** държава няма по завистливи по мързеливи и алчни хора от българите
20
5
 
9
 
! Отговори
Рошко преди 10 години
До 999Относно - /Българските турци - са си точно турци./Вярно е, но български турци.Пък в жилите на някой тече и руска кръв.