В Турция забраниха предизборен клип на Ердоган

В него има молитвено килимче и молеща се забрадена жена
6 авг 2014 15:05, Елка Василева
77
В Турция забраниха предизборен клип на Ердоган
Реджеп Ердоган. Снимка: Reuters

Висшата избирателна комисия в Турция забрани рекламен клип на премиера Реджеп Таип Ердоган, който е фаворит за президентския пост, предаде БНР. Изборите за държавен глава ще се проведат на 10 август.

В клипа Ердоган е заснет пред президентския символ, до него е поставено молитвено килимче, вижда се забрадена жена, която се моли и всичко това е на фона на звука от мюсюлманска молитва, която ходжата произнася от минарето на джамия.

Мотивът на комисията да забрани излъчването на клипа е, че в него са използвани религиозни атрибути, чрез които се спекулира с чувствата на хората. Изпълнението  на решението беше възложено на Висшия съвет за радио и телевизия - контролния орган за електронните медии, който писмено съобщи, че е наложена забрана за излъчване на клипа на турския премиер в електронните медии и в интернет.

Предложението за забрана на клипа на Ердоган е внесено от представителя на опозиционната националистическа Партия на националното действие във Висшата избирателна комисия Кюршат Ергюн. Комисията е изгледала клипа и единодушно е решила той да бъде забранен за излъчване.

А в областната избирателна комисия в Бурса е бил подаден сигнал за това, че всички билбордове в град Йенишехир са били заети само от портрети на Ердоган и не е оставено място за другите двама кандидати. С мотива, че е нарушено конституционното право на равнопоставеност на тримата кандидат-президенти, комисията е наредила да бъдат свалени портретите на Ердоган от билбордовете.

В същото време опозиционният кандидат за президентските избори Екмеледдин Ихсаноглу изрази опасения заради големия брой отпечатани бюлетини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
0
 
! Отговори
Ционисти преди 9 години
Daje i Ekmeletin ihsanoglu e Evrein iskaha da go napravyat prezident no horata vece ne sa tipi Ekmeletin ihsanoglu ima snimki sis evrei na placestata stena no se pravi na muslumani. I mnogo dobri evrei ima no poveceto sa losi
47
2
 
2
 
! Отговори
Solar-Power преди 9 години
До 3:Явно не си ходил в Константинопол :)Турците за разлика от нас Българите са години години напред, защото са обединени в трудности.А тук при нас Винету, съсела, волен-болен .... просто няма материял тук.
46
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Video klipa e Erdogan s Azis.
45
6
 
4
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До Анонимен 53:Съгласна съм, че тези които свалят самолети и взривяват вагони с майки и деца са терористи.Само да не се окаже, че и в двата случая е замесена Турция: единият път пряко чрез агентурата си в България, а другия -косвено чрез господарите си - САЩ...
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И Бат Бойко надупен със свалени *** , да довърша заглавието затова са го забранили.
43
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НАБОКО ШЕФА
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До st...Местя...*****************Като го местиШ внимавай да не паднеш в някоя дупка, че много вали и потопи стават.
41
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Християнството е единствената права религия.Бог е с нас.
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TinaТези дето свалят самолети може би е имал в предвид човека.При нас им викат терористи а при вас как им викате?
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ИсмаилТиквеника Ердоган-чо ще я затрие,единствения път когато е дръпнала е когато Ататюрк е рязал главите на ходжите.Защо не си оставиш паспорта и не заминаваш за Анадола,лицемери,никой в Европа и дори арабите не ви харесват.
38
3
 
11
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
До правоверенВярно е че е направил някои неща за народа си-но нали за това са го избрали?Връщането назад към фундаменталисткия ислям нямя нищо общо с вярята.
37
5
 
5
 
! Отговори
Tina преди 9 години
До agataКажи ми кои терористи-християни имаш в предвид и ще ти кажа моето мнение.
36
16
 
7
 
! Отговори
АГЕНТ БУДА преди 9 години
НЕКА АЛЛАХ БДИ НАД ВАС ЕФЕНДИ ЕРДОГАН
35
3
 
18
 
! Отговори
Gruio преди 9 години
Лично мое мнение е,че между турци живеещи в евройпеската част на Турция и онези живеещи по на юг разликата е огромна.Лошото е,че чрез религиозен фанатизъм даващ предимство на мъж пред жената,или по-точно обезличаващ жената се търси подкрепата на хора с ниско интелектуално ниво,ниско самочуствие и най-вече желание да са нещо повече от това коет са,като искупителна жертва става жената.Но не мислете че в България е по-различно,тук просто е скрито,вижте само случаите на домашно насилие.
34
6
 
4
 
! Отговори
agata преди 9 години
Pak do tebe tina...... ima i hristiani teroristi.... kvo shte pravim sega aaaaaa
33
7
 
4
 
! Отговори
agata преди 9 години
Tinche..... prosta si i nemam dumi prosto kakvo da pisha na takava jena kato tebe... samo iskam dati kaja che tezi jeni gi ima i v bg
32
7
 
18
 
! Отговори
@Tina преди 9 години
Ти не можеш да разбереш тяхното мислене.Пък и след смяната на имената те реално България (много от тях) я загубиха.Но иначе си права. Те не разбират (или не искат да разберат) всичко, което България им дава.Особено на жените. Защото в мохамеданството ролята на жената е доста гадна.И познавам жени (туркини) дето отидоха в Турция и се върнаха след няколко месеца ужасени, но след като се върнаха и тука за 3 дена забравиха всичко и сега само плюят България.Абе лицемери и лъжци, това са турците.
31
8
 
15
 
! Отговори
Tina преди 9 години
И преди съм го казвала на турците: Ако вървите по пътя на религиозния фанатизъм, на тероризма и по въжделенията за възраждането на Османската империя - ще изгубите България. Завинаги.Така, че преди да се подведете по халифатските блянове на един психично болен, задайте си въпроса: Готови ли сте да изгубите България и живота, който тя ви дава?...
30
8
 
6
 
! Отговори
@Kara Murat преди 9 години
Ами ако и в Турция имаше комунизъм и там щеше сега да е глад и мизерия.Особено при тази религия.Ама сега какво е положението?Ами че гледам турска телевизия и един от кандидат президентите направо си го каза "Турция не произвежда нищо свое".
29
6
 
7
 
! Отговори
Kara Murat преди 9 години
До Анонимен"Съвременна Турция е доста лицемерна. Тя дължи всичко на запада." Язък демек нашите западни братя (или батковци) нас нещо не ни тачат. Защо аджаба?