В Сърбия не искат да слушат Цеца

Причината не е музиката, а самата вдовица на Аркан
Обновена: 23 апр 2014 14:10 | 22 апр 2014 10:14, Елка Василева
111
В Сърбия не искат да слушат Цеца
Цеца Величкович. Снимка: архив, Булфото

Над 1000 души се включиха през първите два дни в петицията „Стоп на концерта на Цеца на крепостта в Нови Сад“. Нейни инициатори са недоволни жители на главния град на Войводина.

Петицията е в знак на протест срещу гостуването на фолк певицата Цеца Ражнатович в рамките на фестивал, който ще се проведе на 28 юни в крепостта Петроварадин, пише сръбският вестник „Политика“.

Инициаторите на петицията посочват, че не става дума за музикален вкус или вид музика, а проблемът е в това, че Цеца Ражнатович е част от групата ненаказани „престъпници от 90-те години, които продължават да действат“.

„Светлана Ражнатович е вдовица на военнопрестъпника Желко /Аркан/ Ражнатович. С него тя е ходила в лагерите през 90-те години и е участвала в неговия бизнес, а след смъртта му го е поела изцяло“, се посочва в интернет за петицията.

Инициаторите на подписката посочват, че с песните си през 90-те години Светлана Ражнатович е участвала в пропагандата, която според тях е имала за цел да държи хората във „войнолюбива кома“.

„За всичките си престъпления Ражнатович заслужава да бъде в затвора с максимална присъда. Това, че нейното наказание се сведе до електронна гривна поради немощта на държавата, не означава, че не бива да се борим срещу такива хора“, пишат хората, от които е започнала петицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Васо преди 9 години
По интересно ще бъде, ако някой икономист разясни как се е получил в бюджета тоя излишък дето го раздават. И как се получава тая разлика в заплатите, нашите и техните. Нашите чорбаджии ли са по-лакоми, техните профсъюзи ли са по-читави, или и двете заедно. Тая легенда за производителността вече се изтърка. Ще бъде новина и интересно четиво, а не кой с яхта и кой без яхта искал помощи. Ама това е свободната и независима преса и журналистика. Да ни занимава с глупости, а тези неща да пропуска.
92
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И нашите чалгарки заслужават затвор
91
0
 
5
 
! Отговори
Оги преди 9 години
Ммм...баба Цеца! Става!
90
5
 
6
 
! Отговори
Van преди 9 години
Чета коментари и..........лудвам!КОЙ продължава да слуша тези сърбалашки гнусотий?!Техните не ги искат,наши катили изпадат в делириум!Имаме си наши певци и певици,ако някой не зна-отдавна сръбските идват тук да копират. Хай със здраве!
89
3
 
1
 
! Отговори
мариян преди 9 години
Тоеа в дело на мазните фенчета на Карлеуша, която наистина се е взела насериозно и мисли, че е конкуренция на Цеца.
88
4
 
10
 
! Отговори
Balgarin преди 9 години
Добра певица е Цеца.Но хората са си прави,имайки се предвид наистина на кого е била съпруга!
87
5
 
5
 
! Отговори
До 91 преди 10 години
И какво му ек омплексарското да признаеш, че някой е велик?! :)Ако наистина е така. Ню Йорк е велик град.Значи това е комплексарско, но не е комплексарско да не го заявя, само защото е американски град.По-НЕкомплексарско ще бъде да кажа, че ние сме по-велика страна, само защото съм българин?? А всички да знаем, че това не е истина?Много сте сбъркани, честно. Защо не се преселите в Москва...знаетели колко ще ви е хубаво :) Още на 3 месец ще искате да се върнете тук...с 200км. :)
86
7
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 10 години
Да бе, да бе...руснаците са невероятни.Хайде, изхвърли си компютъра, че пердполагам работиш на операционна система, разработена от американци, компщтъра ти е сглобен в Китай, по американска технология, започвай да караш лада или москвич и си купи руски телевизор. А, да...и някой руски анцунг, че адидаса и пумата, които носиш, нали се сещаш, че...са европейски.Абе, заложи на руското качество- то е най-великото :)Всички русофилци сте еднаквии- плюете по запада, но се използвате всичко негово.
85
9
 
7
 
! Отговори
До 91 и 92 преди 10 години
Да бе, за това всички руснаци и цял свят ходят да живеят в САЩ или Европа или в Англия.Защото дори с парите си не искат да живеят в Русия- тази клоака и тотална мизерия.А и като гледам, ако Русия е раят на земята...май много много не искат хората да емигрират там, да ходят и да се развиват, да успяват...само авантюристи...които отивайки малко в централната и част и им се наплашва окото от мизерията и изостаналостта. Вие русофилите сте наистина неспасяеми.Ще ми сравнява той Москва с Ню Йорк
84
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 90Аз ли казах първо че Москва е най-великият град или ти че Ню Йорк като такъв? Кой превъзнася чужди градове като най-великите, освен комплексар като теб. В случая си ибрикчийски комплексар на американците. Такива *** като теб Тиквата ги наричаше лош мат'рял.Ходи си в Ню Йорк да видим колко велико ще си живееш в най-великия град , като си скъсваш *** едвам да изкарваш за квартира миейки коли на някоя автомивка, понеже комплексари като теб- това могат да правят само.
83
3
 
4
 
! Отговори
До 86 преди 10 години
До АнонименАми, това са отворени градове. Световни мегаполиси.Но, нали...ти- големия гдажданин с чиста кръв от някое затълено село ще ми съдиш хората в Лондон или Ню Йорк. Палестинци или индийси- те са по-признавани от теб. Имат по-добро образование и ще успеят повече от теб, защото ти си балкански *** с тотално сгрешена ценностна система.Отиди да успяваш в Русия като толкова искаш. Да работиш, да постигаш и да живееш спокойно и да градиш семейство.Да те видим...мутри, джунгла, корупция.
82
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко това, за което говориш е градено преди повече от 100г.По времето на царска РУсия.От 1917г. до сега..тъпите селяци руснаците не са изградили нищо хубаво и стойностно.Но, щом така ти харесва...кланяй се на едни алкохолици и политици с болни императорски амбиции. А народът им ходят като зомбита. Беднотия и мизерия. Пият по цял ден и след това не знаят къде са.Средна заплата 1600$. А какъв им е стандарта? Какво можеш да си купиш с тях в Москва или С.Петербург.Кои взимат тези заплати?
81
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не ве не са триста хиляди, ами са 3 милиона. Взимат по 10 стадиона и ги съединяват за концерта и. И после пак кой от къде е!
80
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 83Да отида в европейския град Москва със средна заплата 2000 долара и да се насладя на музеите и църквите на този Град? Или да отида в Цанкт Петербург, където в музеите на този град има повече експонати от история колкото в нито един друг европейски град. Ми ще отида да видя как живеят и там санкт петербургци с 1600 долара средна заплата. Да видя красиви жени, да не виждам наркомани и *** по улиците просещи като в Ню Йорк даже и на пъпа на Ню Йорк- Манхатън.
79
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 83Ню Йорк? Най-великият град, заради едно от най-високите нива в света на престъпления? Заради гетата и мизерията на Ню Йорк? Алооо, като ми говориш за велики градове, виж един Берлин и един Мюнхен примерно дето по чистота, социална политика, ред и спокойствие гарантирано от полицията е на светлинни години от скапаният ти Ню Йорк. Лондон???Лондон с милионната си арабска , негроидна и всякаква *** и с английските си пиянци, дето заедно със скандинавските са най-големите в света.
78
5
 
6
 
! Отговори
До 77 преди 10 години
Виж сега...вземи да пообиколиш света.Да отидеш малко и да се разгледаш из Европа. Да отидеш да видиш Ню Йорк- най-великия град в света, според мен. Отиди и до Лондон...виж гнилия капитализъм и нискомаралните европейци и американци.След това отиди до Русия и С.Корея- тези демократични страни. Поразгледай, виж как живеят хората, виж как живеят политиците им...виж как работи полицията им и тогава бълвай тъпотии из форумите.
77
2
 
6
 
! Отговори
До 81 преди 10 години
Хаха...ами, вашите мозъци...работят по този начин.Нямате оправия!С подобно мислене...си оставате още в 1917г. и правнувате днес рождения ден на Владимира Илича...Яжде желязо и пийте нефт тогава.Ноо...нали, карате западни коли, гледате японски телевизори и корейски, работите на американски компютри и слушате западна музика.За последното не съм сигурен, може да си падаш и по Йосиф Кобзон.
76
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 52Без газ нефт и желязо си в Бронзовата ера *** българин.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
като ви попълзят муджахидините ще ревете ама нали сте демократи.*** и безгръбначни сте Българите.
74
1
 
5
 
! Отговори
Марто преди 10 години
Начи, да се спре музиката на Цеца е престъпление срещу човечеството...