Сръбската жандармерия преби брата на премиера Вучич

Александър Вучич каза, че са получени извинения
Обновена: 29 сеп 2014 14:04 | 29 сеп 2014 09:49, Елка Василева
57
Сръбската жандармерия преби брата на премиера Вучич
Снимка: YouTube

Сръбски жандармеристи пребиха Андрей Вучич – брат на премиера на Сърбия Александър Вучич, както и двама души от неговата охрана. Пребит е и Предраг Мали – брат на кмета на Белград Синиша Мали, пише сръбският вестник „Блиц“. Мали е бил заедно с Андрей Вучич.

Инцидентът е станал по обяд в центъра на Белград, близо до хотел „Славия“. По неофициална информация жандармеристите, които са били блокирали тази част на града заради провелия се вчера гей парад, са поискали те да се легитимират. На записа, направен от телевизия N1, се вижда как група жандармеристи налитат срещу Вучич и охраната му,  изтласкват ги до едно сграда и ги удрят с палки по главата и гърба.

Член на охраната се опитва да защити Андрей Вучич, бутайки го надолу по улицата. След няколко секунди групата жандармеристи отново налитат срещу тях, викайки: „Лягай долу“.

След това жандармеристите отново удрят Андрей Вучич с палка по гърба, който с вик пада на земята.

По-нататък на записа се вижда как член на охраната на Вучич с окървавена глава се обажда по телефона, докато друг се опитва да отведе от улицата свиващия се от болка брат на премиера. В последните секунди от записа се вижда и четвърти мъж, който лежи на улицата.

Премиерът Александър Вучич заяви, че неговият брат е бил нападнат от жандармеристи, но те са се извинили. „Стигнало се е до превишаване на правомощията, но хората, които са направили това, се извиниха. Няма да съдим никого. Това е тежък ден за моето семейство“, каза Вучич.

Сръбският премиер добави, че брат му е „смел“ и добре е понесъл всичко. Той каза, че разбира защо „момчетата от жандармерията са били нервни, тъй като този ден са вършили нещо, които не им се е вършело“.

Вучич каза, че лично му се е извинил и командирът на жандармерията Миленко Божович.

 


 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До МарксНе, България вече 25 години се разрушава от българи. Това е проблема.
15
11
 
17
 
! Отговори
северозападен галош преди 9 години
те това е държава ! нема брато, нема свако - щом не се легитимират бой .тук това никога няма да стане. сърбите са били винаги по- добре от нас ( периода след османската империя), няма какво да го премълчаваме . това си е самата истина . ония в техния парламент не са пусита като наще мазници ( бивши мутри, дошле от селата с бащи кравари).
14
6
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
България вече 25 години се управлява/ разрушава от небългари. Даже и по форумите е пълно с такива мекерета, ползващи намалението да плюят България и българите. Даже има и антибългарски сайтове сато този, пфу! Как може да сте такива ***? Как живеете със самите себеси? Или мислите, че там всичко е ок?
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До KaizerНа мен пък друго ми е направил впечатление на границата. От сръбската страна има едно ОГРОМНО знаме чисто като сълза. От нашата страна има едно знаменеце 2x2 метра с висящи конци и бялата лента почерняла от мръсотия. За какво говорим? Но може би пак някой друг ни е виновен.Манталитет.
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом като братчето се е движил с охрана , тази охрана е изяла боя , като не се подчиняват ! Малко са си превишили и те правата . Сръбските полицай си вършат добре работата .. А в България *** ги бият !
11
4
 
13
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Чакайте бе, има време! Де да влезат в ЕСЕС, па пак ще говорим колко е гот в Сърбия. Това което не можаха бомбите, ще го свършат еврогейписарушките от Брюксел, гаранция- Франция!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Боко Борисович може да оправи Сърбия.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** терминаторите в сравнение с нашите шкембаци на градус. Погледнете ги, най-малкия има 2 метра
8
4
 
22
 
! Отговори
Kaizer до 9 и 10 преди 9 години
Знам приятели, от Видин съм и многократно съм ходил в Сърбия.Едно време когато въртяхме куфарна търговия стоката която не можехме да я продадем я оставяхме при познати сърби. Случвало се е да ходим да си вземем стоката след половин година и нищо не е пипнато...Повече народ са от нас във много отношения.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Родните националисти реват за разни Западни Покрайнини, но нека да ходят там да питат местните дали са умрели да станат част от България или искат да останат при сърбите.Отговорът е ясен: не искат да станат част от Бантустан.
6
2
 
10
 
! Отговори
Даниел преди 9 години
До KaizerТо не е само в Сърбия. В Гърция е същото. Тук май само "баретите" и някои други по-специални поделения (масови безредици и групи за задържане) ги поддържат във форма. Само че там май проблема е в главата, както се видя в Лясковец и на други неща.
5
7
 
29
 
! Отговори
... преди 9 години
До KaizerПо принцип събрите са повече народ от нас във всяко едно отношение. Не си хвърлят *** от терасите, градинките са им чисти, имат си магистрали до всяка точка на страната, в Белград дупки по улици трудно ще намериш (а до преди 15 години този град е бил сринат до основи от НАТО), няма коли по тротоарите, улиците са чисти и хората са много по-културни и козмополитни от нас. Може да имаме някои исторически негодувания спрямо тях (както и те спрямо нас), но това са фактите.
4
20
 
7
 
! Отговори
321 преди 9 години
В Руските колонии е така !
3
2
 
9
 
! Отговори
камен хлъц... преди 9 години
Ще се обадя на Владимиров и ще станем на кълбета!
2
6
 
12
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
за един мъж малко бой не е драма
1
2
 
44
 
! Отговори
Kaizer преди 9 години
Не им знам жандармеристите, но когато съм ходил в Сърбия ми направи впечетление едно:Техните гранични полицаи са яки, стегнати, стройни, един не видях с шкембе. За разлика от нашите които са с кореми до земята и приличат на чували с брашно...